29 Юли, 2024 05:08 1 318 4

Щабът на Мадуро обяви победа на президентските избори във Венецуела

  • избори-
  • президент-
  • венецуела-
  • николас мадуро

Лидерът на опозицията Мария Корина Мачадо призова сънародниците си да останат в избирателните си секции, за да наблюдават преброяването на гласовете

Щабът на Мадуро обяви победа на президентските избори във Венецуела - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Щабът на кандидата за президент на Венецуела Николас Мадуро обяви победата му, като призова да се изчакат официални данни от Националния избирателен съвет и благодари на гражданите за гласуването, предаде РИА Новости.

„Благодарим ви. Не можем да обявим резултата, но можем да ви покажем лицата си. Това беше победа за всички. Това беше победа, която ще ни помогне да изградим бъдеще. Разбира се, ще трябва да изчакаме резултатите от Национален избирателен съвет, тъй като ние уважаваме законите на нашата страна и конституцията на Боливарска република Венецуела“, каза ръководителят на предизборния щаб на Николас Мадуро, председателят на парламента Хорхе Родригес, на пресконференция.

Щабът благодари на Националния избирателен съвет за "перфектната работа" на избирателната система, която е позволила изборите да се проведат "при пълно спокойствие и абсолютен мир".

Лидерът на венецуелската опозиция Мария Корина Мачадо призова сънародниците си да останат в избирателните си секции, за да наблюдават преброяването на гласовете, предаде Франс прес, цитирана от БТА, като се позова на нейно изявление от предизборния ѝ щаб в Каракас.

Милиони венецуелци отидоха до урните вчера, за да гласуват на президентските избори, на които се сблъскаха действащият президент Николас Мадуро, който се бори за трети шестгодишен мандат и дискретният дипломат Едмундо Гонсалес, предаде Франс прес.

"Искаме да помолим всички венецуелци да останат в избирателните си секции, да бъдат там и да наблюдават. През всичките тези години се борихме за този ден, това са решаващите минути", заяви тя заедно с кандидата Едмундо Гонсалес.

Той от своя страна заяви, че е "повече от доволен от деня", без да посочва никакви цифри, отбелязва АФП.

Очакваше се избирателните секции да приключат работа вчера в 18,00 ч. местно време (22,00 ч. по Гринуич).


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    11 4 Отговор
    Какво ли не направиха американците, за да отстранят Мадара от властта във Венецуела. Даже измислиха марионетката Гуайдо, че вече е президент при все още действащия Мадара. Дори развеждаха марионетките по парламентите на подчинените си западняци и го представяха като новия президент на Венецуела. Че и в американската камера на представителите му дадоха възможност на тоз Гуайдо да дръпне една реч. Но благодарение на армията Мадуро оцеля. Е, и руснаците пратиха един товарен самолет от солидарност и за всеки случай...
  • 2 Онкъл сам

    13 2 Отговор
    Ма на мен този резултат просто не ми харесва, а пък този Мадуро още повече, той ни лази по нервите точно като онзи Чавес, дето го..., и не ни дава нефта си за жълти стотинки, тиранин.
    Искаме нови избори или адски санкции.
  • 3 Идвам

    6 0 Отговор
    Дано Мадуро да спечели изборите стискам палци да натика янките пак в дупките Има 1 но шуреят у има фирма в Флорида А там фирмата се закрива ако не им играе по свирката Той да пусне Ексон и Шел Да добиват нефт и те ще го признаят за президент Тогава се обърна кьм Путин за помощ Очаква се през октомври да влезе в БРИКС
  • 4 Байдън Гали Мъдуро по топките

    3 0 Отговор
    Нищо не зависи от вас джендъри
    Путин е издал заповед за настаняване на ТЯО ..
    А СЕГА МАТС ОНЯ С КОНЯ