Отидете към основна версия

3 298 99

ISW: Украинската армия удари четири руски ракетни установки

  • крим-
  • севастопол-
  • пво-
  • отбрана-
  • удари

Крим остава основна мишена

Украинските сили удариха четири руски ракетни установки за противовъздушна отбрана С-400, за система за противовъздушна отбрана С-500 и подводница на руския Черноморски флот в окупирания Крим.

Това изброи Институтът за изследване на войната (ISW).

Съоръженията за противовъздушна отбрана били поставени за защита на моста през Керченския пролив, уточни news.bg.

От ISW все още нямат видими и документирани доказателства за ударите на украинските сили по руските системи за противовъздушна отбрана в окупирания Крим на 2 август.

Според руски източници техните сили са отблъснали украински удари, извършени с MGM-140 ATACMS, срещу окупирания Севастопол.

На сателитни изображения, заснети на 2 август, се виждат няколко щети, нанесени на инфраструктурата, за които се предполага, че са удари по пристанището на Севастопол, но ISW все още не е извършил независима проверка на информацията, за да потвърди, че има подводница, унищожена при украински удар.

Съобщава се, че Кремъл е планирал да прехвърли неуточнен брой ракети и друго военно оборудване на хусите в Йемен, но сделката е била осуетена след дипломатически натиск от страна на САЩ и Саудитска Арабия.

Разкритият план на Русия говори за нейното все по-засилващо се военно партньорство с Иран срещу Израел и предполага, че Русия вероятно има за цел да използва подставени лица от Иран, за да се изправи непряко срещу Запада и да му повлияе при взимането на решения.

От ISW отчитат, че на 3 август украинските сили са извършили серия от успешни удари с дронове срещу вероятни военни цели в Ростовска, Курска и Белгородска област.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 65 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: