Отидете към основна версия

2 157 68

Буданов: Руското настъпление ще отслабне до месец и половина-два ще спре

  • буданов-
  • руско настъпление-
  • отслабне

Началникът на ГРУ отбеляза още, че настъпателните операции на руските войски вече се водят близо три месеца, така че се очаква отслабването им.

Снимка: БГНЕС

Началникът на Главното разузнавателно управление (ГРУ) към Министерството на отбраната на Украйна, Кирило Буданов, прогнозира, че спадът в настъпателните действия на руските войски, които продължават в момента, ще приключи след месец и половина-два. Това той подчерта в отговор на въпроси на възпитаници на Киевското училище по икономика, съобщава украинската редакция на изданието Forbes, цитирано от Фокус.

"След месец и половина до два основният натиск (на руската армия) трябва да бъде завършен, тъй като настъплението вече се забавя,“ изрази увереност Буданов.

По думите му, практиката на десетгодишна война показва, че "никоя от страните не може да разгърне настъпателния си потенциал за повече от два месеца."

Началникът на ГРУ отбеляза още, че настъпателните операции на руските войски вече се водят близо три месеца, така че се очаква отслабването им.

"Но знаем, че след спад и леко затишие ще има нови опити за атака на противника и ние се готвим за това,“ предупреди Буданов.

Той смята, че по-нататъшната ситуация ще зависи от украинската страна. "Или просто ще седим и ще чакаме, ще минат четири-пет месеца и всичко ще се повтори, или ще действаме изпреварващо,“ обобщи той.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 55 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: