Отидете към основна версия

1 242 5

"Хизбула" след удара в Газа: Израел лъже и мами

  • хизбула-
  • израел-
  • йордания-
  • газа

Йордания няма да допусне нарушаване на въздушното си пространство, заяви министърът на външните работи на страната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ливанската военна групировка "Хизбула" обвини Израел в "лъжи и измама" след удара по училище в град Газа, при който според местните власти, контролирани от палестинското ислямистко движение "Хамас", са били убити около 100 души, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Речите за прекратяване на огъня и нови дати за преговори не са нищо друго освен лъжи и измама", заяви "Хизбула". Групировката допълни, че "истинският избор" на Израел "е да убива и да извършва кланета".

Според "Хизбула" палестинците са подложени на "най-отвратителното клане в продължение на повече от 10 месеца", откакто е започнал настоящият конфликт в Газа.

Израел заяви, че сградата, която е поразил в град Газа днес, "е служила за скривалище на терористи и командири на "Хамас".

"Хизбула" и Израел разменят огън през границата от месеци, отбелязва ДПА.

Опасенията от сериозна ескалация нараснаха, след като Израел уби високопоставен командир на "Хизбула" в Бейрут след удар по окупираните от Израел Голански възвишения, при който загинаха 12 деца.

Междувременно йорданският министър на външните работи Айман ас Сафади заяви, че кралството няма да бъде бойно поле за никоя страна, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Сегашният конфликт в региона на практика представлява размяна на ответни удари между Израел и Иран, отбеляза вчера Сафади в интервю за телевизия "Ал Арабия". Той за пореден път даде да се разбере, че Йордания няма да допусне нарушаване на въздушното си пространство.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини