Отидете към основна версия

4 565 51

Командир от 3-та щурмова бригада разказва за битките с руските войски

  • командир-
  • щурмова бригада-
  • битки-
  • руски войски

"В битка основното нещо е да приемеш факта, че не можеш да направиш нищо срещу артилерията."

Снимка: БГНЕС

27-годишният командир на един от отрядите на 3-та щурмова бригада Сергей Тягий (позивен "Рамбо") разказа за битките с руските войски, цитирано от Фокус.

В интервю пред "Суспільне Черновцы" той отбеляза, че се е върнал от Полша, за да се включи в защитата на Украйна. По време на отбраната на Авдеевка е бил тежко ранен, така че сега е в процес на рехабилитация, но планира да се върне на служба.

"В битка основното нещо е да приемеш факта, че не можеш да направиш нищо срещу артилерията. Единственото е да се вкопаеш по-дълбоко и да лежиш по-ниско от всички. Но по време на бойна стрелба трябва да бъдем максимално ефективни и сръчни – да покажем всички умения, които сме придобили по време на обучението", обяснява военният.

Според него по време на битка духът на бойците зависи от командирите. Когато военнослужещите заемат бойни позиции, командирът или сержантът на взвода ръководи действията им.

"По време на заминаването в Авдеевка бяха присъствени и двамата. Когато бях командир на отряд, постоянно поддържах връзка с командира на взвода. Има различни настройки за това кога, откъде идва врагът и в какво количество. Психически ми беше по-лесно, защото знаех кой сектор да проверя, колко бойци да разположа там и с какво оръжие. Случвало се е противникът да настъпва на групи от по 4-5 души и тогава използвахме стрелково оръжие. Ако врагът е в сградата - тогава противотанков гранатомет. По-лесно е, когато командирът е на линия: коригира доставките на боеприпаси и вода, организира подмяната на бойци," казва Тягий.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 49 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: