Отидете към основна версия

6 Октомври, 2024 16:07, обновена 6 Октомври, 2024 16:07 4 156 58

Жестоко наркоубийство на тийнейджър в Марсилия: Намушкан 50 пъти и изгорен жив

  • франция-
  • марсилия-
  • намушкан-
  • изгорен жив

Наркоубийствата в Марсилия нарастват, докато все по-млади хора стават жертви и извършители

Снимка: БГНЕС

Петнадесетгодишен тийнейджър беше жестоко убит в сряда в Марсилия, Южна Франция, след като е бил „намушкан 50 пъти с нож“ и „изгорен жив“, предаде Франс прес, позовавайки се на градския прокурор Никола Бесон. Според изявлението на прокурора, убийството е свързано с наркоразправии, цитирано от БТА.

На пресконференция Бесон определи престъплението като „безпрецедентно жестоко“ и го свърза с друго убийство, извършено в петък, при което е бил убит 36-годишен мъж, който няма връзка с трафика на наркотици. Предполагаемият извършител на това второ убийство е 14-годишен младеж.

Прокурорът подчерта, че все по-млади хора стават извършители и жертви на престъпления, свързани с наркотици.

Убитият в петък мъж е семеен, шофьор на превозно средство за пътници чрез популярно приложение и аматьорски футболист. Той е „напълно несвързан с наркотици“, уточни Бесон.

Първоначалното убийство е станало част от нарковойна между два мафиотски клана — Де Зед и „Черните“ — които се борят за контрол над препродажбата на стоки в Трети район на Марсилия. Убитият тийнейджър е бил нает чрез социалните мрежи срещу 2000 евро от затворник, свързан с клана Де Зед. След като бил заловен от съперници с пистолет, той е намушкан и изгорен.

След убийството, затворникът е поръчал ново отмъщение, този път с 14-годишен наемен убиец, който застрелва невинен шофьор, отказал да го изчака.

С тези случаи броят на наркоубийствата в Марсилия достигна 17 от началото на 2024 г. Според данни на АФП, убийствата свързани с наркотрафик са намалели в сравнение с 2023 г., когато са били регистрирани 49 подобни инцидента.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: