Отидете към основна версия

2 756 75

Руската армия: Продължаваме да освобождаваме селища от врага в Курска област

  • апти алаудинов-
  • русия-
  • украйна-
  • донбас-
  • курска област

Авторите на DeepState твърдят, че украинските части в Курска област са затруднени от лоша координация

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили вече са освободили 15 от превзетите от украинските въоръжени сили населени места в Курска област. Това твърди командирът на специалните части "Ахмат" и заместник-началник на Главното военно-политическо управление на въоръжените сили на Русия Апти Алаудинов.

Той направи изявлението в интервю за "Комсомолская правда", цитирано от ТАСС.

"От онези населени места в Курск, които бяха окупирани от врага, 15 вече са освободени", каза Алаудинов.

Той добави, че руските войски се придвижват напред в 10 сектора на Донецкото направление. Всеки ден се освобождават по едно-две населени места, подчерта Алаудинов.

Припомняме, че по-рано беше съобщено, че в четвъртък руските части в Курска област са извършили успешна атака, като са се врязали в територията, контролирана от украинската армия. Информацията за това разпространиха първо военни блогъри от двете страни на конфликта.

От руска страна за атаката на левия фланг и създаването на сериозна заплаха за украинските части, стоящи северно от зоната на пробива, близо до областния център Коренево, съобщиха по-специално популярните канали в Телеграм "Рибар" и "Двама майори".

От украинска страна тези информации бяха потвърдени от проекта DeepState, който се ползва с репутацията на надежден източник на информация за събитията на фронта и промените в него.

"Изключително ужасен ден днес в района на Новоивановка: артилеристите и безпилотните самолети трябваше да влязат в бой", писа той.

Сега врагът се опитва да се закрепи в района на Новоивановка и Зелени Шлях. Тактическата ситуация за съседните части на север е изключително ненадеждна", написаха вечерта авторите на канала DeepState+ Telegram.

Руският телеграмен канал "Двама майори" (позовавайки се на друг военен телеграмен канал) съобщи в четвъртък вечерта, че частите на 155-а бригада морска пехота са преминали в настъпление.

Авторите на DeepState твърдят, че украинските части в Курска област са затруднени от лоша координация. Това е довело украински танк да бъде поразен от украински дрон.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 35 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания