Тема: Украйна

12 Октомври, 2024 08:14 2 083 76

ISW: Русия бърза да изтласка Украйна от Курска област преди зимата

  • русия-
  • украйна-
  • донбас-
  • курска област

Руските блогъри твърдят, че сили, действащи на юг от Глушково, са се приближили до международната граница с украинската Сумска област

ISW: Русия бърза да изтласка Украйна от Курска област преди зимата  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските сили вечерта на 10 октомври засилиха изтласкването на украинските сили от Курска област. Съобщава се, че едновременно са засилили контраатаките в Глушковски район, по левия фланг на главния украински издатък в Кореневски район и по десния фланг на основния украински изток в Суджански район.

Геолокирани кадри, публикувани на 10 октомври, показват, че руските сили наскоро са напреднали в центъра на Кремяное (източно от Коренево) и до северните покрайнини на Зелени Шлях (югоизточно от Коренево) и са обхванали украински позиции близо до Любимовка (югоизточно от Коренево).

Още новини от Украйна

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

ISW все още не е получил потвърждение, че руските сили са превзели населени места, въпреки твърденията на блогъри.

Руските блогъри твърдят, че сили, действащи на юг от Глушково, са се приближили до международната граница с украинската Сумска област.

Украинските сили започнаха наземни атаки в Глушковски район на 11 септември 2024 г., след началото на руските контраатаки в Курска област на 10 септември.

Засилените руски контраатаки вероятно имат за цел да изтласкат украинските сили от Курска област преди зимата да започне да ограничава маневрите на бойното поле.

Украинският главнокомандващ генерал Олександър Сирски заяви на 10 октомври, че руските сили са преразпределили около 50 000 души персонал от други оперативни направления в Курска област от началото на нахлуването на 6 август. Подобно предислоциране вероятно е влошило готовността на руските оперативни групи в Херсонска, Запорожка и Харковска области.

Руското военно командване вероятно има за цел бързо да изтласка украинските сили от Курска област, за да освободи бойна мощ за своите приоритетни настъпателни операции в Донецка област и да облекчи оперативния натиск, генериран от украинското нахлуване.

Южнокорейски и украински служители продължават да посочват севернокорейски военен персонал, който вече се бие в Украйна на страната на Русия. Washington Post съобщи на 11 октомври, че южнокорейски и украински служители са заявили, че севернокорейски войници действат заедно с руските сили в Украйна.

Съобщава се, че служител на украинското военно разузнаване е заявил, че отделни севернокорейски офицери проучват бойното поле в окупираните от Русия райони на Украйна, но Украйна все още не е видяла севернокорейски части, действащи в Украйна.

Западните партньори продължават да обявяват и предоставят нова военна помощ на Украйна. Норвежкото правителство обяви на 11 октомври, че Норвегия ще отдели 967 милиона норвежки крони (около 90 милиона долара) за проекти, насочени към увеличаване на отбранителния капацитет на Норвегия, включително за производство на отбранителни материали за Украйна.

Германският канцлер Олаф Шолц обяви на 11 октомври, че Германия, заедно с Белгия, Дания и Норвегия, ще отделят 1,4 милиарда евро (около 1,5 милиарда долара) военна помощ за Украйна до края на 2024 г., която ще включва прехвърлянето на IRIS-T и Системи за противовъздушна отбрана Skynex, както и самоходни зенитни оръдия Gepard, самоходни артилерийски оръдия, бронирани машини, бойни дронове, радари и артилерийски боеприпаси.

Чешкият премиер Петр Фиала обяви, че Украйна ще получи приблизително 500 хиляди 155-мм артилерийски боеприпаси като част от Чешката инициатива до края на 2024 г. Програмата може да се разшири с участието на други страни донори.

Френското издание Avionlegendaires съобщи на 9 октомври, че Франция ще достави между 12 и 20 изтребителя Dassault Mirage 2000-F5 на Украйна в началото на 2025 г. след съобщението на френския министър на отбраната Себастиен Лекорню, че Франция ще изпрати неуточнен брой изтребители на Украйна в първия тримесечие на 2025 г.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров обяви на 11 октомври, че се е срещнал с италианския министър на отбраната Гуидо Крозето и е обсъдил възможността за увеличаване на италианските инвестиции в украинската отбранителна индустриална база.

Украинският президент Володимир Зеленски продължава дипломатическите усилия за установяване и изясняване на стратегическата визия на Украйна за мир. На 10 октомври Зеленски отрече твърденията, че е обсъждал със западните съюзници готовността на Украйна за прекратяване на огъня по настоящата фронтова линия и териториални отстъпки на Русия в замяна на гаранции за сигурност на САЩ и ускорено членство в ЕС.

Украинското министерство на външните работи (МВнР) обяви на 10 октомври, че опровергава твърденията, изразени в чуждестранни медии за предполагаемата готовност на Украйна да направи отстъпки на Русия за сметка на собствения си суверенитет и териториална цялост, подчертавайки недопустимостта на подобни украински отстъпки.

МВнР отбеляза, че единственият реалистичен подход към справедлив и устойчив мир в Украйна е предложената от Украйна Формула за мир, основана на принципите на Хартата на ООН и пълното възстановяване на териториалната цялост на Украйна. Зеленски заяви по време на среща с италианския премиер Джорджа Мелони на 11 октомври, че Украйна има за цел да създаде необходимите и справедливи условия за честна дипломация за постигане на траен мир в Украйна. Мелони отбеляза, че мирът в Украйна не може да означава капитулация и че Италия ще подкрепи Украйна в създаването на благоприятни условия за принципни мирни преговори.

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров на 10 октомври обяви "кръвна вражда" срещу руските законодатели, което предполага, че става все по-смел в личните си политически спорове. Той твърди, че сенаторът от Република Дагестан Сюлейман Керминов и депутатите от Държавната дума Бекхан Барахоев и Ризван Курбанов са "завзели" най-големия онлайн търговец на дребно в Русия Wildberries от съоснователя на компанията Владислав Бакалчук и са планирали убийството на Кадиров.

Владислав Бакалчук, който съоснова Wildberries с бившата си съпруга и настоящ главен изпълнителен директор Татяна Бакалчук, ръководи 20 до 30 въоръжени съучастници при едновременни нападения на два офиса в Москва през септември 2024 г.

Преди това Владислав се обърна към Кадиров с молба да помогне на Татяна да не поеме компанията и твърди дни преди въоръжените нападения през септември, че Кадиров е спасил живота му и го е държал извън затвора.

Кадиров говори във видеото си на чеченски език, вероятно в опит да предотврати отразяването в руски медии.

Преди това Кадиров риторично атакува служители на Кремъл, като се обяви против изявленията на ръководителя на руския Следствен комитет Александър Бастрикин от юни 2024 г. за религиозния екстремизъм в Русия.

Не е ясно дали руският президент Владимир Путин ще отговори на съобщението, тъй като подкрепи управлението на Кадиров над Чечня, но последователно се опитва да представи Русия като хармонично мултиетническо и мултирелигиозно общество.

Украински официални лица потвърдиха, че украинската журналистка Виктория Рошчина е починала в руски плен. Украинската комисия по хуманитарна и информационна политика потвърди на 10 октомври, че Рошчина е починала, но обстоятелствата около смъртта ѝ са неизвестни.

Главната прокуратура на Украйна заяви, че е квалифицирала случая като военно престъпление и умишлено убийство. Говорителят на Главното управление на военното разузнаване (ГУР) на Украйна Андрий Юсов заяви на 10 октомври, че Рошчина е включен в списък на затворници, които Украйна и Русия трябва да разменят в близко бъдеще.

Рошчина изчезна в окупирана Украйна в началото на август 2023 г. и се съобщава, че руското министерство на отбраната (МО) е изпратило писмо до семейството ѝ на 10 октомври, в което се посочва, че е починала на 19 септември.

Украинското министерство за реинтеграция на временно окупираните територии заяви, че към ноември 2023 г. в руски плен са били 4337 украинци, сред които 763 цивилни.

Тези данни, които разчитат на данни от Червения кръст, може да са дори по-високи, тъй като Червеният кръст невинаги има достъп до места, където руските власти държат украински цивилни, включително центрове за задържане и наказателни колонии в окупирани територии.

Украински служители обявиха нови назначения в Министерството на отбраната (МО). Украинският министър на отбраната Рустем Умеров обяви на 11 октомври назначаването на Сергей Боев на поста заместник-министър на отбраната по въпросите на европейската интеграция и Серхий Мельник за заместник, отговарящ за образованието, медицината, хуманитарната подкрепа и политиката за човешки капитал.

Умеров отбеляза и създаването на надзорни съвети на Агенцията за отбранителни поръчки и Държавния логистичен оператор.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всички укри

    40 7 Отговор
    Ще бъдат убити и ще останат в курск

    Коментиран от #27

  • 2 Това разбира се, са руски

    36 14 Отговор
    лъжи и пропаганда, защото всички читатели на форума на Факти.бг знаем вече, че за 14 години руснаците не могат да превземат и две села, а украинците вече са на червения площад в Москва и провеждат парада на победата над Русия.

    Коментиран от #10

  • 3 АБЕ КАК ТАКА

    31 2 Отговор
    ГЕНИАЛНАТА УКРАИНСКА ОПЕРАЦИЯ
    ОБМЕННАТА МОНЕТА ЗА ПРЕГОВОРИ
    ГОРДОСТТА НА МЕСТНИТЕ АСПИРИНЕСТИ УКРОФИЛИ
    АААААА НЕ
    СЕГА КВО ЩЕ КОМЕНТИРАТ
    ХАХАХА .СТОЯН ГЕОРГИЕВ.БЪЛГАРИН И ОСТАНАЛИТЕ ДЕ........ЛИ
  • 4 Фен

    40 2 Отговор
    Вие не разбрахте ли? Русия не бърза. Ако бързаше, Украйна щеше да прилича на Газа. Просто Русия дочака пълният икономически, финансов и морален разгром на колективният запад и на НАТО. Всичко останало са последствия.

    Коментиран от #22, #37, #54

  • 5 ето ви и част от санкциите !!!

    25 2 Отговор
    Германия е доставила на Русия повече от 300 машини за производство на боеприпаси през 2023 г., - телевизионна компания SWR.

    В приблизително 2/3 от случаите оборудването от Германия идва в Русия чрез турски посредници. Някои от тези доставчици са пряко свързани с Москва, а някои дори се оказаха руски предприемачи.

    Беше възможно да се идентифицират повече от 30 германски производители, чиито машини бяха внесени в Русия. Сред тях са Walter Maschinenbau, Vollmer, Fein GmbH и Heller.

    Компаниите обаче заявиха, че спазват правилата за санкции и не могат да обяснят как оборудването им се е озовало в Русия.

    Коментиран от #26

  • 6 К.О.Т.арАК 🐱

    3 15 Отговор
    тва в СВО то ли беше?

    Коментиран от #8, #9, #16

  • 7 Прогледнал

    23 2 Отговор
    Укро-хунтата ще бъде изтласкана безпроблемно. Покрайнината утече (в ада).
  • 8 Укрите да бъдат

    18 3 Отговор

    До коментар #6 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    денацифицирани ли?Разбира се.

    Коментиран от #20

  • 9 КОЕ БЕ МИЛО

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    АКО ПИТАШ ЗА ДУРВОТО ДЕТО ГО ГРИЗКАТ ОТ ВСУ
    АМИ В СВО ТО Е БЕ
    ОСНОВНА ЦЕЛ Е

    Коментиран от #15

  • 10 Хахахаха

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Това разбира се, са руски":

    Това трябва да е някой Курск в Сибир! Зеленски като обиколи Европа, ще замине да проси в Азия и ще приеме парада на победата във Владивосток!😂😂😂

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мишел

    16 2 Отговор
    Вчера руската армия завърши освобождаването на Медвежое в Глушковски район . Остатъците от нахлулите части на ВСУ са отхвърлени през границата.

    Коментиран от #17

  • 13 Опсс

    3 22 Отговор

    До коментар #10 от "Хахахаха":

    Просяка путлер обикаля Азия ,целува корана...

    Коментиран от #25, #65

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 К.О.Т.арАК 🐱

    3 10 Отговор

    До коментар #9 от "КОЕ БЕ МИЛО":

    дали ще успеят с освобождаването до зимата? как мислиш?

    Коментиран от #74

  • 16 Рошко

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    Не ,тва е като запалена пиратка завряна в за@@@@@ ти
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Русия НЕ бърза

    16 2 Отговор
    Тя просто мачка, като валяк мачка. А някъде там на хиляди километри Зеленски дрънка глупости и е чудо че толкова прости хора има да му обръщат внимание
  • 19 Всички

    7 3 Отговор
    Птички са в Украйна м@йна и всички без полички са в Украйна м@йна и всички политички пак са в Украйна м@йна 😃

    Коментиран от #24

  • 20 Ъхъ

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "Укрите да бъдат":

    20 000 завоеватели ще останат завинаги в полетата при Курск! Хубаво щеше да са повече, но започнаха да се изчерпват!🤕🤕🤕🤕🤕
  • 21 Факт

    16 3 Отговор
    Няма изход от Курска област!
  • 22 РЕАЛИСТ

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Фен":

    Не само това. Вчера Путин го каза. Създаде се ясен кръг от антизападни държави, които ще променят световния ред. От една страна Китай, Индия , производители и търговци и от друга Русия с природни ресурси и добри ракети. Всяка седмица чуваме за нов кандидат за БРИКС . Западният кораб потъва. Задлъжнели държави, застаряващи население и милиони емигранти идващи на тумби.

    Коментиран от #30

  • 23 аз#СВО

    3 11 Отговор
    В Луганска област пак пушили
  • 24 И руските

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Всички":

    мужички в Украйна м@йна
  • 25 Хахахаха

    15 3 Отговор

    До коментар #13 от "Опсс":

    Половината държава му е в Азия, що да не обикаля! Корабът е свещена книга, а той уважава мюсюлманите! Да не говорим , какво целува укрофюрерът, че е неприлично!

    Коментиран от #34

  • 26 Kaлпазанин

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "ето ви и част от санкциите !!!":

    В Германия колите вървят с руски горива ,правят се от руска стомана желязо пластмаса и прочее ,еее да бъдем точни от немски инженери ама има едно голямо ама със санкционирани руски ресурси и тези наивници не могат да разберат или някой ги кара да не разбират че прекупвачите които печелят са ония същите които забраиввиха да си идат след края на всв ,не им стигна това ами взеха да подскачат и към Русия ,която си изтегли всичко от източния блок ,
    ,

    Коментиран от #31, #35

  • 27 Нема

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Всички укри":

    Ще ги върнат в Украйна м@йна 😃
  • 28 Kaлпазанин

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "аз#СВО":

    Думнали не думнали ,пушека от Одеса и експлозиите стигнаха до Варна ,намали го малко тия енергийни прахчета и отскочи до некой околовръстно да си припомниш удоволствието от живота ,немаш ли 20 кинта в джоба
  • 29 Българите сме за Русия

    13 1 Отговор
    А политиците кво говорят няма никакво значение.

    Коментиран от #36

  • 30 Да,да

    3 15 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    Путин щял да прави ос с Техеран и с.корея и други гол.таци.А останалите 7 милиарда?М??.Китай си продава 90 % от стоките в САЩ и ЕС.М???

    Коментиран от #55

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 АМОН

    12 0 Отговор
    Около 3:30 сутринта московско време , руският президент каза:
    „Светът е изправен пред фатална и необратима повратна точка!“
    НАТО и НИЕ воюваме в Украйна срещу Русия!!
    Наясно ли сме как ще посрещаме ИСКАНДЕРИТЕ и имаме ли ПВО?!!
    На кого му пука?!! На президента ли , на Главчев , на Мутрата или на ДЕБЕЛОТО?!!
  • 33 Мишел

    14 1 Отговор
    Ежедневие в Курска област: Вчера при Ольговка бяха обкръжени 1500 украински военни.
  • 34 Град Козлодуй

    3 9 Отговор

    До коментар #25 от "Хахахаха":

    Я си представи Ердоган да влезе в църква и да целуне Библията.? Откъде ви намират такива иди/оти?

    Коментиран от #46

  • 35 хе хе хе

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Kaлпазанин":

    Една дума вярна не си написал.Хах.
  • 36 Има и едни 10-15% луди

    15 2 Отговор

    До коментар #29 от "Българите сме за Русия":

    който са за Украйна но и те не знаят защо
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Колко да бърза.

    2 14 Отговор
    Те и за Киев се бяха забързали за няколко дни.Нещо което никога няма да стане.
  • 39 Мишел

    13 0 Отговор

    До коментар #17 от "аз#СВО":

    Явно си от тези, които като прочетат, че ВСУ са пуснали безпилотници, смятат, че са вече бастисали всичко. Но няма даже украински хвалби за победи.
    Нищо не са думнали, всички безпилотници са свалени.
  • 40 Военкор

    5 0 Отговор
    Никакъв шанс.
  • 41 ВЕЛИКА СИЛА Е

    11 1 Отговор

    До коментар #31 от "Да обобщим":

    РУСИЯ!... ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕ СА ГО РАЗБРАЛИ, ОЩЕ...!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Независими източници

    12 0 Отговор
    като британското разузнаване, украинското разузнаване, Ройтерс или DW, още не са потвърдили.

    Тъй, че не вярвам.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Алексбг

    9 0 Отговор
    Много тюрлюгювеч от тук от там клъвнато по малко ,а истината е една ,че 00 крайна отече в канала.
  • 46 Койдозлу

    7 1 Отговор

    До коментар #34 от "Град Козлодуй":

    А ти що целуваш Талмуда ,а също и други неща ?
  • 47 456

    5 1 Отговор
    Жестока работа. Бабата на 96 години, като дете преживяла ВСВ и сега да умре по такъв начин. Съболезнования на близките им.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 санкциите работят в обратна посока

    4 1 Отговор
    Външният дълг на Русия падна под 300 млрд. долара за първи път от 2006 г. насам: към 1 октомври той възлиза на 293,4 млрд. долара, намалявайки със 7,7% от началото на тази година, сочат данни на Централната банка.

    Коментиран от #56

  • 50 И как така

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Да обобщим":

    във военните технологии, иновации, производителност и джаминг, се оказаха светлинни години пред обеденения запад?
    Защо САЩ и запада нямат още хиперзвукови ракети и ПВО като руското?

    Коментиран от #53

  • 51 Курт капан

    2 4 Отговор
    50 000 руснака тласкат 3 украински бригади три месеца на собствен терен.

    Коментиран от #69

  • 52 Фил

    5 2 Отговор
    На Шолц ще му отрежат главата руснаците във Германия.А във Курска област нека влязат повече овце във кошарата и аз ще помагам да ги изколим а оня просек наркоман няма каде да се скрие, края на Осрайна идва, защото светът е със Русия а не със ФАЩисти и еврейци Пеиоьвци и т н.
  • 53 Сърмат

    0 4 Отговор

    До коментар #50 от "И как така":

    И в Белгород тази сутрин се оказа,че няма ПВО.Руското ПВО е смешка.Относно хиперзвука виж какво сложиха САЩ в Германия.
  • 54 Иво

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Фен":

    Украйна вече е по-зле от Газа. Руснаците разрушиха някой градове до последната тухла, включително всички високи сгради до основи, за да могат да ги превземат. Като в Авдеевка

    Коментиран от #62, #67

  • 55 Фен

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Да,да":

    Така е. Милиард, срещу седем милиарда. Един милиард е за САЩ, останалите седем, против САЩ. А ние!?🤔
  • 56 основен лихвен процент в Русия 22%

    2 3 Отговор

    До коментар #49 от "санкциите работят в обратна посока":

    ФАЛИТ!

    Коментиран от #61

  • 57 рано сабалян ставаш

    6 1 Отговор
    четеш как братушките мачкат зелените гниди и едно хубавичко ти става и деня върви на добре
  • 58 Русия побеждава.

    1 6 Отговор
    Само в Интернет.

    Коментиран от #76

  • 59 Рускиня

    5 1 Отговор
    Вече трета година се дават милиарди на Украйна от десетки държави, а файдата е 20% от теритотията й загубена.
    Рошавият жълт Везир посъветва Зеленски-името му е точни определено от Равина, който му е каза да избива гойте!
  • 60 Диванен стратег

    6 1 Отговор
    Ако Русия изтласка ВСУ от Курск няма да връща войските в Донбас, а ще продължи към Харков.

    Коментиран от #66

  • 61 К.О.Т.арАК 😼

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "основен лихвен процент в Русия 22%":

    Абе ти на чужд гроб нидей рива,щот не знаеш къде му е главата,къде ..я.
  • 62 Тити

    4 0 Отговор

    До коментар #54 от "Иво":

    Иво,Иво ,сакам да те любим дивоо!
  • 63 Перо

    2 2 Отговор
    Ако Русия имаше един главнокомандващ от времето на WW||, Украйна щеше да престане да съществува за 1 ден! Новите руски не стават и за чеп за зеле. Не знам, Путин не си ли познава хората на които разчита! Явно и там ционизма си е взел своя дан за разложение, чрез олигарси, политици-джендъри и чичко Шорош /по линия на правата на човека/!
  • 64 реру

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Да обобщим":

    Имат копаят ,а ти като обикаляш по кофите,по добре ли си ?
  • 65 Това сам ли го измисли или

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Опсс":

    с помощта на някое дете на 4 години?
  • 66 ако?

    0 4 Отговор

    До коментар #60 от "Диванен стратег":

    ВСУ остават в Курска област поне до края на войната.Чета днес пратили поздравителен салют и в Белгородска област.

    Коментиран от #68, #71

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Тигре Тигре

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "ако?":

    Разбира се ,че ВСУ остават в Курска облас ,две мнения няма.Засега 22000 са останали там завинаги и са част от Курска област.
  • 69 Мишел

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "Курт капан":

    Две бригади???
    Грешиш. До вчера загубите на ВСУ в Курска област са над 22 000.
  • 70 Само питам

    5 0 Отговор
    Абе козлягите , превзехте ли Курск бе ? Май към 25 000 ще гледат кокичетата от долу !
  • 71 Диванен стратег

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "ако?":

    ВСУ могат да се задържат в Курск, само ако хвърлят още сили там. Това значи да зарежат Донбас, Запорожие и др.
  • 72 Китин от Китен

    4 0 Отговор
    Малка поправка, Руската армия не изтласква ВСУ от Курска област. Обкръжила е остатъците от нахлулите украински момчета и просто ги утилизира с артилерийски обстрели.
  • 73 Смърт на нацизма!

    1 0 Отговор
    Слава на Русия!
  • 74 И КВО ЗНАЧЕНИЕ ИМА

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "К.О.Т.арАК 🐱":

    ДО ЗИМАТА ЩЕ ЗАЧИСТЯТ ТОРЕЦК
    И ЩЕ СПРАТ ТОКА В УКРАЙНА
    А И ВЕРОЯТНО ЩЕ МИНИРАТ ОДЕСА
  • 75 Мишел

    1 0 Отговор
    Днес руската армия превзе Любимовка, Курска област.
  • 76 ДА ДА ВЕРНО Е

    1 0 Отговор

    До коментар #58 от "Русия побеждава.":

    САМО В ИНТЕРНЕТ
    А УКРАЙНА В ПРАЗНИТЕ КРАТУНИ НА УКРОФИЛИТЕ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания