Отидете към основна версия

1 364 22

Израелската армия определи нападението на "Хизбула" срещу база край Хайфа като "болезнено"

  • хизбула-
  • ливан-
  • израелска армия-
  • хайфа-
  • болезнено-
  • нападение

Най-малко четирима войници загинаха при атака с дронове и ракети, насочена срещу тренировъчен лагер

Снимка: БГНЕС

Началникът на щаба на израелската армия определи като "болезнено" вчерашното нападение на "Хизбула" срещу военна база южно от Хайфа, съобщава Франс прес, цитирано от БТА.

"Ние сме във война, нападението срещу тренировъчна база на вътрешния фронт е тежко и последствията са болезнени", заяви генерал Херци Халеви по време на посещение в базата, където бяха убити най-малко четирима войници.

Израелската армия потвърди, че четирима войници са загинали, а седем са ранени в тренировъчен лагер на бригада "Голани" в Бинямина, южно от Хайфа. Спасителната организация "Обединена Хацала" съобщи, че при атаката са пострадали над 60 души.

По-рано "Хизбула" обяви, че нейни бойци са изстреляли "ескадрила от натоварени с експлозиви дронове" по лагера, посвещавайки атаката на своя лидер Хасан Насралла, убит на 27 септември при израелски удар край Бейрут.

В последващо изявление "Хизбула" приветства "сложната операция" и обясни, че е извършила едновременни ракетни атаки с цел отвличане на израелските системи за противовъздушна отбрана, като дроновете са успели да заобиколят радарите и да достигнат целта си.

По-късно днес "Хизбула" съобщи, че е обстреляла израелски войски, опитващи се да проникнат в Южен Ливан, и е извършила ракетни атаки по израелски сили в друг сектор на границата.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини