Отидете към основна версия

921 4

Командирът на "Ал Кудс" се появи публично след слухове за смъртта му при израелски удар

  • ал кудс-
  • командир-
  • израелски удар

Генерал Исмаил Каани присъства на церемония в Техеран след доклади за предполагаемото му ликвидиране при въздушен удар в Ливан.

Снимка: БГНЕС

Командирът на специалните сили "Ал Кудс" на Корпуса на стражите на Ислямската революция (КСИР), генерал-майор Исмаил Каани, се появи публично на събитие седмица след като медии съобщиха, че е бил ликвидиран при удар на Израелските отбранителни сили в Ливан, съобщава ТАСС, позовавайки се на иранската информационна агенция IRNA. Според информацията, Каани е участвал в церемония по връщането на тленните останки на неговия колега Абас Нилфорушан в Иран от Ливан, цитирано от Фокус.

Събитието се е провело на летището в Техеран. Освен Каани, на церемонията са присъствали и други негови колеги, както и членове на семейството на загиналия. Не са публикувани снимки от церемонията.

На 6 октомври, Reuters, позовавайки се на източници, публикува изявление, че след израелските въздушни удари по Бейрут връзката с командира на "Ал Кудс" е прекъснала. Твърдеше се, че той е отишъл в Ливан след 27 септември, когато бе убит лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала. Иранската страна многократно отрече слуховете за смъртта на Каани.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.

Свързани новини