Отидете към основна версия

642 7

Израелски изтребители отново атакуваха южните покрайнини на Бейрут

  • израел-
  • ливан-
  • хамас-
  • газа

Армията заяви, че броят на жертвите на ударите в северната част на Газа е преувеличен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изтребители на израелските военновъздушни сили отново атакуваха южните покрайнини на Бейрут, където има съоръжения на шиитската организация Хизбула и живеят нейни поддръжници. Както съобщава кореспондент на ТАСС, ракетният удар е поразил квартал Харет-Хорейк, където е била чута силна експлозия.

Израелските отбранителни сили (IDF) заявиха, че информацията за броя на убитите хора в резултат на въздушните удари в северната част на ивицата Газа в неделя вечерта не отговаря на истината.

Според изявление, издадено от армейската пресслужба, данните за жертвите, публикувани от радикалното палестинско движение Хамас „са преувеличени и не съответстват на информацията, налична на IDF за вида на използваните боеприпаси и степента на точност."

„IDF ще продължи да проучва информацията, разпространявана от източници на Хамас, и призовава медиите да се отнасят към нея с повишено внимание“, отбелязва пресслужбата, като още веднъж посочва, че военните „действат ясно и правят всичко възможно, за да избегнат последствия за цивилното население“.

По-рано беше съобщено, че в резултат на ударите на израелските военновъздушни сили по град Бейт Лахия в северната част на ивицата Газа, най-малко 81 души са били убити и повече от 100 бяха ранени. Агенцията WAFA информира, че в резултат на бомбардировката жилищен район е напълно разрушен и много жертви може да са останали под развалините на разрушени сгради.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини