20 Октомври, 2024 06:54 587 6

Израелски изтребители отново атакуваха южните покрайнини на Бейрут

  • израел-
  • ливан-
  • хамас-
  • газа

Армията заяви, че броят на жертвите на ударите в северната част на Газа е преувеличен

Израелски изтребители отново атакуваха южните покрайнини на Бейрут - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изтребители на израелските военновъздушни сили отново атакуваха южните покрайнини на Бейрут, където има съоръжения на шиитската организация Хизбула и живеят нейни поддръжници. Както съобщава кореспондент на ТАСС, ракетният удар е поразил квартал Харет-Хорейк, където е била чута силна експлозия.

Израелските отбранителни сили (IDF) заявиха, че информацията за броя на убитите хора в резултат на въздушните удари в северната част на ивицата Газа в неделя вечерта не отговаря на истината.

Според изявление, издадено от армейската пресслужба, данните за жертвите, публикувани от радикалното палестинско движение Хамас „са преувеличени и не съответстват на информацията, налична на IDF за вида на използваните боеприпаси и степента на точност."

„IDF ще продължи да проучва информацията, разпространявана от източници на Хамас, и призовава медиите да се отнасят към нея с повишено внимание“, отбелязва пресслужбата, като още веднъж посочва, че военните „действат ясно и правят всичко възможно, за да избегнат последствия за цивилното население“.

По-рано беше съобщено, че в резултат на ударите на израелските военновъздушни сили по град Бейт Лахия в северната част на ивицата Газа, най-малко 81 души са били убити и повече от 100 бяха ранени. Агенцията WAFA информира, че в резултат на бомбардировката жилищен район е напълно разрушен и много жертви може да са останали под развалините на разрушени сгради.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Яга

    7 0 Отговор
    Евреите са най-жестокото нечовешко племе. Не случайно са гонене повече от 3000 години навсякъде по света. Очертава се ново такова в близките десетилетия.
  • 2 Всъщност

    6 0 Отговор
    Този Геноцид несъмнено ще доведе до нов масов тероризъм. Арабелите ще търсят начини да си го върнат. Така спиралата ще се върти ли върти............
  • 3 Д-р Ливайн

    0 1 Отговор
    Някоя база на ООН не уцелиха ли?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.