Отидете към основна версия

4 666 119

Путин е по-могъщ от всякога: Русия може да рухне, когато умре

  • владимир путин-
  • николай петров-
  • путин-
  • русия-
  • война-
  • кремъл-
  • рамзан кадиров-
  • украйна

Според Николай Петров царуването на Путин и неговият терор ще продължат, а режимът изглежда стабилен. Това се дължи и на факта, че руските елити продължават да стоят зад Путин.

Снимка: БГНЕС/ EPA

Владимир Путин в момента е по-могъщ от всякога и докато е жив няма кой да вземе властта му в Русия. Това заяви в интервю за The Sun политологът Николай Петров, бивша дясна ръка на Борис Елцин.

Бившият съветник към руското правителство смята, че Путин е незаменим и на практика няма кой да го свали от власт заради железния юмрук, с който управлява федерацията.

Според Николай Петров царуването на Путин и неговият терор ще продължат, а режимът изглежда стабилен. Това се дължи и на факта, че руските елити продължават да стоят зад Путин, който е на 72 години.

Според политическия експерт след смъртта на Путин в Русия може да настъпи хаос, защото в момента няма достатъчно силна фигура, която да го наследи. Руската авторитарна система е широко приета в нацията, защото гражданите са индоктринирани от пропагандата на Кремъл в продължение на десетилетия, обясни той.

Но за много руснаци - включително елитите - начинът на живот на Путин и създаденото от него общество се възприемат като норма. Без Путин начело цялата система може да рухне в рамките на месеци.

Николай Петров посочва, че след смъртта на Путин може да очакваме период на хаос с два сценария: възкачване на нов тиранин на върха или възстановяване на демокрацията. Вторият вариант обаче не е много вероятен заради войната срещу Украйна.

Ще започне борба за власт, като не е изключено да се стигне и до военен преврат и в крайна сметка да спечели най-силният. Николай Петров дава за пример Рамзан Кадиров, който си има собствена армия. В последно време се говори за влошеното здраве на Путин. Кремъл твърди, че няма истина в твърденията, че той е тежко болен.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания