Тема: Украйна

23 Октомври, 2024 12:07 3 736 154

Путин постигна дипломатическа победа: целият свят видя, че той не е изолиран

  • владимир путин-
  • путин-
  • русия-
  • изолация-
  • санкции-
  • украйна-
  • брикс-
  • китай-
  • индия-
  • война-
  • казан

Западни издания коментират първия ден от срещата на върха на БРИКС в Казан

Путин постигна дипломатическа победа: целият свят видя, че той не е изолиран - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изолиран от Запада заради войната си в Украйна, руският президент Владимир Путин вчера постигна дипломатическа победа, след като приветства лидерите на Китай, Индия и Република Южна Африка (РЮА) при откриването на среща на върха на страните с нововъзникващи пазари, които се стремят да възстановят баланса в световния ред, понастоящем доминиран от САЩ, пише в. "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Путин, който не може да пътува свободно в чужбина заради заповедта за арест, издадена от Международния наказателен съд (МНС), имаше възможността да се представи като глобален държавен лидер, посрещайки личности като китайският президент Си Цзинпин и индийския премиер Нарендра Моди, пише още изданието. Самолетът Си беше ескортиран от руски изтребител, преди да кацне в Казан, където го очакваше червен килим, почетен караул и жени в традиционни носии, носещи купища татарски сладкиши, известни като чакчак, допълва "Ню Йорк таймс".

Още новини от Украйна

"Това, че 22-ма лидери и представители на над 30 държави пристигнаха в Казан две години и половина след началото на войната, показва не само че Путин не е изолиран в международен план и че заповедта за арест на МНС има ограничено приложение. Това е също и знак, че войната в Украйна се е превърнала в една нова нормалност, приета е като характерна черта на международната реалност", заяви пред "Ню Йорк таймс" Хана Ноте от Центъра за изследване на неразпространението на оръжия за масово унищожение "Джеймс Мартин" в Калифорния.

Въпреки всичко президентът Путин не успя да избяга от сянката на войната в Украйна, коментира американското издание. "Ние поддържаме постоянен контакт във връзка с конфликта между Русия и Украйна", каза индийският премиер пред руския президент. "Вярваме, че споровете трябва да се решават единствено по мирен път. Напълно подкрепяме усилията за бързо възстановяване на мира и стабилността", допълни индийският лидер.

Това е втората визита на Моди в Русия за последните три месеца, но през август той посети и Украйна. Делхи помогна за укрепването на руската икономика чрез поръчки на петрол на понижени цени от руски компании, срещу които САЩ и Европа са наложили санкции, посочва "Ню Йорк таймс".

Някои държави, сред които Китай, Русия и Иран, искат да използват БРИКС, за да оспорят силата на САЩ и по-конкретно възможността им да налагат икономически санкции. Но други, като Индия и Бразилия, са по-заинтересовани от реформирането на международни институции като Световната банка и Международния валутен фонд така, че да обслужват по-добре нуждите на развиващия се свят, коментира американският вестник.

Иран оказва военна подкрепа на Русия за действията ѝ срещу Украйна, като доставя дронове за руската армия, пише в. "Берлинер моргенпост". Пекин е най-важният съюзник на Москва. Китайският президент подкрепя Путин и позволи доставката на стоки, които биха могли да имат и военна употреба въпреки многократните предупреждения на Запада, а държави като Индия и Бразилия не се противопоставят твърдо на Русия, изброява изданието.

"Срещата на върха показва, че големите страни в Азия, Африка и Южна Америка не се придържат към западната гледна точка по отношение на войната в Украйна", каза Щефан Майстер от Германския съвет за външни отношения (изследователски институт, базиран в Бон). Опитът на Запада да привлече тези държави на своя страна в конфликта не проработи. "За Запада просто вече не е възможно да убеди други държави да следват неговата политика. Виждаме границите на западната политика", допълни Майстер, пред "Берлинер моргенпост". Индия и Бразилия по-рано предложиха да станат посредници за постигането на мир в Украйна, но това беше неприемливо за Киев, припомня германското издание.

Британският в. "Гардиън" обръща внимание на усилията на някои страни от БРИКС да постигнат дедоларизация и разногласията, които възникват по този въпрос. В разговор с Дилма Русев, президент на Новата банка за развитие (международна финансова институция на страните от БРИКС), вчера Путин заяви, че използването на местни валути вместо долар или евро "помага да се съхрани независимостта на икономическото развитие от политиката във възможно най-голяма степен", посочва изданието.

Индия и Бразилия донякъде споделят желанието да се освободят от доминацията на долара, но не в степента, в която Китай или Русия желаят това, пише още "Гардиън". Въпреки антизападната реторика, използвана в комюникетата от форума, бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва например настоя, че БРИКС "не са срещу никого". Освен това Бразилия се противопоставя на приемането на Венецуела във формата, като тази позиция е свързана с усилията да се предотврати трансформацията му в изцяло антизападен съюз, посочва "Гардиън". Венецуелският президент Николас Мадуро вчера пристигна в Казан, като участието му в срещата на върха не беше предварително обявено.

В. "Вашингтон пост" също коментира разногласията между някои страни от БРИКС. "Много са нещата, които разделят основните политически играчи - от правителствените им системи, до географското им разположение и геополитическите и икономическите им интереси", пише американският вестник. Страните от БРИКС "се различават в принципите си и в подхода си към горещи глобални въпроси като войните в Украйна и Газа и освен това не са изцяло обединени около някои по-широки амбиции, лансирани от лидери на блока, включително и преодоляването на зависимостта на световната търговия от американския долар и намаляването на специфичната заплаха, която представляват санкциите на САЩ", посочва "Вашингтон пост".

Американското сп. "Форин полиси" анонсира някои ключови събития, които се очакват днес в Казан. Нарендра Моди ще разговаря със Си Цзинпин в кулоарите на срещата на върха, след като вчера Китай потвърди, че е постигнал споразумение с Индия за съвместно патрулиране по общата им спорна граница. Освен това иранският президент Масуд Пезешкиан се очаква да подпише с Москва споразумение за всеобхватно стратегическо партньорство, което да задълбочи отношенията на двете страни в областта на отбраната и военното дело.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 България 🇧🇬

    117 19 Отговор
    Това да те изолират западните обратляци даже е постижение
  • 3 мдаа

    25 59 Отговор
    Казахстан отказа покана за членство в Брикс. За отмъщение Путин забрани вноса на домати, чушки, дини и леща от Казахстан.

    Коментиран от #12, #52

  • 4 Последния Софиянец

    15 32 Отговор
    Събраха се в Казан бившият Нови Булгар , столицата на Казанското българско ханство.Руският император носи титлата Княз Български.

    Коментиран от #106

  • 5 що рече?

    13 40 Отговор
    Армения също няма намерение да влиза в Брикс.

    Коментиран от #45

  • 6 Всички сме за Русия

    110 21 Отговор
    Путин постигна дипломатическа победа и това никой не го изненадва

    Коментиран от #32

  • 7 я да видим

    19 81 Отговор
    Страните от БРИКС отказаха да се борят заедно с Путин срещу Запада и долара

    Коментиран от #50

  • 8 хмм

    9 47 Отговор
    «Худший сценарий для России». Саудовский принц отказался ехать к Путину на саммит БРИКС и пригрозил обвалить нефть до $50
  • 9 Демократ

    11 82 Отговор
    Тъпата русия ще бъде смазана яко не и помагат от вън.

    Коментиран от #23, #152

  • 10 Шаолин

    73 7 Отговор
    В България има слуги на издръжка от третополовите западняци
  • 11 хе-хе

    14 57 Отговор
    Идеята на руския президент Владимир Путин да превърне БРИКС в антизападна коалиция, която да разклати "световния ред" и хегемонията на долара, не срещна ентусиазъм сред ключовите страни членки на блока.
  • 12 Гара за двама

    23 4 Отговор

    До коментар #3 от "мдаа":

    И пъпеши по три рубли килото.
  • 13 Света мрази НАТО САЩ

    69 8 Отговор
    и атлантическият нацизъм. Все по очевидно става

    Коментиран от #137, #142

  • 14 Индия а?

    14 35 Отговор
    Индия не иска да позволи на БРИКС да се превърне в "антиамериканска" организация, доминирана от Русия и Китай, казаха пред Bloomberg индийски служители, запознати с въпроса.
    Позицията на Индия се споделя от Бразилия и Южна Африка, казаха официални лица от тези страни пред Bloomberg.
  • 15 стоян георгиев

    49 5 Отговор
    Бойко и Киро са слуги на третопловите от ФАЩ .
  • 16 тъй де

    12 19 Отговор
    Обединените арабски емирства, които се присъединиха към БРИКС след срещата на върха през 2023 г., "напълно отхвърлят" опитите да се представи членството в блока като знак, че Глобалният Юг е в опозиция на Запада, каза източник пред Bloomberg. ОАЕ има много добри отношения със западните страни, включително САЩ, подчерта друг представител на страната.
  • 17 az #СВО

    40 11 Отговор
    Извънредно!

    Започна заседанието на БРИКС.
    Днес очаквайте потвърждение за съдбоносните промени, които очакват света!

    Коментиран от #43, #58

  • 18 ТаУмВзе

    49 5 Отговор
    Заповед за арест на Путин! Сметай колко са изветрели краварите ей! ХАХХА Възходът на БРИКС и падението на петро долара са във ход и тва е! ХАХХАХ Следва Глобална Война по темата де! При разпад на краварската империя е така. Сценката от украйна е само началото!
  • 19 хаха

    6 26 Отговор
    Срещата на финансовите министри и ръководители на централните банки от БРИКС, която се проведе в Москва в навечерието на срещата на върха, беше игнорирана от страните от блока: Китай, Индия и Южна Африка изпратиха заместници и младши служители вместо министри.

    Коментиран от #36, #77

  • 20 Сталин

    39 7 Отговор
    Бъдещето е в БРИКС ,а България върви към поредната национална катастрофа водена от Тикви Прасета и ПростоКирчовци
  • 21 и Китай ли?

    8 23 Отговор
    Дори Китай, който стана най-големият търговски партньор на Русия след нахлуването в Украйна, смята идеята на Путин за плащания, заобикалящи долара, за твърде амбициозна, казва Ван Иуей, директор на Центъра за европейски изследвания към Народния университет на Китай в Пекин: за разлика от Русия, другите страни от БРИКС не са под западни санкции и нямат пряка мотивация да променят глобалния финансов ред.

    Коментиран от #34

  • 22 Бай Дън

    26 7 Отговор
    Скоро хамериканците ще си бършат някои части с долари!
  • 23 Град Козлодуй

    11 32 Отговор

    До коментар #9 от "Демократ":

    Слава на Украйна

    Коментиран от #42

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Света е с Газа и Бейрут

    25 7 Отговор
    Четете какво в ООН се случва

    Коментиран от #82

  • 26 Слава на Евроатлантическа България

    29 5 Отговор
    Мапаме ли пак мухите? .. и БАНАНИТЕ..

    Не виждам вече никой като маймуняк да скача и крещи - кой не скача е червен!
    Що така, наскачахте ли се вече..!?
  • 27 Бай Джо Дън

    32 6 Отговор
    Благодарение на моите усилия, САЩ застана начело на БРИКС. Или чакай, май не беше БРИКС а ТРИКС, не помня, питайте Камала, ама издебнете момент в който не се хили глупашки.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Съгласно Резолюция 1701

    24 6 Отговор
    Съветът за сигурност на ООН упълномощи мироопазващата мисия на ООН (UNIFIL) да „подпомогне“ ливанските сили да гарантират, че Южен Ливан е „свободен от всякакъв въоръжен персонал, собственост и оръжия, различни от тези на правителството на Ливан“. Над 260 снайперисти могат вече спокойно с натовско оръжие да пуцат израелски окупатори и военнопрестъпници

    Коментиран от #109

  • 30 Даммм...

    37 9 Отговор
    От запад за България е дошла само мизерия и беди

    Коментиран от #37

  • 31 Сандо

    27 7 Отговор
    Сълзи и сополи от Запад - това е радостно и вдъхновяващо!
  • 32 Хеви Метъл

    11 29 Отговор

    До коментар #6 от "Всички сме за Русия":

    Никога не съм харесвал руския начин на живот в него съм намирал нещо откачено и сектантско и извратено

    Коментиран от #62

  • 33 Слава

    24 7 Отговор
    Ами тук ни информира само западната пропаганда, затова.
  • 34 Точо така, и Китай

    18 14 Отговор

    До коментар #21 от "и Китай ли?":

    Особено Китай.
    Ще го променят световния финансов ред и още как.
    Щото не може на една държава от ранга на Китай, с огромна икономика и търговия, плащанията да зависят от Америка.
  • 35 Света мрази и осъжда НАТО, САЩ

    24 9 Отговор
    и атлантическият нацизъм. Това все по очевидно става за всички хора по света. Личи и в решенията и дефинициите които и от ООН чуваме всеки ден, доколкото въобще в българските медии се споменават
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 И още

    19 4 Отговор

    До коментар #30 от "Даммм...":

    Национални катастрофи.

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 В.В.П.

    10 9 Отговор
    От Окристан ,кой присъства на асамблеята ..??.
  • 40 Реалист

    19 6 Отговор

    До коментар #37 от "И още":

    Берлинския и Ньоиския договори идват от запад.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Демокрят

    13 9 Отговор

    До коментар #23 от "Град Козлодуй":

    Слава и Победа! Хубав ден Козлодуй

    Коментиран от #54

  • 43 Мишел

    7 29 Отговор

    До коментар #17 от "az #СВО":

    Едни третокачествени държави не могат да решат нищо!
    P.S.И днес не те видях да се редиш пред руското посолство.

    Коментиран от #116

  • 44 пРОСИЯ Е КОЧИНА

    9 15 Отговор
    Ама верно ли бря????!!!😅😅😅😅😅😅😅
  • 45 Пешо

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "що рече?":

    И Македония, защото Урса ще идва при тях.
  • 46 Санкциите работят, ама много

    23 8 Отговор
    хубаво за Русия работят. Ние обаче упорито драпаме да се удавим в атлантическото блато. Само Възраждане и БСП! Долу атлантическите продажници

    Коментиран от #53

  • 47 В.В.П.

    27 7 Отговор
    Там са и Малайзия ,Индозеия,Виетнам ,Шри Ланка ,Монголия Пакистан,Афганистан, ,И още 20 държави от Африка и Америка.Това е много голям пазар .Сащ и Англия няма какво да дадат на света .Освен размирици и гола пропаганда .Корупция ,и мизерия .
  • 48 БЛАТНА ОРКА АЛКАШ

    5 22 Отговор
    Мдааа очень болшая пабеда за късия дърт ботокс,просията вече е в третия свят!!🤣🤣🤣🤣
  • 49 Аз съм веган

    6 18 Отговор
    Не смее да излезе от бункера.
  • 50 верно и кой го каза

    20 5 Отговор

    До коментар #7 от "я да видим":

    галя от посолството или от нпо-то кога ще ви събират ?разбрах че галя организира зимен праид !!!
  • 51 Някоя българска медия съобщи ли го ?

    17 4 Отговор
    =======Съгласно Резолюция 1701
    Съветът за сигурност на ООН упълномощи мироопазващата мисия на ООН (UNIFIL) да „подпомогне“ ливанските сили да гарантират, че Южен Ливан е „свободен от всякакъв въоръжен персонал, собственост и оръжия, различни от тези на правителството на Ливан“. Над 260 снайперисти могат вече спокойно с натовско оръжие да пуцат израелски окупатори и военнопрестъпници
  • 52 Инкогнито

    8 7 Отговор

    До коментар #3 от "мдаа":

    Джигитайци скачат по летвата на Кремъл наивнико.
  • 53 Санкциите не работят

    8 15 Отговор

    До коментар #46 от "Санкциите работят, ама много":

    Една рубла =един цент.

    Коментиран от #69, #75

  • 54 Булба67

    8 3 Отговор

    До коментар #42 от "Демокрят":

    И ,,За упокой"
  • 55 В.В.П.

    9 5 Отговор
    Индиеца ,като говори с Путин си гледа в краката ,Обаче за пред пресата се прави на мъж..Цигански номера..Знаем са ..
  • 56 Тц тц тц, ей велик ум е българинът

    16 6 Отговор
    Само как анализира кво правят Путин, Моди и Си.
    Всичко вижда българинът, всичко знае, всичко предвижда.
    Как БРИКС ще стане голям, как ще се провали, как ще се развие петролният пазар.
  • 57 Ццц

    21 8 Отговор
    15 % от населението на света е наложило изолация на останалите 85. 🤣. Това е същото като 2-годишно дете да наложи санкции на майка си. Успехът е гарантиран и вече ясно личи в Германия, Франция и другите по-големи европейски колонии.

    Коментиран от #66

  • 58 Бай Тошо

    9 6 Отговор

    До коментар #17 от "az #СВО":

    Ти немаш пари бе!Кво ще решаваш ти бе?
  • 59 Ъхъъъ

    8 15 Отговор
    За това ли се отказват вече няколко държави от участие в БРИКС ?
    Албанците нарекоха тази организация шега, после казаха че няма да създават резервна валута.
    Нашите Кремълски подлоги обаче чакат да лапнат милиарди от там, но не казват че ще занулят всички в държавата преди това !

    Коментиран от #67

  • 60 шушлякъ

    8 8 Отговор
    Путин и изолация - айде нема нужда ...
  • 61 Обяснявам бавно

    12 1 Отговор
    На земята живеят не един, а осем милиарда човека.
  • 62 да затова те има на клип

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "Хеви Метъл":

    от diddy party още си била на 13 тц тц извратено !

    Коментиран от #95

  • 63 12345

    10 3 Отговор
    Очаквам Байдън да се похвали че и той е бил там.
  • 64 Порно

    14 6 Отговор
    Войната отдавна не е за 404, а за преформатиране на световните отношения, за разбиване на еднополюсния модел, за разбиване на монопола на долара. И ние пак сме от грешната страна

    Коментиран от #70

  • 65 А,ние?...

    15 4 Отговор
    Пак сме от страната на булката!
  • 66 Ъхъъъ

    6 8 Отговор

    До коментар #57 от "Ццц":

    Много ясно, който има технологиите и знанията той управлява. Бедняците и тези които имат ресурси в земята не ги прави богати !

    Коментиран от #76, #150

  • 67 Ами,да

    7 3 Отговор

    До коментар #59 от "Ъхъъъ":

    Много е важно,какво са казали албанците!

    Коментиран от #71

  • 68 торбалан

    14 6 Отговор
    БРИКС не само няма да се разпадне , а и ще продължи да се разширява в бъдеще ....Само наивници могат да си мислят обратното , защото така им се ще ....Да , ама -не !

    Коментиран от #102

  • 69 Една японска йена

    10 2 Отговор

    До коментар #53 от "Санкциите не работят":

    Колко е мозък?

    Коментиран от #72

  • 70 Мда

    5 8 Отговор

    До коментар #64 от "Порно":

    Копейките винаги сте от страната на булката.Виж колко си умен.
  • 71 торбалан

    8 3 Отговор

    До коментар #67 от "Ами,да":

    Албанците са колкото София , може и по-малко ....Никой няма да вземе на сериозно какви ги дрънкат тези дрипльовци ....
  • 72 Япония си е япония

    8 16 Отговор

    До коментар #69 от "Една японска йена":

    Русия си е к.о.ч.и.н а.
  • 73 az #СВО

    14 8 Отговор
    БРИКС притежава следния процент от най-важните ресурси в света:

    53,84 % от зърното на света
    53,31 % от месото на света
    52,29 % от газа в света
    42,89 % от нефта в света
    40,77 % от въглищата в света
    33,95 % от водните ресурси в света

    Коментиран от #83, #86, #88

  • 74 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 13 Отговор
    BИЖТЕ ТОZИ ДО ПУТЛЕР ................ ОТ РОДИНАТА НА ЦИГАНИТЕ ............, ТОZИ ЕТНОС ГО ПОДКРЕПЯ И В БЪЛГАРИЯ ........,.............. ФАКТ !

    Коментиран от #78

  • 75 Санкциите просто ускориха

    18 7 Отговор

    До коментар #53 от "Санкциите не работят":

    Това което беше неизбежно колега. Няма как света повече да търпи американският диктат и атлантическите диктатури създадени създадени от него.

    Коментиран от #84

  • 76 Ццц

    8 5 Отговор

    До коментар #66 от "Ъхъъъ":

    Ако си умираш от глад в гората, кое те прави по-богат - 1000 лева в джоба или една софийска баничка с извара на место сиренцето? 🤣 Ама и вие сте едни евроатлантиците...
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 писах ти сутринта

    5 3 Отговор

    До коментар #74 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    да се връщаш при мъжката ти половинка !! бягай в леглото
  • 79 Българин

    6 9 Отговор
    Копейките юруш към БРИКС.Билети ще ви купим знаеме,че сте на социални помощи и менте ТЕЛК.Не ви стигат паричките.
  • 80 ТОВА Е РУСИЯ!!!

    12 8 Отговор
    РАЗБИРАТЕЛСТВО, СИЛА И МОЩ! УВАЖЕНИЕ КЪМ ИНАКОМИСЛЕЩИТЕ! МОРАЛ!МЪДРОСТ! ДВЕ ТРЕТИ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ Е НА ТАЗИ СРЕЩА! НЕЩО?! НЯКОЙ?! РУСОФОБИ?!!! СЛАВА НА РУСИЯ!🇷🇺 СЛАВА НА ГОЛЕМИЯ ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН! ТОЙ ИМА ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО И БЕЗ НЕГО... ЗА РАЗЛИКА ОТ ПОКВАРАТА
    НА АЛЪН ДЪЛЕС, ПУТИН ЗАВЕЩАВА -- МОРАЛ, УВАЖЕНИЕ, МЪДРОСТ! ПУТИН Е ПОЛИТИЧЕСКИ ИНСПОЛИН!!!

    Коментиран от #110

  • 81 Хаха

    6 8 Отговор
    Путин приветства третия свят, но той самият е на опашката на третия свят.
  • 82 За първи път в историята, в ООН

    12 5 Отговор

    До коментар #25 от "Света е с Газа и Бейрут":

    Масово освиркват САЩ! Представителя на САЩ на пръсти се изнесе вчера от залата

    Коментиран от #117

  • 83 Ццц

    9 4 Отговор

    До коментар #73 от "az #СВО":

    Тоест хората имат бензиностанция, а ние с правилната гейополитическа ориентация книжарница? 🤣 Те печелят, ние печатаме, но ориентацията е важна в случая
  • 84 Кацни на земята

    7 12 Отговор

    До коментар #75 от "Санкциите просто ускориха":

    И Индия и Китай ползват русийката като суровинен придатък. Най-големи търговски партньори са им САЩ и Европа и зависят от техните инвестиции и технологии. Икономиката на русийката е колкото на един американски щат. Какви ги бълнуваш момко, и къде се изхвърляш?

    Коментиран от #101

  • 85 Сарказъм

    14 2 Отговор
    Целият свят видя защото журналистите го опестихте. Ако си бяхте мълчали, както за положението в Курск и Украйна като цяло, овцете още щяха да са убедени, че Путин е сам в бункер дълбоко под земята и си смуче палеца. Вие сте виновни!

    Коментиран от #89

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Бункерний дед

    5 10 Отговор

    До коментар #85 от "Сарказъм":

    Той излезе от бункера за събитието, знае, че тогава няма да го ударят. След събитието пак се връща в бункера.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Бъдещето е в БРИКС!

    12 10 Отговор
    Фашисткият ЕС е пред разпад.! Отана и той отива в небитието!

    Коментиран от #100, #125

  • 92 Новина на часа

    4 8 Отговор
    На гостите от ЮАР откраднали палтата.
  • 93 Някой може ли разумен аргумент да

    11 9 Отговор
    изложи защо да не мразим НАТО, САЩ
    и атлантическият нацизъм ? Някаква ползичка евентуално да обоснове ????

    Коментиран от #97, #105

  • 94 Иван

    6 9 Отговор
    Ако Путя е "победил", значи е проговорил китайски :)
  • 95 Хеви метъл

    5 8 Отговор

    До коментар #62 от "да затова те има на клип":

    Теб те има на клип с оргия на руските олигарси и Путин на чело . Пък по времето на СССР като съм чувал какви оргии са си правили партийците но за това са взели власта през 1917 за да са добре те и да лъжат обикновеното население че като се стигне комунизма след 300 години всичко ще е безплатно .
  • 96 Обградил се с треторазрядни колонии

    6 7 Отговор
    Колонии на запада и вика аз постигнах победа🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #145

  • 97 Ползичката

    7 7 Отговор

    До коментар #93 от "Някой може ли разумен аргумент да":

    е че сега живееш като свободен човек, а не в концлагера НРБ

    Коментиран от #104, #107

  • 98 Ксаниба

    6 3 Отговор
    въъй, ами сега!!!?? Обанана ще върне ли наградата си за мир?!! Нали е разкъсвал руската икономика на парчета!!! ?? а бидоня, той горкият направо слънчасва-лунатисва
  • 99 Атина Палада

    2 10 Отговор
    Турция забрани износ на стоки за Русия.САЩ само им размаха леко пръстче.Та кой е Хегемона се чудя.
  • 100 оня с коня

    6 8 Отговор

    До коментар #91 от "Бъдещето е в БРИКС!":

    Е що тогава искате Референдум за излизане от тия две Организации - нали тъй и тъй се разпадат?

    Коментиран от #118, #151

  • 101 Мозък !!!!

    7 5 Отговор

    До коментар #84 от "Кацни на земята":

    То и на САЩ и Европа основен търговски партньор беше Русия. САЩ без руският уран на свещи щеше да е последните 20 години и нито една ядрена подводница ток нямаше да има в момента
  • 102 Гост

    4 7 Отговор

    До коментар #68 от "торбалан":

    То гражданите на страните от БРИКС бягат от тях, но ти виждаш разширение? Когато си там ще говориш за разширение. Дотогава всичко са приказки за "светлото бъдеще ", където няма неравенство, "човек за човека е брат"... и от портрета на стената те гледа Путин да не би да видиш друго!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 """концлагера НРБ"":...хахахаха

    12 5 Отговор

    До коментар #97 от "Ползичката":

    Смешник, неграмотен младеж, жертвичко на пропагандата..... Квото в НРБ се направи никога повече няма да го постигнем ....
  • 105 Невъзможно !

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Някой може ли разумен аргумент да":

    Няма как без аргументация да се случи.
  • 106 Видя ли ква голяма джамия има там

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    руснаците приемат ислам

    Коментиран от #113

  • 107 Верно ли

    6 1 Отговор

    До коментар #97 от "Ползичката":

    свободен човек си? Свободен дръжки....
  • 108 ‘ноу цалуфки

    9 4 Отговор
    На колективния Запад, особено на Камила Пуд Камила и Урсула Фон Дер П@ткензимайнен
  • 109 Съвсем скоро

    9 4 Отговор

    До коментар #29 от "Съгласно Резолюция 1701":

    Ще пуцат израелските окупатори и военнопрестъпници на всякъде по света и на никой няма да му пука за тях

    Коментиран от #131

  • 110 Гост

    2 9 Отговор

    До коментар #80 от "ТОВА Е РУСИЯ!!!":

    Не е две трети от света на срещата в Русия, а двама, трима диктатори; две, три руски проксита; двама, трима чакащи безплатни ресурси; двама, трима объркали се и... и други няма.
  • 111 Механик

    9 3 Отговор
    Сега, това че Путин постигна дипломатическа победа е ясно. Но постигна и нещо повече- показа, че т. нар. "западен свят" уйде у каналя. Никой не го бръсне за нищо вече.
    п.п.
    Днес не сте напомняли колко българи живеят в Одеса, обаче. Моля да ни опресните паметта!
  • 112 няколко момичета с мъжки черти

    7 2 Отговор
    от diddy party ползвали даста бебешко олио кометират БРИКС !!!!
  • 113 абе виждам какво е

    7 2 Отговор

    До коментар #106 от "Видя ли ква голяма джамия има там":

    на орлов мост София май исляма е при нас !! но какво ти дреме все пак след всеки праид на който си минаваш от там търсиш си мъж !!
  • 114 Гледам столицата на Татарстан

    12 4 Отговор
    Къв рай е станала и като я сравня с бетонните гета в САЩ, жал ми става за хамериканите

    Коментиран от #120

  • 115 Бай араб

    4 7 Отговор
    Ами чудесно,да си стои в компанията на тези хора и да не се бърка в цивилизования свят,но него това изобщо не го устройва,БРИКС е нещо като,, съюза на глухите,, безполезен- събрали се най- скъсаните и пропаднали да си помагат,ще си разменят стоки,то пари никой от тях няма.Путин иска да дои Европа ,какво да вземе от Индия и Китай, какво да вземе от ЮАР , какво да вземе от Монголия ?
  • 116 Чайна Даун

    5 0 Отговор

    До коментар #43 от "Мишел":

    Кисело е гроздето,пардон кивито.
  • 117 Не е за първи път !

    3 1 Отговор

    До коментар #82 от "За първи път в историята, в ООН":

    Още поне 4-5 пъти се е случвало
  • 118 Механик

    11 2 Отговор

    До коментар #100 от "оня с коня":

    Логиката ти е НУЛЕВА. Да не кажа, че е под нулата.
    Сега ще ти обясня защо искаме референдум за излизането ни от ЕС и НАТО, въпреки че те така и така се разпадат.
    Първо- Ти ако си вързан за потъващ кораб, няма ли да искаш да се развържеш и да избегнеш потъването"
    Второ- Ние искаме РЕФЕРЕНДУМ, а не налагаме мнение. Какво по-демократично има от референдум? Питаме народа и той казва дали иска в нато или да е извън нато.
    п.п.
    Внятно ли ти обясних или ти трябват някакви други, специални обясния, като за човек със "специални" потребности??
  • 119 Стоян

    4 9 Отговор
    Бедна България има по-голяма средна работна от Русия, Китай, Индия - да не говорим за Иран и Бразилия - трябва да си луд за да отидеш при бедняците.
  • 120 Колко ли американци живеят в Татарстан

    2 8 Отговор

    До коментар #114 от "Гледам столицата на Татарстан":

    Колко ли татарстанци живеят в САЩ.....

    Коментиран от #126

  • 121 Всички страни от Брикс

    5 7 Отговор
    Имат по малка МРЗ отколкото бедна България.....
  • 122 В.В.П.

    8 6 Отговор
    Тези държави ,НИКОГА НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ,САЩ И АНГЛИЯ ДА ДОМИНИРАТ ПОВЕЧЕ..Защото са им яли попарата .
  • 123 Както европейците ходиха в САЩ

    10 6 Отговор
    На времето, за да видят бъдещето, така американците сега ходят в Китай за да видят бъдещето. Публична тайна е, че ако мениджмънта на някоя корпорация в САЩ не е посещавала последните 3 месеца Китай, все едно никога не са били там. Свърши американският филм хора, просто свърши
  • 124 Тъпа ушанка

    2 1 Отговор
    И какво от това. На руският народ ще е по щастлив и ще живее по добре.
  • 125 То расте разпада от

    3 8 Отговор

    До коментар #91 от "Бъдещето е в БРИКС!":

    70 години. Май СССР и соца се разпаднаха.

    Коментиран от #127

  • 126 американци няма как д живеят в Татарстан

    9 2 Отговор

    До коментар #120 от "Колко ли американци живеят в Татарстан":

    Никой вече виза няма да им даде

    Коментиран от #129

  • 127 То ЕС се разпада от 70 години

    4 8 Отговор

    До коментар #125 от "То расте разпада от":

    Май СССР и соца се разпаднаха.....

    Коментиран от #141

  • 128 Бай араб

    3 8 Отговор
    То това БРИКС го дъвчат от 15 години,да се откажат хората от долари и евро и да ги заменят за йоани.Виктор Орбан щеше да е първи член в БРИКС ако имаше някакъв смисъл,пълни глупости.РФ си държеше до скоро парите в Европейски и Американски банки , а не в Китайски
  • 129 Като гледам то американци

    3 10 Отговор

    До коментар #126 от "американци няма как д живеят в Татарстан":

    Се редят на опашка за...ТАТАРСТАН....пък в САЩ живеят близо 3,5 милиона руснаци....що ли???

    Коментиран от #134, #139, #143

  • 130 Дъртака кремълски

    5 7 Отговор
    По добре пръв на село, отколкото последен в града
  • 131 То се почна впрочем

    9 2 Отговор

    До коментар #109 от "Съвсем скоро":

    В Азербайджан безследно изчезнаха само за седмица 11 военни консултанти и служители на Мосад! В Турция 3-ма. Тва само от 6ти този месец до днес

    Коментиран от #146

  • 132 Унижението на Путин.....

    4 11 Отговор
    На Си да са кланя.......
  • 133 Путин да са закачи за Индия и Китай

    3 9 Отговор
    Иначе загива безславно
  • 134 Въйййй....

    6 1 Отговор

    До коментар #129 от "Като гледам то американци":

    Значи и САЩ го превзеха руснаците. И що така на изборите масово за Путин гласуваха да те питам в САЩ... 89,3% май бяха нали?
  • 135 да ама не

    3 4 Отговор
    "Изолиран от Запада"
    И това не е точно така. Западът не е монолитна колония на САЩ, някои гледат и своя интерес. Само БъГъ-то и Румъния се надпреварват да целунат дебелия американски г@з.
  • 136 !!!?

    14 11 Отговор
    Путин е бита карта и той много добре го знае...!
    Китай е този който държи БРИКС, а Кремъл е само донор на евтини природни ресурси !!!?

  • 137 И в България мразим НАТО САЩ

    10 8 Отговор

    До коментар #13 от "Света мрази НАТО САЩ":

    и атлантическият нацизъм. Все по очевидно става

    Коментиран от #140

  • 138 путин васал на Китай

    10 8 Отговор
    Фашиста путин продава русия за собственото си его!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 русия прокажена страна

    11 9 Отговор

    До коментар #137 от "И в България мразим НАТО САЩ":

    фашистка русия е мразена от всички умни хора по света!
  • 141 На Галя послушкото

    8 5 Отговор

    До коментар #127 от "То ЕС се разпада от 70 години":

    Защо тролиш и сам си отговаряш?Така 2 цента ли изкара?
  • 142 ВъййййЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Света мрази НАТО САЩ":

    53(+).......
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Павел пенев

    6 2 Отговор
    Общо взето обективен западен коментар, който търси противоречията между страните членки на БРИКС и тези които са кандидати, но не може да ги посочи. Капитулацията на Украйна ще бъде последвана от краха на НАТО и империалистите от G-7, а ЕС ще бъде в будна кома.
  • 145 Ха ха

    7 3 Отговор

    До коментар #96 от "Обградил се с треторазрядни колонии":

    Друго сме ние- първоразрядната колония.Гордеем се ,че сме роби.
  • 146 И аз съм набелязал

    1 0 Отговор

    До коментар #131 от "То се почна впрочем":

    Един в България. Съсед ми е и лесен
  • 147 Каква победа?

    2 7 Отговор
    БРИКС все още е много "сурова" организация.Тя е раздирана от вътрешни противоречия между страните членки, някой от които и до ден днешен имат и териториални спорове по между си.Обединява ги само мисълта, че някак си ще увеличат собствената си "тежест" в света и пред най-развитите държави благодарение на това членство.Нещо, което няма да се случи!
  • 148 Само питам

    1 2 Отговор
    Като не е изолиран защо ходи само до Китай и Азербайджан?
  • 149 Макробиолог

    1 0 Отговор
    Не помогна 11/09,арабската пролет,ислямска държава,вируса,зелената сделка,триста и педесетият пол,укро напъните,кашерният терор в бл изток......Харакирито на сесесерето само забави процеса с 20-30години....За ко говорим?За долара .Ако произвеждат 15%,а потребяваш 40% рано или късно идва момента да платиш сметката по трудния начин.
  • 150 7777777

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Ъхъъъ":

    ЕВРОПА НЯМА ВЕЧЕ КАКВО ДА ДАДЕ НА РУСИЯ И КИТАЙ КАТО ТЕХНОЛОГИИ И НОУ-ХАУ! ТЕ СИ ИМАТ ВСИЧКО И ГИ ПРЕВЪЗХОЖДАТ В ДОСТА СФЕРИ НА ИКОНОМИКАТА! ЕВРОПА Е В ТЕЖКА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА, ДЪЛБОКА РЕЦЕСИЯ И ЛАЗИ ПО ДЪНОТО! ЦЯЛАТА И ПРОМИШЛЕНОСТ СЕ ИЗНАСЯ В САЩ И КИТАЙ И СЕ ДЕИНДУСТРИАЛИЗИРА, ЕС СЕ СРИВА С БЪРЗИ ТЕМПОВЕ!
  • 151 Коня на оня

    2 0 Отговор

    До коментар #100 от "оня с коня":

    Аз ще те накъчам углави без референдум, ясно?
    Само ме излагаш пред народонаселението!
    Като ти вържат камък на врата посред морето, не искаш ли да се отвържеш, че да изплуваш, бре?
  • 152 Демократ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Демократ":

    Банани бол!
    На маймуни ни направиа с тъз демон. крадци!
  • 153 Куку

    0 0 Отговор
    Истината е,че Индия и Китай държат в изкуствена кома империята,стегнат ли малко въжето и Путин приключи с управлението.Путин си мислеше,че азиатите са като европейците!
  • 154 САЩ..САЩ..

    0 0 Отговор
    Онияка бледуликите от залезу са трагналка да залезуват сус свойте вратки..
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания