Отидете към основна версия

3 081 202

Руските войски продължават да настъпват в Източна Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • донбас-
  • война

Руски Су-34 нанесе удари по опорен пункт на ВСУ в Курска област

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руските войски продължават да настъпват в Източна Украйна, оказвайки яростен натиск върху Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), предаде ФОКУС.

И през изминалото денонощие те са постигнали напредък на бойното поле. По данни на военно-аналитичния ресурс DeepState руснаците са напреднали в Селидово и още пет населени места.

"Противникът е напреднал към Селидово, Катериновка, Вишнево, близо до Шахтерск, Новодмитровка и Богоявленка“, се казва в доклада на експертите.

По-рано анализаторите на проекта съобщиха за "много труден ден“ за украинските военни по линията Шахтерское-Богоявленка.

Отбелязва се, че руските войски са предприели най-малко две "атаки“ в района на Шахтерск. През деня колона от осем автомобила е достигнала до селото и се е опитала да пробие към Болшая Новоселка. Една бронирана бойна машина е била повредена. Руснаците също така са "хвърлили“ пехота западно от Богоявленка.

"Врагът вече е видял всичко и ще увеличи натиска през следващите дни“, прогнозира DeepState.

Руски изтребител-бомбардировач Су-34 е нанесъл удар по опорен пункт на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област, предава ТАСС, цитирана от ФОКУС, като се позовава на Министерството на отбраната Русия.

"Екипажът на многофункционалния свръхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34 от Въздушно-космическите сили нанесе удар по личния състав на ВСУ и опорен пункт в граничния район на Курска област“, се казва в съобщението.

Ударът е бил нанесен с авиационни бомби с универсален модул за планиране и корекция (УМПК). "Разузнаването потвърди унищожаването на опорния пункт и украинската пехота“, се казва още в съобщението.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 51 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: