Отидете към основна версия

839 20

Турция е ликвидирала 17 бойци на ПКК в Северна Сирия

  • турция-
  • пкк-
  • убити-
  • армия-
  • сирия

Операциите на турската армия се засилиха в Северна Сирия и Ирак след терористичната атака на 23 октомври

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турската армия ликвидира 17 бойци от забранената от Анкара Кюрдска работническа партия (ПКК) в Северна Сирия, съобщи турското министерство на отбраната на X (бивш Twitter).

„В Северна Сирия 17 терористи бяха ликвидирани в зоните на операциите „Щитът на Ефрат“, „Изворът на мира“, както и в Манбидж“, се казва в доклада.

Операциите на турската армия, предимно въздушни, се засилиха в Северна Сирия и Ирак след терористичната атака в Анкара на 23 октомври. Към днешна дата, според местни медии, над 100 бойци на ПКК са били убити.

На 23 октомври терористи атакуваха аерокосмическата корпорация Tusa в турската столица. В резултат на това загинаха 5 души, а 22 бяха ранени. Двама нападатели са убити. Както установиха разузнавателните служби, нападателите са бойци на ПКК и са влезли в Турция от Сирия.

Конфликтът между Турция и ПКК продължава от 1984 г. Турските власти смятат ПКК за заплаха за националната сигурност и редовно провеждат акции срещу нейни поддръжници в страната и трансгранични операции в Северен Ирак и Сирия.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: