Отидете към основна версия

1 014 16

Над 250 души са се ваксинирали в "Св.Анна" в сряда

  • 250 души-
  • ваксини-
  • света анна -
  • сряда

Днес пред пункта за ваксинация в болницата отново се образува опашка

Снимка: Нова телевизия

Ден преди въвеждането на зеления сертификат се образуваха опашки пред пунктовете за ваксинации. Някои от чакащите споделиха, че се налага да се имунизират, за да запазят работата си, а други - за да продължат да посещават заведения, фитнеси и културни мероприятия.
Днес пред пункта за ваксинация в болница „Св. Анна” отново се образува опашка, разказват от Нова телевизия. Хората се събраха, още преди вратите на имунизационния център да отворят. А за да се справят по-бързо с работата и да ваксинират всички желаещи, днес там започва работа още един екип.

„За сряда през пункта са минали 253 души, като най-голям е интересът към ваксината на „Янсен” – около 130 души. Всеки си имаше различни причини, някои бяха планували, други казаха, че са провокирани. Такъв брой минаваше през пункта за 2-3 дни”, обясни д-р Петков от ваксинационния екип.
В сряда имаше и срив в системата за издаване на сертификати, което е попречило на имунизационния процес. Поне 2 часа екипите не са могли да поставят ваксини. Сертификат се издава на момента след ваксинация – след еднократната доза на „Янсен” или след втората доза от останалите препарати.

Работното време на Ваксинационния център на в „Св. Анна" беше удължено до 21.30 часа заради засиления интерес.

Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.

Свързани новини