Отидете към основна версия

7 244 11

Лекар разби популярен мит за червеното месо

  • червено месо-
  • мит-
  • лекар-
  • сърце

Д-р Мясников отсече, че консумацията на червено месо води до сериозни заболявания само при огромна консумация

Снимка: Shutterstock

Известният лекар и телевизионен водещ Александър Мясников развенча мита за опасностите, които червено месо крие за здравето ни, пише zdrave.to.

Според Мясников до 2020 г. "целият свят" е бил убеден, че червеното месо е вредно за сърцето и сърдечно-съдовата система. Всъщност умерената консумация на този продукт не увеличава риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Лекарят заяви още, че преди пандемията от коронавирус учените са ревизирали данните, които сочат за връзката между употребата на месото и провокирането на сърдечни заболявания.

В резултат на това преценката за опасностите от този продукт беше опровергана. Въпреки това той все още може да има вреда. За да я избегнете, трябва да ядете червено месо не повече от три пъти седмично.

"В големи количества червеното месо може да увеличи риска от чревни онкологични заболявания.", посочва д-р Мясников.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.

Свързани новини