Отидете към основна версия

4 051 4

Различни ли са ползите от жълтата, червената и зелената ябълка

  • ябълка-
  • цвят-
  • антиоксиданти-
  • диетолог-
  • хранене-
  • здраве

Жълтият и червеният цвят на ябълките са показателни за високи нива на бета-каротин

Снимка: Shutterstock

Жълтият, червеният и оранжевият цвят на ябълките са показателни за високи нива на бета-каротин, които са полезни за очите и предотвратяват рак. Това обясни руската диетоложка Марина Макиша от Националната асоциация на диетолозите в ефира на телевизионния канал "Москва 24", пише dariknews.bg.

„Бета каротинът е добър антиоксидант. Това е наистина добра стъпка. Той има комплексно благоприятен ефект върху нашето тяло, по-специално има положителен ефект върху зрението, мозъка и кръвоносните съдове“, допълни диетоложката.

В същото време тя предупреди, че ако човек има непоносимост или алергия към бета-каротин, трябва да избере зелени ябълки. Те също съдържат много полезни витамини и минерали, но по-малко бета-каротин.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини