Жълтият, червеният и оранжевият цвят на ябълките са показателни за високи нива на бета-каротин, които са полезни за очите и предотвратяват рак. Това обясни руската диетоложка Марина Макиша от Националната асоциация на диетолозите в ефира на телевизионния канал "Москва 24", пише dariknews.bg.
„Бета каротинът е добър антиоксидант. Това е наистина добра стъпка. Той има комплексно благоприятен ефект върху нашето тяло, по-специално има положителен ефект върху зрението, мозъка и кръвоносните съдове“, допълни диетоложката.
В същото време тя предупреди, че ако човек има непоносимост или алергия към бета-каротин, трябва да избере зелени ябълки. Те също съдържат много полезни витамини и минерали, но по-малко бета-каротин.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 КОТарАК
12:46 13.12.2021
2 Грульо
12:50 13.12.2021
3 ХирУрг
Ползата от една ябълка не е от мизерните дози витамини, които дава, а от фибрите и антиоксидантните вещества.
13:33 13.12.2021
4 Химик
14:00 13.12.2021