Отидете към основна версия

2 535 6

Кой цвят чушка е най-здравословен

  • чушки-
  • цвят-
  • здраве-
  • здравословно-
  • зеленчук

Те се различават и по своите хранителна стойност и полезни качества

Снимка: Shutterstock

Освен по форма и цвят, чушките се различават и по своите хранителна стойност и полезни качества. По същество те са един и същ зеленчук, но се различават по времето на зреене.

А именно, зелените чушки се берат много млади и затова имат леко горчив вкус.

Следват ги жълтите чушки, докато червените чушки узряват още около месец, така че съдържат много вторични растителни масла и най-много витамин С от всички чушки.

Затова червените чушки са най-здравословният сорт чушки, съобщава B92, предаде БГНЕС.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.

Свързани новини