Освен по форма и цвят, чушките се различават и по своите хранителна стойност и полезни качества. По същество те са един и същ зеленчук, но се различават по времето на зреене.
А именно, зелените чушки се берат много млади и затова имат леко горчив вкус.
Следват ги жълтите чушки, докато червените чушки узряват още около месец, така че съдържат много вторични растителни масла и най-много витамин С от всички чушки.
Затова червените чушки са най-здравословният сорт чушки, съобщава B92, предаде БГНЕС.
Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 12345678
17:46 24.08.2022
3 един от многото
21:44 24.08.2022
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 редник
Не - плодове са!
23:18 24.08.2022
6 Фрао
00:49 25.08.2022