Last news in Fakti

13 Януари, 2010 23:33 2 152 1

Продават 200 апартамента за милиони на кораб

  • utopia residences-
  • круизен кораб-
  • плаващи жилища

В условията на икономическа криза американска компания от Бевърли хилс има амбициозния план да построи круизен кораб на стойност 1,1 млрд. долара, който да бъде пуснат на вода през 2013 г., съобщи в. “Лос Анджелис таймс”, цитиран от Investor.bg. Вместо компанията да предлага няколкодневни екскурзии, тя предвижда половината каюти да се продават като плаващи жилища.

Цените на луксозните каюти на кораба, наречен Utopia Residences, в момента варират от около 3,7 млн. до 26 млн. долара. През декември компанията е поръчала на Samsung Heavy Industries да построят кораба с дължина 971 фута (296 метра), който ще бъде пуснат на вода от Южна Корея.

Според данните след завършването си Utopia ще предлага 204 каюти, които може да се наемат на хотелски принцип за ограничени периоди. Други 200 каюти ще се продават като постоянни жилища, с площ 130 кв. м, с две спални и две бани, до каюта от 613 кв. м, с четири спални и три бани.

Представители на компанията обясняват, че клиентите ще купуват каюти на кораба, но не и дял от собствеността на самия кораб. „Това не е жилищен блок и жителите не притежават кораба или общи части“, обяснява Дейвид Роб, председател на Utopia Residences. Той обясни, че компанията вече е получила заявки за покупка на около 16% от жилищните площи на кораба.

В допълнение собствениците на каюти ще трябва да заплащат редовно такси за поддръжка, сигурност и достъп до частни клубове на борда. Собствениците и другите посетители на кораба ще имат достъп до екстри, като плувни басейни, тенис кортове, открито кино, малко голф игрище, ресторанти, магазини и дори „мързелива река“, която ще лъкатуши из палубата.

Utopia ще бъде в постоянно движение, като ще следи най-посещаваните спортни и културни събития по света. По време на филмовия фестивал в Кан например корабът ще акостира в близост до Южна Франция, а за карнавала в Рио де Жанейро ще посети бразилския град.

Според информацията голяма част от финансирането за кораба идва от компания за дялови инвестиции Frontier Group, базирана в Лос Анджелис и Вашингтон. Изданието допълва, че проектът идва само седмици след като Royal Caribbean International пусна на вода най-големия круизен кораб в света - „Оазисът на моретата“, който е с дължина 360 м и капацитет от 6360 пасажери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 babybenz_pz

    1 1 Отговор
    vmesto da davat milioni za apartament na korab da gi dadat na milionite gladni deca PO SVETA I NA TEZI KOITO IZGUBIHA JILISHTATA SI V HAITI