Last news in Fakti

19 Януари, 2010 18:50 1 832 2

Узбеки сглобяват "авторски" рейс

  • саз-
  • samauto le60

В Узбекистан разработват нов модел автобус. Според представители на Самаркандския автомобилен завод (същият, в който се планира производство на камиони MAN) проектът е напълно самостоятелен.

Samauto LE60 е дълъг осем метра и може да превозва до 60 пътници. Индексът LE идва от английски и означава low entry (нисък вход). Макар от ръководството на САЗ да трърдят гръмко, че автобусът е изцяло собствена разработка, при конструирането са използвани вносни възли и агрегати.

Двигателят е Deutz TCD (Euro3) с мощност 190 к.с. Скоростната кутия е дело на ZF, а елементите от окачването - на Raba. Автобусът разполага със системи ABS и ASR, а ако се съди по снимките, фаровете са взети от ВАЗ 2105.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илияна

    4 0 Отговор
    Прилича и на BredaMenarini Bus отпред, а и като цяло в квадратната му форма, но общо взето не е лош. Съмнявам са обаче в качеството му.
  • 2 Jijooshu

    0 0 Отговор
    Няма лошо, ще се пласира добре в страни от Третия свят. За възможностите на бившия социалистически блок, дизайна е сносен, агрегатът е добре изпитан, окачването на RABA даяни доволно...а що се отнася до фаровете от добре познатата нам Лада 2105...такива поне има много налични - при удар във всяка морга би могла да се намери поне една такава и лесно ще бъде вкаран в движение. Е, освен да пожелая успех на узбекистанците с този модел, друго не мога!