Last news in Fakti

21 Януари, 2010 09:35 282 0

"Мапа Дженгиз" обеща да завърши "Люлин" в срок

Турският консорциум „Мапа Дженгиз“, който строи автомагистрала „Люлин“, е представила вчера план-графика за завършване на обекта, поискан от премиера Бойко Борисов. Пред „Класа“ Божидар Йотов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, потвърди, че е получен графикът, но отказа да коментира подробности от него с мотива, че им е необходимо технологично време, за да го прегледат и оценят. Според източници на „Класа“ турският строител няма право да представи график за завършване на обекта по-късно от 12 октомври и е спазил това условие в графика.

Преди няколко дни стана ясно, че компанията е поискала над 44 млн. евро повече от договорената сума заради извършено от нея препроектиране, както и евентуално удължаване на срока за завършване. Според браншова камара „Пътища“ исканията на компанията обаче са напълно неоснователни, защото са спечелили конкурса за строителство при фиксирана цена от 148 млн. евро. Те предложиха на министър-председателя Бойко Борисов консорциум от български фирми да завършат обекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА