Last news in Fakti

14 Май, 2016 07:15 15 384 19

Новият Ford Focus RS в най-големия тест на хотхечовете

  • ford focus rs

Новото поколение на известния по цял свят Ford Focus реши да се завърне към корените си и за най-спортния модел - RS, той обърна гръб на предното предаване поради лимита на неговите възможности и премина към 4х4 задвижването. Една от основните причини е новият 2.3 литров EcoBoost, който развива мощност от 345 конски сили и 440 нютонметра. Пределът на сцепление при автомобилите с предно предаване е приблизително около 300 конски сили, от там нататък управлението започва да се влошава поради постоянното недозавиване. Втората е факторът на удоволствие, който при новия RS е гарантиран, тъй като 4х4 системата е базирана на задното предаване и в режимите на работа има един наречен "Drift". Срещу Focus в този тест ще видим най-отявлените и същевременно разнообразни конкуренти в момента - Audi RS3 с 2.5 TFSI и 367 конски сили, представителя на задното предаване - BMW M135i с мощност от 326 конски сили, Honda Civic Type R с 310 конски сили, най-мощния в теста Mercedes-AMG A 45 с 381 конски сили, най-маломощното в теста - Peugeot 308 GTi с 270 конски сили, Renault Megane Sport с 275 конски сили, стръвния му конкурент - Seat Leon Cupra с 290 конски сили, също преминалия към 4х4 задвижване VW Golf R с неговите 300 коня и един седан, който обаче е нужно да присъства, тъй като той разпали страстта към подобни автомобили Subaru WRX STI с неговите 300 конски сили. Тестът дело на англичаните от Auto Trader е много разнообразен, така че заемете удобна позиция.

Технически характеристики и разход на гориво за моделите на Ford


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 2 Отговор
    Хубава целенасочена рекламка на Фокуса, но за съжаление не можахме да го видим срещу новия Type-R.

    виц: един форд запалил през зимата, нарекли го фокус :)

    Коментиран от #4

  • 2

    1 0 Отговор
    Отново изтъркан глупав виц
  • 3 гоуст

    1 0 Отговор
    Когато някоя кола спечели три поредни години двигател на годината, да дойдете да ми се обадите

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    1-во ако беше са сухо колите с предно и задно щяха да се справят много ама много по-добре 2-ро това е новия Type R :) 3-то да кажеш бмв-то е много добро- прекалено осъвършенствано и за това да отпадне???? WTF? и 4-то това найстина е реклама за форда... което е прекалено очевидно!

    Коментиран от #14

  • 5 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гоуст":

    За кои вдигател говориш ГОУСТ?

    Коментиран от #7

  • 6 RS1600

    3 1 Отговор
    Focus RS е най-добрият спортен, що годе достъпен автомобил според ВСИЧКИ автомобилни медии. Толкова възторжени ревюта не съм чел и гледал за НИКОЙ друг автомобил.
    Ако сте такива коне с капаци, че не можете да го приемете, бидейки заслепени от фанатизъм и вярвайки на квартални афоризми, толкова по зле за вас.
  • 7 гоуст

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    2012, 2013, 2014 трицилиндровия екобууст на форд
  • 8 ауди фен

    1 5 Отговор
    форд и циганин зимно време НЕ РАБОТЯТ

    Коментиран от #12

  • 9 Гледайте

    1 0 Отговор
    Забелязахте ли че от Реното, форда и мерца последния е най-икономичен по каталог, а на пистата май излезе с най висок разход.
    Аз обезценяването след 3 години?
  • 10 Fake

    1 2 Отговор
    Мегана е брутален , Форда също много го хвалят предполагам че има защо

    Коментиран от #11

  • 11 ауди фен

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Fake":

    СЕГА РАЗБРАХ КАКЪВ КЕНЕФ КАРАШ . ТИ СИ МНОГО ЗЛЕ БЕ ЧОВЕК. ПО ДОБРЕ ЗАМЪЛЧИ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ. КАТО САБЕРЕШ ПАРИ ЗА НЕМСКИ АВТОМОБИЛ И ПОКАРАШ МАЛКО ТОГАВА СИ КАЖИ КОМПЕТЕНТНОТО МНЕНИЕ ИНАЧЕ САМО СЕ ИЗЛАГАШ

    Коментиран от #13

  • 12 abv

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "ауди фен":

    Виж класацията на Форбс и ще видиш ,че Форд към момента макар и с малко е по-скъпа марка от Ауди. И друго на пътя съм виждал повече строшени Аудита отколкото фордове.
  • 13 Fake

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "ауди фен":

    Абе и Рено и Мерцедес и Форд !!!! Са страхотни марки .. И неможе човек дето кара Ауди да казва кой какъв кенеф карал защото е смешно ... И няма да ми говориш така , ясно ли ти е ?!

    Коментиран от #15

  • 14 онзи с дървото

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ако позволиш да направя едно уточнение, това изобщо не е новия type R на Хонда, най новия ще бъде пуснат в производство след два месеца, в момента се до изчистват финалните щрихи по екстериора на колата. Ако държиш да знаеш от къде го знам, работя в завода на Хонда в Англия където правим точно сивик type R и CRV. Знам точно как изглежда новия модел и да ви кажа честно изглежда значително по добре от предшественика си, малко по дълъг малко по широк и с по приятна на вид задница. А новия Civik излиза с 1000 куб. двигател би турбо и прогнозна мощност от порядъка на 180к.с. Това е точно инфо от кухнята на Хонда. Не мисля че и тази годиня някой ще успее да отнеме на Type R титлата най бърз хеч с предно предаване в света.....
  • 15 аде

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Fake":

    кажи каква кола караш, след като всичко е боклук за теб...или си едно акненце без книжка и обичаш да закачаш батковците тук.....внимавай да не ти излезе късмета!

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Споко,пичове!Много се вълнувате!Скоро излиза новия Меган RS и всичко ще приключи за конкуренцията.