Last news in Fakti

18 Юни, 2016 07:15 4 108 1

Mazda CX-3 също си извоюва Top Safety Pick+

  • mazda cx-3

Кросоувърите - най-разрастващата се ниша в автомобилостроенето до скоро не се славеха с особено добри нива на сигурност. Производителите обаче се учат от грешките си и най-малкият кросоувър на Mazda - CX-3 е поредното доказателство за това със спечелването на топ приза на американския регулатор IIHS - Top Safety Pick+.

Най-спортно насоченият от този сегмент японски мъник е отбелязал "добър" резултат във всички видове тестове относно здравината на шасито и нивото на деформация в пътническия отсек, като основния "виновник" за оценката са новите системи за сигурност. 

За автомобила се предлагат радарен круиз контрол, умна градска аварийна спирачка, предупреждение за напускане на пътната лента, както и чистачки със сензор за дъжд. Това са добри добавки към струващия у нас 30980 лв. модел на японския производител.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 селянин

    0 0 Отговор
    Чаках с нетърпение премиерата на този модел и останах много разочарован. По тъпа ергономия в кола скоро не бях виждал!