Last news in Fakti

25 Септември, 2015 01:00 7 613 10

Задава се новият кросоувър на Mazda - CX-3

  • mazda cx-3-
  • sofia motor show
Една от новостите на щанда на Mazda на идния автосалон в София ще бъде новият кросоувър CX-3. Моделът определено е младежки и предлага завидно добро управление, прилична мощност и интересен интериор с качествени материали. Нишата на малките кросоувъри е много апетитна и почти всички производители вече предлагат подобен модел.
Кокпитът на CX-3 е много изчистен и подреден, като в центъра му се намира инфотеймънт системата със 7 инчов дисплей MAZDA CONNECT. Седалките са дълбоки с кожена тапицерия и в комплект с волана с долна алуминиева част подсказват за спортните наклонности на модела. Всичко в автомобила създава усещането за хотхеч.
Кросоувърът тежи само 1330 килограма и в комплект с двулитровия SKYACTIV-G двигател със 150 конски сили и 197Nm въртящ момент свързан към 6-степенна автоматична трансмисия предлага завидното за класа си ускорение от 8.2 секунди от 0 до 100. За разлика от турбо събратята си този двигател обича оборотите и с радост достига до границата от 6900 оборота.
 
Моделът се предлага стандартно с предно задвижване, а това на двата моста си предлага, като опция. Спортното усещане на автомобила идва и от окачването, което е настроено специално за целта. Естествено гамата от двигатели ще бъде допълнена от по-бюджетните дизелов SKYACTIV-D 1.5 и бензинов SKYACTIV-G 1.5 с мощност от 75, 90 и 115 кс, както и по-скопена версия на 2.0 литровия със 120 конски сили. И скоростните кутии ще бъдат общо 3 варианта, като включим ръчните с 5 или 6 скорости.

Подробни технически характеристики са новата Мазда , вижте  ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1

    1 1 Отговор
    Много симпатична кола, за разлика от грозноватите Q-та и X-ки.

    Коментиран от #9

  • 2 любител

    1 0 Отговор
    Чак да се задава... той се продава в София от няколко месеца
  • 3 Кофти

    1 1 Отговор
    Леле, красавица!
  • 4 мм84

    1 0 Отговор
    Като изключим, че са попрекалили с цената , колата си е много ОК.

    Коментиран от #6

  • 5 2399

    0 0 Отговор
    Е как се задава като вече го видях и огледах обстойно, като бях във Варна на Морската гара, черна и много красива
  • 6 xaxa

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "мм84":

    32 000 лева много ли ти се струват за чисто нов джип?Цената е прилична според мен.
  • 7 hfij

    0 0 Отговор
    ама много грозна , тия японци как па един дизайн не направиха като хората , иначе като надежност няма друга и интериора е хубав
  • 8 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Супер прилична е колата. На мен леко стила в интериора ми прилича на Ауди А1,но не го казвам с лошо.Просто така мисля.Браво на Мазда!
  • 9 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от " ":

    Ама не е кола, а сапунерка. Да беше кликнал на техн. характеристики, да видиш дължина 4,27м. и багажник 350л. а 4х4 само като опция.
    Не я сравнявай с джиповете на БМВ и Ауди.

    Коментиран от #10

  • 10 оня същия

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "mediator37":

    ти сериозно ли викаш на немските недоразумения джипове? :)))) Или викаш X3 и X1 са само с awd? Да не говорим за на вагонетките извращението клатро дето като една гума загуби сцепление всичко отива по дяволите.... :)))