Last news in Fakti

12 Февруари, 2010 13:52 2 684 5

Как се сглобява Honda VFR1200

  • honda vfr1200-
  • honda,

Може би се чудите как се сглобяват всички отделни части на Honda VFR1200 в един изцяло завършен мотор? Видеото, което сме ви подготвили показва 130 метровата производствена линия, която създава един готов мотоциклет на всеки 90 секунди.

Видеото е на английски език и понеже си заслужава гледането, сме превели най-важното от него.

„Кума Мото – най-голямата фабрика на Honda и родно място на всеки VFR1200. Това е една от най-съвременните и екологични фабрики в Япония. Това е първата фаза от производството на 130 метровата производствена линия и около 40 работника участват в процеса, произвеждайки над 500 мотора на ден, като един е готов приблизително на всеки 90 секунди. Поточната линия е разделена на секция за сглобяване на рамата и секция за сглобяване на външното тяло.

Първо се сглобява основната рама на мотора – двигателят се монтира на нея, както и предната и задната гума. След това във втората секция се добавят кормилото, обтекателите и другите части. Мотоциклетите се свързват с компютър като данните за всяка една бройка се запазват, за да могат да се проследят евентуални проблеми или да се заменят части.

Производствената линия е снабдена с жълти помощни машини, които носят тежките части като двигатели и гуми. Конвейер с частите се движи със същата скорост, с която се движи и основният конвейер, като е разположен над главите и носи частите, необходими за сглобяването на един мотоциклет. Инспекции се правят по време на сглобяването, за да се потвърди, че няма повреди на външните части. Веднъж сглобен, всеки мотор се инспектира много внимателно, като се проверява всичко – от одрасквания до механичните функции. След това, завършените машини са извозват от фабриката.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kur

    0 15 Отговор
    abe kvo mi pokazvate tiy hondi pokajeti mi kak se pravi Yamaha r1
  • 2 naso

    4 3 Отговор
    hondi yamahi... vsi4ko 4upi glavi
  • 3 rodjero

    7 0 Отговор
    niamam dumi,jaltite sa varha.
  • 4 mee

    6 1 Отговор
    hah i kato ti pokajat kak se sglobqva r1 shte si sglobi6 li
  • 5 ivan

    0 0 Отговор
    vzemaite primer ot japoncite dopredi 100 godini sa se bili s me4ove a sega sa nai razvitata darjava