Last news in Fakti

18 Февруари, 2010 13:31 2 177 1

Оригинален концептуален трайк от индийски дизайнер

  • yog trike,

Илюстрациите на триколесна концепция, които ви показваме, са дело на индийския дизайнер Арън Томас. Неговият проект е наречен Yog Trike, което идва от думите „йога” и разбира се „трайк”.

Според Арън, на водачите на Yog Trike не трябва да им е чужда йогата, тъй като позата, която се заема върху него е доста нестандартна. Авторът обаче твърди, че все пак хората ще се чувстват ако не комфортно, то поне отчасти удобно.

Според изчисленията на Арън, триколката може да развие максимална скорост от 170км/ч., при която едва ли ще може да се медитира (това в кръга на шегата). Любопитно е също, че трите колела са еластични, като променят формата си в зависимост от терена.

За задвижване на Yog Trike ще се използва модифициран витлов двигател от самолет, работещ на електрическа тяга. Енергията за него ще се доставя от комплект батерии, за чието презареждане пък ще се ползва генератор на изкуствени мълнии.

От разпространената информация и вида на триколката, си вадим изода, че технологиите в нея са в сферата на научната фантастика и тя никога няма да види бял свят, но оригиналността на Арън определено заслужава внимание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jo

    1 0 Отговор
    Бая време е "медитирал" авторът на проекта, докато измисли подобна простотия...