Last news in Fakti

1 Февруари, 2012 10:51 2 978 5

800 тексаски коня за McLaren MP4-12C

  • hennessey performance engineering-
  • mclaren-
  • mp4-12c

Hennessey Performance Engineering представи тунинг пакет за новия суперкар на McLaren. Инженерите на тексаското ателие по традиция разчитат на чифт турбокомпресори за подсилване на мускулатурата. MP4-12C обаче си има такива още с излизането от завода в Уокинг. Ето защо Джон Хенеси и компания просто монтират по-производителни нагнетатели.

Програмата на Hennessey включва също модернизация на междинния охладител, всмукателния колектор, изпускателния тракт, електронните управляващи модули и трансмисията. Резултатът е увеличаване на мощността на 3.8-литровия V8 до 800 к.с.
 
Американците предлагат и оптичен тунинг за британския суперкар. Пакетът включва бодикит с името CarbonAero и фирмени джанти с гуми Michelin Pilot Super Sport. Интериорът плува във въглеродни декорации, кожа и алкантара.
 
От Hennessey Performance Engineering все още се въздържат от конкретика по въпроса с динамичните показатели на доработения McLaren MP4-12C. Тексасците обаче страдат от склонност към самоизтъкване и надали ще оставят постиженията си дълго без доказателствен материал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ML 320 CDI

    3 0 Отговор
    90% съм сигорен че ще има и по мощна версия.предполагам че това е първа степен на тунинговане,и че ще направят версия която ще удари 1000 коня

    Коментиран от #3

  • 2 амме

    0 2 Отговор
    не бъди сигурен!
  • 3 Bobi

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ML 320 CDI":

    @1 Дори и да няма по-мощна версия и тази е достатъчна . По-важното обаче , според мен е , че външно изглежда доста по-красива !!...абе направо красива , за разлика от оригинала http://www.autoblog.com/2010/03/19/mclaren-mp4-12c-performance-stats-have-arrived/
  • 4 Evolution

    2 0 Отговор
    Много добро изпълнение :)
  • 5 Kobester

    1 0 Отговор
    Уникално.