Last news in Fakti

8 Март, 2010 11:07 1 759 0

Мотоциклетна седалка срещу хайсайд

  • chicane saddle-
  • хайсайд

Във Великобритания разработиха революционна мотоциклетна седалка която противодейства на тежките последствия от евентуален хайсайд.

Това е революционна конструкция на седлото на състезателните мотоциклети конструиран от британската фирма Brit Brothers, които гарантират че това изобретение ще помогне на пилота по време на състезание, дори и да остане на мотора при евентуален хайсайд.

С конструкция от зъбчати ремъци и зъбни предавки, устройството ще помага и за движението на пилота върху мотора.

Вече почти век мотоциклетната седалка променя само дизайна и качеството на материята от която се прави, но като цяло принципът остава един и същ - обикновена седалка. Съвременния състезател се движи повече в тази част в дадено състезание и за да се синхронизират нещата и за да намалят противодействащите сили Brit Brothers създадоха тази конструкция наречена Chicane Saddle.

Иновационната технология представлява конструкция от ремъци, ролки и зъбни предавки, които са подложени на движение от тежестта и движенията на пилота. Движението на пилота в шикан става по плавно и безопасно, което му позволява да не губи контрол и равновесие върху мотора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА