Last news in Fakti

9 Март, 2010 09:19 632 0

Договорът за лот 2 на магистрала "Тракия" се отлага

  • тракия-
  • конкурс-
  • магистрала

Отлага се за неопределено време подписването на договора за строителство на лот 2 от магистрала „Тракия“. Причината е, че гръцката „Терна“ и австрийската „Щрабаг“ са обжалвали решението на тръжната комисия за избор на изпълнител в Комисията за защита на конкуренцията. За победител в конкурса бе обявено обединение „Магистрала Трейс“. „Терна“ и „Щрабаг“ искат процедурата по възлагане на строителството да се прекрати до произнасяне на решение. Дотогава Агенция „Пътна инфраструктура“ не може да подпише договор с избраната фирма.
„Терна“ беше класирана на второ място в конкурса, а цената, която предложи, за да построи 32-километровата отсечка, беше 247,6 млн. лв. - с близо 110 млн. лв. повече от класираното на първо място обединение „Магистрала Трейс“.
„Щрабаг“ бе отстранена от конкурса и финансовата й оферта не беше отворена. Сега австрийците отново обжалват отстраняването си от търга.
Междувременно хърватската компания „Осиек – Котекс“ се жалва срещу изискванията в тръжната документация за лот 3 (Нова Загора – Ямбол) от „Тракия“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА