Last news in Fakti

3 Юни, 2019 10:16 6 940 5

Хамилтън отново подкара Pagani-то си (ВИДЕО)

Хамилтън отново подкара Pagani-то си (ВИДЕО) - 1

След победата в старта от Формула 1 в Монако, настоящият световен шампион Люис Хамилтън беше засечен по улиците на кралството в своето ексклузивно Pagani на път към празненствата по случай поредната си победа.

Ще припомним, че ексклузивното спортно купе Pagani Zonda 760 LH е създадено в един-единствен екземпляр, специално за петкратния световен шампион. Колата е оборудвана с V-образен дванайсетцилиндров мотор от Mercedes-Benz.

Хамилтън отново подкара Pagani-то си (ВИДЕО)

Двигателят е с работен обем 7.3 литра, а мощността му е впечатляващите 760 конски сили. Агрегатът е способен да ускори сравнително лекото купе до скорост от 350 км/ч. През 2015 Люис катастрофира с тази кола и тя дълго време преседя в сервиза на марката.

Още нещо любопитно е, че по желание на Люис Хамилтън Pagani-то е оборудвано с механична скоростна кутия. Цветът също е специално поръчан от Люис и представлява особена виолетова окраска.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ффф

    2 3 Отговор
    Отновопод ли веее... :)))
  • 2 BMW E60

    9 18 Отговор
    за тия пари е60 G power С 800 КОНЯ
  • 3 Драйвър

    20 1 Отговор
    Двигателя е от АМГ ,а не от Мерцедес!АМГ са собственост на Мерцедес,но двигателите производство на АМГ са ръчно сглобени от един механик на двигател,а на Мерцедес са сглобени от хора и роботи на поточна линия.

    Коментиран от #5

  • 4 Радо

    15 5 Отговор
    Хамилтън естествено, че ще избере/предпочете механична скоростна кутия пред автоматична, все пак кара истинска спортна кола, а не такси.
  • 5 Random

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Драйвър":

    Мерцедес са го измислили, АМГ са го пипнали. Това е двигателя на W140 S600 с доработки.