Last news in Fakti

2 Януари, 2020 10:42 48 601 142

Ирландия забранява колите с ДВГ

  • ирландия-
  • забрана-
  • двг

Продажбата и регистрацията на автомобили с бензинови и дизелови двигатели ще бъдат забранени със закон в Ирландия през 2030 г., гласи решение, прието в рамките на нова стратегия за климатичното развитие на страната. Документът вече е публикуван на интернет страницата на правителството.

Ирландските власти прогнозират, че през следващите 10 години броят на електромобилите ще се увеличи до 950 000. Целта на правителството е до 2030 г. 70% от електричеството да се добива от възобновяеми източници като ветрогенератори и фотоволтаици.

Ирландия не е първата страна, която се кани да забрани на законодателно равнище продажбата на автомобили с ДВГ. Съседна Великобритания планира да се откаже от бензинови и дизелови коли през 2040 г. Подобна възможност разглеждат също властите във Франция, Германия, Норвегия, Нидерландия и Индия.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 79 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    329 73 Отговор
    Лудоста граници няма, те електромобилите са супер екологични.........ама друг път

    Коментиран от #20, #39

  • 2 Ужас

    184 33 Отговор
    Сега вече с тея електрички ще си дозатърками планетата !!

    Коментиран от #3, #130

  • 3 Димов

    217 28 Отговор

    До коментар #2 от "Ужас":

    Ако измислят по-екологична батерия може да имаме шанс. Със сегашните - не!

    Коментиран от #27

  • 4 Dido

    132 24 Отговор
    Абе Касабов! Не, че баш от теб очаквам някаква журналистическа етика, но през януари 2020г. да пускаш заглавие за нещо което ще се случи след 10 години, като нещо което се случва от днес е по евтино от номерата които прилагат в жълтини като ШОК! Факти подобна медия ли са?!?!

    Коментиран от #34, #139

  • 5 Олимпийска надежда

    74 10 Отговор
    Това е след десет години!
  • 6 Лелеее

    69 27 Отговор
    Те хората и без забрани, ще се прехвърлят на ДВГ доста по-рано от тези години. Но интересно, че 70 процента ще е възобновяема енергия! Според форумните специалисти тук, тока идва от въглища!

    Коментиран от #8, #61

  • 7 Бобо

    130 35 Отговор
    В България още се регистрират коли евро 0, тепърва ще има ограничения евро 3,след няколко века ще минем на евро 4, и може би нашите пра,пра внуци ще карат евро 5 , а тяхните деца евро 6, това е според стандарта на живот който няма да се повиши в близките векове, мафията която ни управлява ,ни втълпява колко сме добре ще унищожи всичко , ще изтрови народа

    Коментиран от #11, #58

  • 8 Лелеее

    13 5 Отговор

    До коментар #6 от "Лелеее":

    Ще се прехвърлят на електрички се има предвид!
  • 9 Излизане от ЕС му е майката

    239 19 Отговор
    А Китайците и индийците ще си хвърлят боклука от боклукджиските камиони в океана, американците ще си карат на 95 цента за литър бензин,техните си малолитражки 4.2 или 5.7! А евроджендърите дотогава,ще криминализират двг. Тъкмо 16 годишната пикла,ще е станала на 26 и Може и председател на ЕС да я направят! В БГ,ще има патрули в къщите на хората,и който гори дърва в панделата,но пък власта ще си гори отпадаци от чужбина,и ще казват,че народа гори гуми!

    Коментиран от #51, #115

  • 10 Borislav Popov

    136 13 Отговор
    Ирландия наистина може да си позволи да забрани, колите с ДВГ през 2030 г. Територията на острова не е много голяма и разстоянията между тамошните градове и села, също не са големи и с едно зареждане практически можеш да стигнеш до всяка една точка на малкия остров. Освен това, ирландците с техните заплати, спокойно могат да си позволят, покупката на електромобил. А и климата им там е идеален за електричките, големи студове няма, а ветрове за ветрогенераторите, колкото си щеш.

    Коментиран от #13, #44, #65

  • 11 Прав си

    53 10 Отговор

    До коментар #7 от "Бобо":

    но без значение кой евро стандарт са колите с горивата на нашия пазар не е възможно да отделят вредни газове според нормите заложени от производителите.Това е и една от причините да не си купя чисто нова кола защото знам,че прецизната техника не е смятана да работи със смес от отпадъчни фракции.

    Коментиран от #112

  • 12 дявола

    75 23 Отговор
    От ДВГ колите по добри няма тези електронни консерви които измислят са пълна порнография кой ги измисли не знам но нищо хубаво не е измислил за целия свят

    Коментиран от #16

  • 13 от протестиращ

    28 6 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Много точен и на място коментар.
  • 14 Крали Марко

    91 16 Отговор
    Бързо и сигурно малката и оглупяла екогейодемолиберастка ЕвропИчка загива...Русия, Африка (Египет, Алжир, Юар Нигерия) Азия (Индия,Пакистан,Турция,Китай,), сащ, Мескико, Бразилия и т.н.ще си цапат и пушат а ние ще позеленяваме и разлистваме- бееее!Беее! Е и лека -полека потъмняваме и вмирисваме покрай "милите" многодетни мигранти! Докъде може да достигне зеленясването на стадото? .....
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 asd

    19 20 Отговор

    До коментар #12 от "дявола":

    Кога за последно карахте среден клас електромобил ? (Не говоря за VW UP, BMW i3 и подобни кутийки)
  • 17 ФАКТ

    16 9 Отговор
    и аз имам идея дай да направим коли които да вървят на керосин...по безопасно за планетата е...и между другото кой ви е казал 4е ядреното оръжие е опасно..глупости то е полезно за планетата..дай да вземем да го продаваме свободно..колкото по 4есто го ползваме толкова по здравословно за планетата е..М ДАА....така е...даже направо всеки гражданин на тази планета да ми преведе по 5000 евро в мойта сметка.така ще предпазим планетата от замърсяване от пари....:)
  • 18 Не е така

    30 16 Отговор

    До коментар #15 от "ФАКТ":

    Звука от двигателя е хубав на кола с хубав двигател, а не 4 цилиндров дизел! Така, че незнам какво толкова си се разревал. А удоволствието не е в бръмченето, а в ускорението и управлението на колата.

    Коментиран от #141

  • 19 Рашко

    35 4 Отговор
    След 20-год.я камилата я камилария...
  • 20 Borislav Popov

    35 30 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Ти сериозно ли смяташ ирландските управляващи за луди и сериозно ли вярваш, че те не са си направили сметката, експлоатацията на какви коли е по екологична ?? Не знам, но за да има Ирландия едно от най високото БВП в света - 76 098 дол. (5 място) на душа от населението, според мен тяхните чиновници, не са от най простите хора на този свят и малко по добре ги разбират тези работи, от теб и от мен.

    Коментиран от #42, #81

  • 21 цачо

    35 4 Отговор
    Току виж боко забранил ДВГ.И ние барабар Петко с мъжете!
  • 22 Вектор Анонимус

    69 13 Отговор
    През 2035 ес ще забрани: кравите-пърдят метан, конете, свинете,зайците,кокошките и т.н.-много дишали и отделяли въглероден ДВУОКИС! Боба, грах, леща, нахут- стадните еврогейци да не пръцкат и замърсяват въздуха на африканците ! Забранява се и Битовата химия- никакво пране и къпане ! Само 2 пъти ( Великден и Рождество) с маркуча на юнкер ! Климатиците, печките, тостерите, фритюрници, камини, ютии - ползване 1 път годишно. Всичко ще се слухти и вижда от смЪртфоните ви ! Бееее! 40% ще сте безработниии безумциии ! Бееее! Искам масова лоботомияяя! ИСКАМ Сапунени сериали, чалга, шорошки шоута, пуДканки, дъвки, кокакола и лотариини талончета за търкане, бързи кУредити, молове-волове, Фтора,трета употреба, деебократични избори, ураааа!

    Коментиран от #26, #53

  • 23 Електрона

    14 20 Отговор
    До #1,2,3

    До# 1 Много са си екологични ел.мобилите но се иска мозъка да се напъне ако има такъв за да разбереш защо.

    До# 2 Има хиляда други неща който ги консумираш,купуваш и са около теб с който да ДОЗАТЪРКАМИ планетата.

    До# 3 Батерий! Никога не са били екологични и няма и да станат,дори и Бат.на дистанционното ти,е опасна за околната среда.Затова имаш нарисувано задраскано кошче.Ако измислят как да ти сипват бирата в бутилка и след като е пийнеш да изчезва или пък детето като се изпикае в памперса да се стопява може и да имаме шанс.Единственото спасение е модерни заводи за рециклаж на 100%.който съм сигурен,че ще се изградят с масовото навлизане на ел.мобилите.А който се сети сега да го направи може и да няма толкова работа за в момента но след време ще прави €,$,£,¥,

    Коментиран от #56, #60

  • 24 Рос

    9 33 Отговор
    Да не приемаш новостите и прогреса е явен признак, че си остарял.
    След време батерията ще се зарежда като те облъчват с лазерен лъч докато пътуваш, на принципа на фотоволтаиците в космоса, или просто ще караш по участък от пътя със зарядна настилка, както е във формула Е.
  • 25 ФАКТ

    12 19 Отговор
    до не е така...пич...ако за теб удоволствието е в шофирането и ускорението...я си представи как колата ти ускорява от 50 до 150 за 3 секунди...а не 4уваш никакъв звук какъв кеф ще ти е тогава не ми е ясно..поне за мен звука при самото ускорение дори и на 4 цилиндров дизел да е..пак ме кефи..въпреки 4е аз предпо4итам 6 цилиндров дизел или бензин..или 8 цилиндров такъв..просто при самото ускорение самия звук ми носи наслада..не мога да си представя как колата ми ускорява супер бързо ..пак аз не 4увам нищо като звук..все едно си ка4ил на самолет..и при ускорението му за излитане..да не 4уваш нищо..това е същото като да отидеш на ма4..на стадион с 80 000 зрители..и когато вкарат гол и целия този народ се извика..и ти настръхваш..от звука..сега си представи същия този момент вкарвал гол..и пълна тишина..""и ти настръхваш" :)не мисля 4е усещането ти да 4уваш как 80 000 4овека викат и тряскат..и усещането да не 4уваш нито един глас..е едно и също...все едно да гледаш финал на шампионска лига..и публика да си сам сами4ък ти...мислиш ли 4е ще ти е кеф толкова колкото да гледаш ма4а в компания на още 70 000..примерно..:)..моляти се не се излагай...все едно да гледаш филма "300" без звук..:)ако ти така предпо4иташ ами жив и здрав да си :)предпо4итам нито да гледам сам ма4..нито да гледам филма без звук:)

    Коментиран от #41, #43, #54

  • 26 Зомби с квадратен волан

    12 28 Отговор

    До коментар #22 от "Вектор Анонимус":

    Много си далеч от истината. Електрификацията на икономиката и транспорта ще създаде милиони нови работни места в Европа и света. В крайна сметка ефекта за икономиката ще бъде положителен.
  • 27 Електрона

    8 19 Отговор

    До коментар #3 от "Димов":

    Както ти рециклират сега акумулатора на колата и ти дава 10 кинта като го върнеш така ще става и с ли йон батерийте само дето ще е по труден процес.И ли йон батерийте са малко по екологични от оловният ти акумулато наблъскан със солна киселина която не можеш да сипиш в канала.Отвори една ли йон батерия,само че преди това е разреди и виж какво има има вътре.

    Коментиран от #45

  • 28 ФАКТ

    6 18 Отговор
    ако се съглася с това 4е звука не ми носи удоволствие..тогава защо вси4ки милионери или богати хора..си купуват коли на които като натисне газта и бръм4ат като камиони..а не си купуват някой безшумен бензинов трицилиндров ситроен..примерно:)мисля 4е сам можеш да си направиш извода защо..представи си 4е минаваш по край секси мадами..с 8 цилиндров АМG мерцедес и бъ4и като камион и вси4ки мацки се обръщат след теб..и сега си представи 4е този мерцедес е с 3 цилиндъра и минаваш покрай тези мадами..и колата ти ни звук ни картина :)и само да ти кажа 4е нямам нищо против иновациите..но не да ми излизат с измислен предтекст 4е така ще е по безвредно за планетата..при положение 4е е то4но обратното..както казах..иди в банката и ми бутни 5000 евра на моя сметка..така ще спасиш планетата..вярвай ми,,!само да ти кажа 4е това да ми внесеш 5000 евра на моя сметка и уж е безопасно за планетата ..е много по достоверно от това 4е електромобилите по малко замърсяват въздуха..така 4е ако вярваш на глупостите за ел.мобилите..зна4и няма проблем да ми повярваш и за това да ми бутнеш някой лев по сметката ми :)

    Коментиран от #31, #62

  • 29 Запознат

    15 1 Отговор
    Търсете в гугъл:

    Agenda 21 nwo

    Agenda 2030 nwo

    Внимание! Горното е предназначено за хора с критично мислене, овцете да не си правят труда да търсят!
  • 30 Суджук

    13 1 Отговор
    Я си джиткам со каруцата ичи не ми дреме
  • 31 Да ти кажа

    12 13 Отговор

    До коментар #28 от "ФАКТ":

    Купуват с голям двигател, защото е по-бърза, а не само заради бръмченето. А и там звука е друг. Но предполагам не мислиш, че един Голф 1.9 ТДИ, ще ти доставя по-голямо удоволствие от една Тесла? Или ти предпочиташ, да гледаш един селски мач с 20 души публика(понеже са шумни) от колкото финала на шампионска лига сам?
  • 32 Еко

    30 1 Отговор
    Добре а какво правим с самолетите,тировете и корабите трябва да има равноправие! А още по важния въпрос е какво правим с пластмасата?

    Коментиран от #36

  • 33 ЕКО тъпия

    15 3 Отговор
    Ко праим с гумите? Триене и пак триене! Ко праим с вибрацията на влака. Тъпотия.....

    Коментиран от #70

  • 34 Pompev

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Dido":

    Не ма хорта планират а,закона сега излиза

    Коментиран от #37

  • 35 Да да ама друг път

    19 3 Отговор
    Няма проблем да минем на електромобили, само нека ни направят заплатите, като на нормална европейска държава и си купуваме електрички, а не да се бият в гърдите с 50лв. вдигане на минималната заплата!
  • 36 Еколог

    7 18 Отговор

    До коментар #32 от "Еко":

    Вече има фериботи на ток. Също и самолетите, ще минават на ток.

    Коментиран от #40

  • 37 Dido

    28 0 Отговор

    До коментар #34 от "Pompev":

    Така де, затова коректното заглавие трябва да е "От 2030г. Ирландия ще забрани колите с ДВГ" или "След 10 години Ирландия спира регистрацията на коли с ДВГ" което е още по коректно! Защото дори след 2030 вече регистрирани коли с ДВГ ще могат да се движат!

    Коментиран от #119

  • 38 Румен

    17 7 Отговор
    След 10 години няма да има ток. Ха сега да видим дека че боцкат щепсела.Ха ха
  • 39 Тва не е лудост

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    А преразпределяне на пазара и от подобни трусове ще генерират стотици трилиони доларе....новия световен ред затяга примката около шията на робите и технологиите подпомагат именно това но роба не го разбира и се радва на придобивката😂😂😂
  • 40 Ферибота може да е на ток

    13 4 Отговор

    До коментар #36 от "Еколог":

    Може да носи огромната тежест на акомулаторите но смолета виж там ще е трудно
  • 41 авто фен

    13 17 Отговор

    До коментар #25 от "ФАКТ":

    Ти май си още ученик, доста плоски разсъждения. Не беше нужно да пишеш толкова ала бализми за малоумни. Всичко е въпрос на навик. А всяка прецизна техника е безшумна. Всичко по-допотопно е по-шумно. Естестевн резултат от по-големи допуски,хлабини,тракане ,чукане, бръмчене от взрив на гориво. Само че ти не можеш да разбереш ,че това е страничен ефект,който не е търсен, затова се слага шумоизолация,за да се намали бръмченето. В коли от най-висок клас в купето нищо не чуваш от двигателя. И това е целта. Затова ел.колите са много по-хубави и съвременни.

    Коментиран от #125

  • 42 Random

    13 6 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    То така се поддържа икономиката бе - караш населението да купува каквото и да е, само да отчиташ оборот, или от стоките, или от данъците, или и от двете.
  • 43 авто фен

    6 10 Отговор

    До коментар #25 от "ФАКТ":

    Ти май си още ученик, доста плоски разсъждения. Не беше нужно да пишеш толкова ала бализми за малоумни. Всичко е въпрос на навик. А всяка прецизна техника е безшумна. Всичко по-допотопно е по-шумно. Естестевн резултат от по-големи допуски,хлабини,тракане ,чукане, бръмчене от взрив на гориво. Само че ти не можеш да разбереш ,че това е страничен ефект,който не е търсен, затова се слага шумоизолация,за да се намали бръмченето. В коли от най-висок клас в купето нищо не чуваш от двигателя. И това е целта. Затова ел.колите са много по-хубави и съвременни.
  • 44 идея за дружинката

    25 7 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Няма да е лошо всички педали от Факти, начело с Жорко Касабов, боре педофила и детето гост от Норвегия на първия ред, да отидете на прайд парада и вместо пера да си заврете по един заряден кабел в гъз@ и така да рекламирате любимата си Тесла

    Коментиран от #46

  • 45 Driving pleasure

    20 2 Отговор

    До коментар #27 от "Електрона":

    Написал си голяма глупост! Сега ти дават 10 лева за оловния акумулатир щото рециклирането му е лесно и от него ще изкарат 20 - за литиево йонните ще плащаш на специализирани фирми, за да ти го приемат, защото процеса е 6 до 10 пъти по-енергоемък от изкопаването на нова суровина за акумулатор - то и сега се правят отчсления за малките батерии, за да се събират и рециклират и въпреки всичко почти никой не се занимава с това щото е трън в задника

    Коментиран от #108

  • 46 идея за дружинката

    8 18 Отговор

    До коментар #44 от "идея за дружинката":

    Няма да е лошо всичките пед@ли Антиелектрика с всичките си никове, да напуснете форума с пр. ст в гъз@ и на любимия ти прайд.

    Коментиран от #94

  • 47 законите на електрото

    24 2 Отговор
    Както споменаха по-горе, Ирландия е малка страна и може да си позволи да забрани колите с ДВГ в сегашния "преходен период" на замяната им с пълно електрическо задвижване. И преди съм писал - "електрокарите" ще навлезнат масово, когато: 1.Държавите намерят начин да начисляват акциз на всеки киловат, влезнал в батерията на вашия автомобил. За обществените зарядни станции е лесно - софтуер ще начислява акциза, но явно се умува как да го направят за домашните зарядни станции. 2. Колата трябва да се зареди за пробег 1000 км. за 5 мин (времето, нужно да напълниш 50 л. резервоар). Такъв пробег е нужен за държави с голяма площ като САЩ, Русия, Германия, Франция, Китай и пр. и пр. Да "налееш" стотици киловати за 5 минути изисква много много сериозна енергийна инфрастуктура - от производство до крайна точка. Намерете си статията на ФАКТИ, когато на една зарядна станция се струпаха десетки "Тесли" да зареждат - оказа се, че общия капацитет отдаване на електрическа мощност на теория покрива изискванията, но на практика картинката е друга.
    Продължавам да твърдя, че сегашната технология на батериите в автомобилите е недоизпипана работа - тежки, сложна електроника за управление, капризни за производство и към качество, лесно запалими, бавно се зареждат.
  • 48 Николай

    15 4 Отговор
    Наскоро в Австрия имаше.една катастрофирала Тесла и нито една рециклирана компания не я искаше да я прибере а представилите на фирмата производител казаха че трябвало да се изключи батерията и тогава да се извади защото има опасност от взрив.Така че докато не се измисли как да се рециклира без да те задължат да плащаш за нова то няма да се наложи на сила.За сеганайдобрия вариант е горивни клетки но добиването на водород е много скъпо и който намери наподобява той ще командва парада.

    Коментиран от #50, #113

  • 49 Лошо

    20 6 Отговор
    Всички започнаха производство на електрички, вече и Турция се включва Китай е доста напред. Ние на место да организираме някакво производство, продължаваме да мислим и да търсим факти, защо не са хубави. Те за това другите икономики дръпнаха напред, а ние се седим на това ниво.
  • 50 Иван

    2 5 Отговор

    До коментар #48 от "Николай":

    А колите с горивни клетки, нямат ли батерия? Я пак провери?
  • 51 Фен БГ

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Излизане от ЕС му е майката":

    Браво! Много точно казано. Надявам се повече хора в Европа да го разбират
  • 52 ГосТ

    7 11 Отговор
    Истината е, че трябва да се намалят личните транспортни средства за сметка на общественият транспорт, който да бъде на ток или водород. Отделно че водорода е много по екологичен. А добив на електроенергия от слънцето,вятър и вода е най неефективния и неекологичен метод. И к'во, на всеки 8г- смяна на батериите. А старите ?
  • 53 ГосТ

    2 6 Отговор

    До коментар #22 от "Вектор Анонимус":

    Да,фермите също трябва да бъдат редуциран на макс. В момента месото от биореактори, без емисии на каквито и да е било парникови газове е сведено само до три пъти по скъпо от конвенционалното.
  • 54 Стършел

    14 7 Отговор

    До коментар #25 от "ФАКТ":

    Абе човече, сложи си в ушите едни слушалки и си увеличавай звука на излитаща ракета. Защо хората около теб трябва да стават луди от това, че на теб ти е хубаво да ти се продънват ушите?!

    Коментиран от #126

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Даскал по История

    16 2 Отговор

    До коментар #23 от "Електрона":

    "батерИЙ" някой римски император ли е, че май съм изпуснал тоя урок?!
    Ей такива "батерИЙ" като теб са тия, дето вярват в екологията на електричките! "Миксерите" са направени, именно за вашата пазарна ниша. Айфоните също.

    Коментиран от #109

  • 57 Трифонов

    20 9 Отговор
    Истината е, че до 2030г. истерията по електромобилите отдавна ще е преминала и никой дори няма да си спомня, че в някои държави в периода 2015-2020г. някакви тиквуни са станали инициатори на приемането на някакви неприложими, малоумни закони.

    Коментиран от #59

  • 58 Хелиос

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бобо":

    Форумите са отдушник на общественото мнение тук изтича народната мъдрост от тук по зададени теми джендороидните патриоти гербоподобни наследници на БКП обучавани от учители завършили комунистически университети задават дневният ред на нисшите слоеве на обществото Десните никой не може да ни промени нашите гласове ще ви лишът от възможността да съставите гербоидно комунистическо правителство тогава алчността ще ви заведе при Ахмед Доган и ДЕЛЯН Пеевски ДПС ще бъдете напълно компроментирани и изхвърлени завинаги както НДВС
  • 59 Слави

    3 4 Отговор

    До коментар #57 от "Трифонов":

    Сигурен ли си? Седни и гледай!
  • 60 rrrr

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "Електрона":

    Ало!
    Научи малко български език. Множествено число на "батерия" е "батериИ. !!

    Коментиран от #110, #111

  • 61 Никой

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Лелеее":

    Ами на Германия 60% е от въглища тока

    Коментиран от #73

  • 62 Setty

    5 9 Отговор

    До коментар #28 от "ФАКТ":

    А чалгата надуваш ли я, селяндур? Може да си запишеш рев на мотор и него да си надуваш...

    Факт е че двг няма накъде повече да се развива, всичко е изцедено. Няма как да се подобри значително, най много някой друг процент в нещо си. В Ел. Развитието едва започва, ако има мотивация, чудеса ще се направят

    Коментиран от #127

  • 63 Голем смях

    7 4 Отговор
    Тези живи да ги оплачеш.Нито имат руски газопровод,нито руска атомна централа,нито конектори с Турция,нито газов хъб ..абе нищо си нямат .Дори русофили си нямат ,а тръгнали да карат електрички и да раздават по няколко хиляди евро заплати .

    Коментиран от #77

  • 64 Каунь

    7 2 Отговор
    Арабите умреа! Па ако го докарат да караме на вода!
  • 65 Прав си

    12 8 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Тя и България не е голяма, ама на нас ни трябват коли с 1500 километра да изминават с един резервоар. 500 километра за нас са малко. Ние сме малка държава от хора с големи претенции.
  • 66 Японеца

    7 2 Отговор
    Хибридите са по независими и с по дълъг пробег, асобенно на метан и пропан-бутан
  • 67 НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ

    4 7 Отговор
    Не бъдете лакоми свине, затворете си устите и си отворете очите.
    Колкото и да не ви се иска ще се играе по правилата !
    :)
  • 68 Савов

    1 0 Отговор
    До коментар 25.Моля те пиши буква"Ч"3763
  • 69 944

    5 2 Отговор
    Да бе да....та фирмите продължават да си представят новите модели със дизелови мотори.А и какъв пазар имат тези бозавите.Та в София има повече коли отколкото при тях общо.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 1944

    2 4 Отговор
    пиздин не харесва това.
  • 72 хикс

    11 3 Отговор
    Егати безумието. Производството на електромобили е доста по-мръсно.
    Какво се прави с лития и преработката на батериите. Няма решение.
    Какво , ще стане - ще се копае земята за още повече, литий, мед за проводници за да има повече зарядни станции и.т.н. Явно трябва друго решение.

    Коментиран от #78, #96

  • 73 Така е

    1 6 Отговор

    До коментар #61 от "Никой":

    За сега. Скоро ще си преоборудват централите на газ. При използването на газ, отделеният въглероден двуокис е 50 процента по-малко в сравнение с въглища. Така, че ще се променят нещата с времето.

    Коментиран от #80

  • 74 Антигей

    10 4 Отговор
    Тук е пълно с педерасти. Защо не вървите на многобройните гей форуми за да изливате там диарията си?1
  • 75 1234

    11 4 Отговор
    ние се борим още за вода и тротоари!!!! герб убиха България

    Коментиран от #99

  • 76 българина

    10 2 Отговор
    с този ход умниците решават че телефона без ОС с малък екран е по добър от 5 инчов самсунг! сутрин като се събудят ще започват с СКЪПИ, зареди ли ми колата! НЕ, ами ще ме закараш тогава и да не забравиш да вземеш децата!!! , НЕ МОГА МА, то и мойта едва ще ме закара и върне! ами тогава децата ще спят в ДГ. това бъдещето на екоолигофрените
  • 77 Хамсал

    3 3 Отговор

    До коментар #63 от "Голем смях":

    Смешко, поживей и поработи в Ирландия и тогава приказвай!

    Коментиран от #93

  • 78 4486

    10 1 Отговор

    До коментар #72 от "хикс":

    Те затова всички тези "напредничави" държави не копаят на собствените си терени. Никой не иска мини и кариери в двора си. Всичко е лицемерие докрай!
  • 79 Баш Бащицата

    10 1 Отговор
    Браво! Докато ЕС си фалира икономиката, САЩ, Китай, Индия и останалите ще бълват като за световно. Поне ще измрем от чуждите газове
  • 80 Не е така

    3 3 Отговор

    До коментар #73 от "Така е":

    Ти пък много бързо се съгласяваш с лъжите. Ако на нещо толкова лесно за проверка се вързваш, какво остава за "вредата от батериите" https://www.energy-charts.de/ren_share.htm?source=ren-share&period=monthly&year=all Ето ти колко е бил делът на ВЕИ в Германия по месеци за миналата година. Средно 46,2% хайде сега сравни с изказването на трола



    "Ами на Германия 60% е от въглища тока"

    Само АЕЦ и ВЕИ са над 60%, а има и газови централи. Сам можеш да сметнеш какво остава за въглищата.
  • 81 Гост от Германия

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    76 098 дол. (5 място) на душа от населението , ама нали знаеш че България е на първо място по космонавти на душа от населението .
    Сега и то в Германия са чудат какво да правят с отпадачните батерий само 1,5 волта а как ще се справят с милиони тонове супер вредни и не рецеклиращи се батерий . И ще се приемат само в лицензирани фирми .Ама кои фирми ГРАТА ООД .... коментара оставам на Вас.

    Коментиран от #84

  • 82 Гост от Германия

    4 1 Отговор
    Аз лично предпочитам да карам с ДВГ а не жената с ЕКО Вибратор на батерий .
    А Вие
  • 83 сервитиора

    1 6 Отговор
    Забрана и в,Комунистическа държава Бъльгария,дай боже
  • 84 Гост от България

    7 4 Отговор

    До коментар #81 от "Гост от Германия":

    Не се ли рециклират? Аз пък четох, че ФВ ще правят цех за рециклирането на батериите! Значи, ти не ги рециклираш но хората могат да ги рециклират. Информацията не ти е вярна. Подвеждаща е.
  • 85 Вуйчо Обрешко

    3 7 Отговор
    Прост народ - слаба държава !
  • 86 goni

    4 8 Отговор
    Имало едно време двигатели с външно горене. Те били много екологични и всички много им се радвали. Не щеш ли не знам си кой измислил двигателя с вътрешно горене. Той бил още по екологичен и на него му се зарадвали още повече!:) Някакъв тутманик обаче измислил ел.двигател! Хората нали били прости взели че сравнили КПД на единия и на другия! Разликата била толкова голяма че станало ясно че е въпрос на време да загроби ДВГ!:) Но, няма да се косите!:) Всеки , който си плати може да кара парен локомотив!:) Какво остава за кола с ДВГ!:)
  • 87 Behemoth

    5 9 Отговор
    Коментарите са показателни къде живее тоя народ- сто години след водещите нации...след сто години и нормален ПРЕМИЕР на който костюма не му стои като подарен или откраднат...
  • 88 Ммм даааа

    13 3 Отговор
    Крайно време е да последваме Великобритания и да напускаме ЕС. Иначе очаквам в скоро време и чипове да ни имплантират с данни в реално време какво ядем, $ерем и пърдим. Който не е екологичен, отива за тунинг или направо в моргата.
  • 89 Да така е

    6 2 Отговор
    КПД на ел. двигател е голямо но за съжаление кпд-то на батерията не е голямо в това е главния въпрос!
  • 90 Ruthless

    10 5 Отговор
    А какво става с водорода? Още 2004 видях в германия прототип на бмв 7ма серия на водород, имат и състезателни прототипи на водород с които фърчаха по пистите и бяха много по динамични от всики други типове двг. И друго имат и в бензиностанцийте станций за зареждане на автомобили на водород бяха такива бели и с мн голям диаметър на щуцера! Защо никой не говори за водорода вече??? Знаете ли що? Щото тва е истинското екологично гориво с огромно кпд и реално се получава от вода! И знаете ли кво света се напълни с тъпи блеещи овце и ще ви го слагат все по дебел, щото злото и тиранията се развива там където тъпотията и невежеството се увеличават! Събудете се, гаврят се с вас и без вода останаха доста и пак няма протести срещу цялата гавра, а на нова година пълните площадите! Блейте си! Овчи душици

    Коментиран от #118

  • 91 СЪРДИТ

    5 3 Отговор
    Абе, хора, всичко това със екологията и спиране на ДВГ, и т.н. важи за Вроооопа !! Ама и не за цялата, защото Руската е поне 30%, а те не смятат като ЕС !! Ами къде слагате, Китай, САЩ, Индия, Пакистан, цяла Ю. Америка ?? В момента се строят 1100 мощни ТЕЦ - ове !!Та каква е ползата от напъването на Европа, то атмосферата е обща, динамична и се омесва, та усилията и напъните на едни 500 млн, са нищо предостаналите милиарди !! А като са толкова екологични, защо затварят АЕЦ-овете, като те са най-екологични.....за да останат на власт с подкрепата на зелените !! Та всичко е фантазиите на политиците, които не блестят с грижа за хората, а се грижат за собственият интерес и ....който им плати повече !!
  • 92 СЪРДИТ

    7 3 Отговор
    Абе, хора, всичко това със екологията и спиране на ДВГ, и т.н. важи за Вроооопа !! Ама и не за цялата, Руската е поне 30%, а те не смятат като ЕС !! Ами къде слагате, Китай, САЩ, Индия, Пакистан, цяла Ю. Америка ?? В момента се строят 1100 мощни ТЕЦ - ове !!Та каква е ползата от напъването на Европа, то атмосферата е обща, динамична и се омесва, та усилията и напъните на едни 500 млн, са нищо предостаналите милиарди !! А като са толкова екологични, защо затварят АЕЦ-овете, като те са най-екологични.....за да останат на власт с подкрепата на зелените !! Та всичко е фантазиите на политиците, които не блестят с грижа за хората, а се грижат за собственият интерес и ....който им плати повече !!
  • 93 Голем смях

    3 1 Отговор

    До коментар #77 от "Хамсал":

    Що бе,не харесваш ирландско уиски ли?Нещо невярно ли написах.Да не си яздил руски газапровод или да са те управлявали комунисти.Да не би да си вземал 1000 рубли заплата и да си срал във външна тоалетна.Не си се изгърбил от работа.И ние сме били по чужбина и знаем как е.
  • 94 Антиелектрика

    8 2 Отговор

    До коментар #46 от "идея за дружинката":

    Къв Антиелекрик пак сънуваш, бастун? Вече не пиша, а само чета кретениите ти, защото Електрика изчезна след като Тесла не записа никакъв рекорд на Ринга до края на 2019 година. Така, че фак ю, гейзи, аз вече не пиша тук.
  • 95 Васил

    2 3 Отговор
    В Ирландия ще се случи доста скоро преди 2030 защото могат да си го позволят а за България може би след 100-150 години ако има живи Българи.

    Коментиран от #104

  • 96 Хер Флик

    7 4 Отговор

    До коментар #72 от "хикс":

    То има друго решение отпреди мнооого години. Измислено е от Никола Тесла. Безжично предаване на ел.енергия, при това безплатна и неограничена. Само, че сега решението е заключено в едни мнооого дебели сейфове с много ключалки.
  • 97 Климбо

    5 2 Отговор
    А тока за зареждане на батерията на електромоби откъде е? Само еко ли е?
  • 98 Владимир

    7 4 Отговор
    Като забранят двт-то , предпочитам да си взема колело , отколкото тия перални ,блендери,миксери и тем подобни боклуци !
    П.с зимата ще карам със скафандър !
  • 99 Дзиф

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "1234":

    Ти човече си с много сериозно психично заболяване.
    Темата по която се разисква толкова интересен дебат е за автомобилите с електричество.Какво общо има с темата твоята болна тема - политика.Или на теб там ти е силата.Ами сбъркал си мястото.Без политически пропаганди.
    Кофти идеология и партия си избрал човече. Нямат никакъв шанс колкото и да хитруват.
  • 100 Иво

    4 1 Отговор
    Забранява ги, евентуално, и то за регистриране след 2030 година. Тогава ще открият и конската / магарешка тяга отново. С двуколки (без винетка) и четириколесни каруци (с винетка, и еко такса, според говедото отпред), валидно от 2050 г.. Тогава анонса във Факти ще е "Ирландия минава на изцяло еко превозни средства".
  • 101 Радо

    6 6 Отговор
    Ирландия май беше леко фалираха преди 10-ина години, но нещо там и опростиха дълговете ли, какво стана...и сега мисля пак има един от най-високия външен дълг на глава от населението - така че не ми я давайте за пример и да ми ги фалите толкова много тия надутите англосаксонски балони.

    Коментиран от #102

  • 102 Хе хе

    7 5 Отговор

    До коментар #101 от "Радо":

    Не. Между Ирландия и Исландия има доста вода. Това което пишеш беше Исландия. Но иначе добре тролиш.

    Коментиран от #105

  • 103 кончо

    2 2 Отговор
    А българина ще си кара стария таралясник до живот.
  • 104 Тит

    5 0 Отговор

    До коментар #95 от "Васил":

    Хайде стига сте надценявали другите народи и държави а себе си да подценявате толкова. Имайте достойнство. С нищо не са по добри от нас. Лошото при нас е че като се появи веднъж на 1000години един добър и мъдър управляващ и завистниците му намират начин как да го унищожат. Докато при другите народи появата на мъдри управляващи не е толкова рядко. Всеки следващ е надграждал.А при нас е действал вечния девиз,, да дадем шанс крадеца ,, особено в последните 100 години. Поради простотия и невежество сме на този хал.
  • 105 Радо

    6 3 Отговор

    До коментар #102 от "Хе хе":

    Исландия никой не брои за държава изобщо - население колкото Варна, точно за Ирландия ми беше въпроса/мисълта.
  • 106 Не сме виновни ние

    0 6 Отговор
    За влошаването на екологията не сме виновни ние хората а виновници са чуждоземната раса от хуманоиди които са създали хората по свой образ и подобие те са скъсили нашият живот на 120 години пише го в Библията а вероятно го постигат с някакви технически средства понеже са напреднали технологично ,също така са обещали в Библията че последните дни на тази човешка система ще са трудни за справяне и че ще има много болести... Ами изпълняват си обещанието какво толкоз ,обещано изпълнено , така че ние каквото и да правим за екологията все тая те са по силни технологично и си налагат волята ,и каквото и да правим за екологията няма да има файда защото те пречат остава само да търпим
  • 107 pipi

    0 6 Отговор
    Zabranete gi u tuka edva se disha s tezi diseli bez katalizatori
    normalnilste sprete tez bokluci stari za ishvraline
  • 108 Електрона

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Driving pleasure":

    Това което ти си написал те прави абсолютно некомпетентен,но по-лошото е че са ти дали 18+ по това се вижда колко са неуки масата български писатели тук и не само.Това че ти си мислиш че няма кой да рециклира Бат.на дистанционното ти си е твой проблем.Но не го споменавай повече че ставаш смешен.Направо се чудя защо ти пиша.Значи рециклажа на оловният ти акумолатор е лесен а,Я ПАК ГО НАПИШИ.Ето ти бизнес тогава започвай купувай по 10лв.и изкарвай 20 давай де,започвай.Дори си нямаш на представа какво има в акумолатора ти след като започне да не държи ток.Няма какво да ти обеснявам слаб си по темата,и много добре си прочети това което си написал поне 5 пъти за да се светнеш как си противоречиш.И един ден като си даваш Бат.на ел.мобила ще ти връщат няква сума запомни го това.Ако имаш акъл ще разбереш защо ще е така.
  • 109 Електрона

    1 6 Отговор

    До коментар #56 от "Даскал по История":

    Като си Учител по история тук не ти е мястото.Забележки в клас,а не тук където не можеш да напишеш нищо по статията.
    P.s.Да имам айфон,жена ми също и дъщеря ми и пиша от айпад с ретина дисплей.Но тези играчки не са за историци с заплата от 700 бг.лева.
  • 110 Електрона

    3 5 Отговор

    До коментар #60 от "rrrr":

    Ало,май се казваше по телефона!Благодаря за забележката умнико,очевадно е че ти си перфектният човек.Но е жалко че си от тези хора, който нищо друго не могат да правят освен да търсят грешки на други.Виж, да аз написах Батерий,а ти Батерии,виждаш ли грешката сега.Аз работя по 3 часа без петък,събота и неделя ако няма нещо спешно,и доходите ми на месец са колкото ти ще извадиш за 10месеца.Аз ще си пиша Батерий пък ти си пиши както е правилно.
  • 111 Електрона

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "rrrr":

    Напиши нещо интересно по-темата ако е възможно.
  • 112 Иван

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Прав си":

    А ве що си мислите че горивото в България е калпаво? Сигурно щото не стр зареждали в чужбина, моята кола като си дойда в България буквално хвръква, а с испанския бензин все едно че карам на три цилиндъра
  • 113 Електрона

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Николай":

    Проблема не е в рециклажа,а в това че в батерията има енергия, ток дори и да показва че е разредена.При отварянето и за рециклиране може да стане пожар.Анода и катода са навити на руло като тоалетна хартия и между тях има тънак целофан за изолация.Ако развиеш анода и катода и ги смачкаш като хартия което става много лесно започват да се нагряват и се запалва за 3-5сек. и изгаря, ако има някъв ток но ако е 0 това няма да стане.При оловните акумулатори е е по лесно изсипват киселината и край няма ток.Трябва да измислят къде да изразходят този ток.Според мен може да се връща обратно към ел.мрежата или завода да захранва някво лед осветление до пълното разреждане на батерията което ще е в + за завода.Доста съм се бъзикал например ако Бат.на телефона ти падне това не значи че няма ток.Тове е добре да се знае ча може и живот да спаси.В горният край на Бат.е контролера чупи се и свързваш директно към тел. С две жички и си викаш помощ.След това с едно ножче отстраняваш алум.корпус и развиваш анода и катода и ги смачкваш в топка и си палиш огънче докато те приберат.А бе по-добре да не се налага,но пък е добре да се знае.
  • 114 Пламен Борисов

    2 1 Отговор
    Мини ядрено реакторче в колата вечер като се приберем закачаме къщата към колата и уволняваме ЕВН ЧЕЗ и др вампири.
  • 115 Лили Иванова

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Излизане от ЕС му е майката":

    Какво ти пречи ЕС ве тъпанар Скрий се в някой пещера или си удари камшика към Сибир
  • 116 Жоро

    1 2 Отговор
    Норвегия не разглеждат а са приели такъв закон с много по ранна дата... В момента огромна част от колите са тесли, нисан лийф, еголф. Който е ходил, или живее там знае за какво иде реч.
  • 117 злобар

    2 2 Отговор
    Пожелавам им чести и мощни магнитни бури .
  • 118 Йонко - понко

    1 1 Отговор

    До коментар #90 от "Ruthless":

    Водородният автомобил, напрактика е електрически при който водородът се превръща във ел. енергия. Субстанцията, в която преобладава природен газ се разделя на водород и въглеродни компоненти /включително и въглероден диоксид/ чрез нагряване и под високо налягане. Алтернативен но по скъп метод, включва електролиза при което водата се разлага на водород и кислород. И двата метода са доста скъпи и трудоемки. Водородът се ,, улавя" и складира, чрез компресиране или охлаждане на газа до течност. Горивото се зарежда втечнено в течно състояние като системата на автомобила го превръща в електричество. И двата метода не са много екологични, но добивът от природен газ е по не екологичен но по евтин и би бил предпочетен от автопроизводителите. Транспорта и съхранението във зарядната станция също ще са енергоемки а цената висока. Цената на такъв автомобил би била колкото на сегашните Тесла. Технологията няма развитие, засега.
  • 119 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #37 от "Dido":

    Ще могат , ама в шестък !! Първо ще им бъде забранено да влизат в градовете , което е все едно да ги забранят и второ КЪДЕ ЩЕ ЗАРЕЖДАШ , умнико ???? При само 30% спад на клиентите всички бензиностанции ще фалират за една седмица , да не говорим за рафинериите , където при под 80% натоварване е невъзможна работата !! Можеш да си сигурен , че при такъв закон още 2025 година никой повече няма и да помисли да си купи пушилник , а съществуващите ще се подготвят 2030 да ги дадат за скраб !!

    Коментиран от #120

  • 120 умника

    5 5 Отговор

    До коментар #119 от "гост":

    не бери грижа, по добре се замисли като се включат всички миксери да зареждат и гръмне мрежата дали ще можете да си донесете ток в туби или ще си заврете кабела някъде под кръста

    Коментиран от #122

  • 121 пешо

    1 2 Отговор
    ДА ХОДЯТ ПЕШ, тока е за осветление.
  • 122 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #120 от "умника":

    Грижата явно я береш ти за любимите си пушилници , дето няма да ги бъде съвсем скоро , хахах !!! А за мрежата също не бери грижа , "миксерите" не само няма да я гръмнат , а ще я стабилизират както не можеш даже да си представиш !! Няма държава в която нощната консумация в момента да не е 4-5 ПЪТИ по-малка от дневната , а зреждането ще става точно през нощта за 90% от елколите ! Освен това за твое най-голямо съжаление също във всички държави има предостатъчно резерви !! Дори в България от инсталирани над 12 000 Мвт мощности се ползват една трета - 4 000 !!! А мрежата е предвидена за 12 000 !!!! И ако всички 3 000 000 автомобила минат на ток , това значи под 1000 Мвт допълнително , което е нищо !! Да не говорим , че тия 1000 Мвт по закон трябва да се спестят само от подобряване потреблението на сградния фон до 10 г !!!!! !ети законите и после плямпай неосъществимите си мечти !!!

    Коментиран от #123, #124

  • 123 ха ха ха

    5 4 Отговор

    До коментар #122 от "гост":

    това в Норвегия ли става или в панелката? ще гърмят табла май
  • 124 кост

    5 2 Отговор

    До коментар #122 от "гост":

    нямам търпение да видя 24 Тесли пред входа на панелката, 24 кабела висят от апартаментите с отдолу минава конска каруца с трима вътре
  • 125 ФауВе

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "авто фен":

    Звука на В6 или на В8 алабализми ли са? Това е основна причина за повечето хора с пари, които си избират скъп автомобил. Ама ти си с ампотирано чувство за удоволствие от шофирането, за това няма как да го разбереш. За такива като тебе колата е просто трамвай, с който ходиш от точка А до точка Б. Съжалявам те.
  • 126 ФауВе

    0 4 Отговор

    До коментар #54 от "Стършел":

    Не да ти се продънват ушите, а да те гали нежният звук на голям мотор. Не е за глухи.
  • 127 ФауВе

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "Setty":

    Можеш и да си нарисуваш жена и да се таковате с нея.

    Коментиран от #128

  • 128 Антигей

    4 1 Отговор

    До коментар #127 от "ФауВе":

    Тук е пълно с педеруги, жена не ги впечатлява така че е най добре да си нарисуват мъжко ду пе или да се чифтосат като боре педофила и детето гост

    Коментиран от #129

  • 129 Да верно

    2 4 Отговор

    До коментар #128 от "Антигей":

    Мъжете вече са на електрички, а педеругите все още с пушилниците. Верно много са. А и ти на тях ми изглеждаш.

    Коментиран от #131

  • 130 Chshh

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ужас":

    She si dorazkurtish mozucheto s dve kletki ti
  • 131 Антигей

    3 2 Отговор

    До коментар #129 от "Да верно":

    Тук собственици на миксери няма, детето гост лъжеше че живее в Норвегия и има Тесла, но го хванаха че е от някакво пазарджишко сели и дори няма СУМПС. Боре педофила има тротинетка а гъбаря и Зайо Байо имат плакати на Тесла над леглата. Ти пред снимка на Илон ли се самозадоволяваш?

    Коментиран от #132, #136

  • 132 ахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #131 от "Антигей":

    Не, но ти ми изглеждаш че са задоволяваш пред снимка на Путин. Той не е висок, като си сложиш нещо под коленете, да не те заболят като си на колене, ще си точно до оная му работа. Та се подготви с меки материяли.
  • 133 1122

    4 2 Отговор
    Тогава пък тока няма да ви стига.Да попитам,като се произвежда ток ,да не би да няма пушеци,или те няма да са във вашия град и околностите МУ? По тази логика и на мен сега не ми пречи пушека в София.Но работата е там,че по тоя начин с някакви си там акумолатори няма да стане.Че да си дойдем на думата.Около земята има МНОГО СВОБОДНО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО! На времето Никола Тесла е измислил как може да се ползва от ЦЕЛИЯ СВЯТ....БЕЗПЛАТНО! Но картелите ГО убиват и американското правителство му прибира разработките и докато по света има още петрол неговите изобретения няма да видят БЯЛ СВЯТ. Така,че тия ел. коли са само едно голямо заблуждение като голямото затопляне.Това затопляне го е имало и преди хиляди години.Защо остров Гренландия носи това име?Защо на северния полюс има кости от мамути...
  • 134 Антигей

    3 1 Отговор
    Гледам снимки само когато сестра ти ми прави тутурутки. Прави ги чудесно но е мега грозна милата, добре че гълта че иначе щеше да ме е гнус да свърша на лицето и
  • 135 1122

    2 0 Отговор
    Към 114 Пламен Борисов.Не ти е нужен ядрен реактор.В България вече има ИЗОБРЕТЕНИЕ което произвежда ток от ГРАВИТАЦИЯТА на земята! И НЕ СА ГО ИЗМИСЛИЛИ в БАН,а двама българи електротехници на които им сече пипето по вече отколкото на професорите защото те го правят от нужда,а не по план или по поръчка! Не винаги изобретенията са направени от велики учени,а от хора наблюдателни и...находчиви.Но в тия мутренски времена е опасно да правиш открития които ще засегнат интересите на картелите които са окупирали всички въглеводородни горива,включително и серния двуокис в Черно море!Всички въглеводороди замърсяват околната среда освен чистия водород!Браунов газ говори ли ви нещо?Той е прехода към електричеството и гравитационния двигател!
  • 136 Антиелектрикгей

    3 5 Отговор

    До коментар #131 от "Антигей":

    Аз и джуганчето педофила си имаме над леглата плакати в рамки , на Аудита дизелаци и даже на гейпарадите , не се разделяме с тях иначе сме много брутални.
  • 137 Марио

    3 1 Отговор
    Всичко е много хубаво, само трябва БАТЕРИЙТЕ ЗА ТЕЗИ КОЛИ, ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ В ТЕЗИ СТРАНИ И ПОСЛЕ И ДА СЕ РЕЦИКЛИРАТ ТАМ!!! ТА ДА ВИДИМ КОЛКО Е ЕКОЛОГИЧЕН ТОЗИ ЕЛЕТРОМОБИЛ!?!
  • 138 Марио

    0 0 Отговор
    Към 1122, дай повече инфо за тези хора, аз търся такива и се опитвам да им помогна!!!
  • 139 Барба

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Dido":

    Естествено че са такава медия. 9 от 10 статии поне.
  • 140 Дедо Ви

    2 2 Отговор
    Не разбрахте ли, че проблема не е в екологията, а във възможността да ви дръпнат шалтера централно ( да сте зависими нявсякъде)
  • 141 987

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Не е така":

    Имал ли си автомобил с v8 двигател,че да ми кажеш,че звука не носил удоволствие ? Удоволствието там е и от звука и от управлението ! Досега съм имал 3 автомобила с v8 двигател и трите ти пълнят душата както със звук така и с управлението.

    Коментиран от #142

  • 142 Хе хе

    0 0 Отговор

    До коментар #141 от "987":

    И кой ще ти разреши скоро да караш В8? Може, но с големи разходи! Не гледаш ли, че вече спортните версии са с 4 цилиндрови двигатели?