Last news in Fakti

3 Септември, 2020 11:22 12 436 16

ЗиЛ-130 с "пълнеж" от Mercedes-Benz S-Klasse

  • зил-130-
  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • w220-
  • тунинг

Руснаците от Auto Mail.ru разказват историята на необичаен пикап, построен от трима ентусиасти

ЗиЛ-130 с "пълнеж" от Mercedes-Benz S-Klasse - 1

Това, което виждате на снимките не е просто тунинг, а конструкция на нова кола, напълно уникална и често в едно копие. Такива проекти по поръчка са рядкост, особено в мащаб като този. Превозното средство се нарича ZIL REVOLUTION, а любопитното е, че е построен от трима братя.

Пикапът, базиран на камион ЗиЛ-130. Във всеки случай това са предположенията, които възникват на пръв поглед. Всъщност, каквото и да се каже, това е пикап и много прилича на ЗиЛ. Но ако погледнете отблизо колата, погледнете под капака или погледнете окачването, ще видите ... Mercedes.

ЗиЛ-130 с "пълнеж" от Mercedes-Benz S-Klasse

Да. Тази привидно толкова съветска на вид кола има немска база. Освен това ЗиЛ-ът в този си вид съвсем не е товарен, защото използва окачването S-класата с индекс W220. За старт на проекта тримата братя вземат отделна кабина от ЗиЛ-130 и стара S-Klasse в не перфектно състояние отвън, но с добър двигател.

Обмислят да използват за основа BMW E34, E39, Mercedes W140 и други опции, но не могат да намерят подходящ. W220 е избран на случаен принцип. Веднъж, за пореден път, сортирайки рекламите за продажба, единият от братята се натъква на „идеален“ лот: тяло за 2+, но с отличен двигател и скоростна кутия.

ЗиЛ-130 с "пълнеж" от Mercedes-Benz S-Klasse

Задната колея, както подобава, е по-широка от предната. Колелата са монтирани на дистанционни планки на главината с ширина 7 cm. Джантите са боядисани в два цвята - сребърен и син - и след цялата свършена работа изглеждат много впечатляващо на пикапа.

Е, време е да поговорим за „пълнежа“ на проекта. Всичко остава от Mercedes-Benz S-Klasse W220. Под капака е разположен 8-цилиндров двигател M113 с обем 4.3 литра и мощност 273 к.с. Работи в тандем със стар, но надежден петстепенен автоматик. Сега е трудно да се каже дали колата е станала по-тежка от донора, но ускорението е доста впечатляващо. Този колос ускорява от място до 100 км/ч за не повече от 7 секунди!

ЗиЛ-130 с "пълнеж" от Mercedes-Benz S-Klasse

Между другото, охладителната система остава стандартна, но местоположението ѝ е леко променено. Няма проблеми и със спирачките - S-Klasse на Mercedes се справя добре. Окачването също остава стандартното от W220, с изключение на амортисьори и пружини.

Салонът също е комбинация от духа на СССР и модерен стил. Металните части на интериора са боядисани в кафяв металик и единственото нещо, което напомня за донора, е таблото. То обаче се вписва идеално в родния метален панел от ЗиЛ и изглежда много органично.

ЗиЛ-130 с "пълнеж" от Mercedes-Benz S-Klasse


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    26 7 Отговор
    Вътре виждам лост за ръчна кутия,а не 5-степен автоматик. Но пикапа стои добре и веднага някой ще брои кеша за него.
  • 2 7777

    13 65 Отговор
    Поредния ужас , както всичко издялано в СССР

    Коментиран от #6, #7, #15

  • 3 Алфа Вълкът

    5 18 Отговор
    Форд ф100
  • 4 ррр

    25 1 Отговор
    Това го има в тубата,голяма тупалка!Бяга като змей горянин!
  • 5 гост

    9 41 Отговор
    Ако имате окачване, двигател, скорости и задвижване от Мерцедес, защо трябва да му слагате купе от ЗиЛ? Това е рядко неудобна кабина, с лоша видимост, излишно тежки и ръждавеещи ламарини, нулев лукс и пълна липса на ергономичност.

    Коментиран от #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    7 34 Отговор

    До коментар #2 от "7777":

    Да прав си, всичко руско е Боклук.
  • 8 Гост

    13 1 Отговор
    Темата е какво са направили тримата братя, а не на кой му харесва и на кого не Зил!
    Дори в случая коментарите трябва да бъдат насочени към това дали тази база на С класа е най подходящата за такъв тип проект.
  • 9 Пандишпана

    19 7 Отговор
    Само плюете по руснаците, а какво са направили досега булгаристанците.??? Нищо, защото са прост народ, роби са.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ха ха

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Пандишпана":

    Те поддържат мутри ириват
  • 12 Стига ва

    4 2 Отговор
    Задната колея...ей не се научиха да превеждат кифлите на "наште хора" калинкиъе рийш ли
  • 13 Ироничен

    1 7 Отговор
    Грозно и несъразмерно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 7777,дандобавя

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "7777":

    Нека заблудените путинофили,пишещи ти минуси откровено да споделят коя от техните вещи е руска: колите,компютрите,телефоните или телевизорите? А може би на кухненските им уреди пише "Сделано в СССР" или пък "Сделано в России"? Вероятно промититите с русофилска пропаганда мозъци са убедени че ще бъдем по-щастливи ако напуснем Европейския съюз и се присъединим към Евразийския. С членове Русия,Беларус,Армения,Казахстан и Киргистан.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.