26 Октомври, 2012 16:25 12 702 24

Да ти с..а на колата или недоволство по френски

  • автомобил-
  • франция-
  • бордо-
  • рекламация
Да ти с..а на колата или недоволство по френски - 1

Французите са известни с особената си почит към Свободата на словото. Във Франция не само, че може да кажеш почти всичко директно, а дори може и да го покажеш.

Поредният пример ни изпрати днес читател на Факти.бг. Фотосите са от автомобил паркиран пред офис на дилър на марката Renault в гр. Бордо, южна Франция.

Да, това на тавана е макет на едно голямо л...о!

Нямаме информация какво е ядосало толкова собственика на Renault Espace, за да отдели време и средства, но посланието му е ясно дори за онези, които не знаят френски език. Автомобилът стои паркиран в този вид над 2 седмици, но явно не нарушава никакви закони, щом дилърът не може да го махне.

P.S.
Ако видите по пътя нещо интересно - снимайте и пращайте, няма значение от коя точка на Европа или света е снимката.
Очакваме на e-mail: editors@fakti.bg

Да ти с..а на колата или недоволство по френски

Да ти с..а на колата или недоволство по френски


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    5 0 Отговор
    Хаха :)

    Аз пък съвсем културно, на един таксиметров му сложих лист с молба да не си спира изцяло колата в/у тротоара, защото не могат да преминават пешеходци. Единствено той от 6 други коли не оставяше никакво място (това на една улица в р-н "Лозенец" до площад "Журналист"). Познайте дали откликна на моето наистина учтиво писмо...

    Напоследак обаче, забелязвам, че има някаква промяна в човека, но дали някой му е направил нещо по-мръсно - не мога да кажа. Ако обаче това от статията стане практика най-вече в София, повярвайте ми, всеки ден ще получавате снимки! :)

    Добра идея е, ако може да снимаме конкретни нарушения с мобилните си телефони, например нагли паркирания и да изпращаме снимките в реално време с дата и час към МВР или КАТ и съответно да идва паяка и да ги маха наглетците от свършека на тротоара или пешеходната пътека. Ама за целта първо ще трябва някой спец да напише подобна програма за смартфони и съответно общината с обшинска поръчка да въвде подобна практика в системата на МВР и КАТ. Но ето все пак, идейка ви давам! Както с онези пустиняци от Варна... Не стига, че полуцаите са големи тумбаци (даже сега двойно им увеличват порциона), ами и спят по колите най-нагло.
  • 2 Пешо

    5 8 Отговор
    Пак добре че не му е наврял един к.. в ауспуха То кола с такава провокираща емблема има ли ??? Всъщност това изобщо кола ли е ???

    Коментиран от #3

  • 3 до пешо

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Пешо":

    КОЛЕГА ,СИГУРНО НЕ СИ СЕ ВОЗИЛ В ТАКАВА КОЛА ИМАМ РЕНО И МОГА ДА ТИ КАЖА ,ЧЕ ЕСПЕЙСЧЕТО Е МНОГО ПРИЯТНА КОЛА ЗА ПЪТ НО С МНОГО ЕЛЕКТРОНИКА
  • 4 Пешо

    3 2 Отговор
    Пешо не го приемай лично но преди време имах нещастието да карам сценик известно време Та въпросния ми изпокъса нервите докато го продам Беше пълен с какви ли не ненужни елктранни диватиики ....даже се мъчеше нещо да ми говори Връх беше през зимата когато беше решил че му е топло и си беше отворил предните стъкла ....и се веше напълнил със сняг Е може и аз да съм карък но от тогава и на такси с тази марка не се качвам
  • 5 Тори

    5 2 Отговор
    Нали е кенеф.....
  • 6 Франкофон

    6 1 Отговор
    На табелата пише:

    Произведено във Франция,
    аз им повярвах, но това ми струва скъпо
  • 7 Неделчев

    10 3 Отговор
    Абе не знам кенеф ли е какво е, както всички разбирачи по-долу са писали, но моето ренденце вече 10 години и 250 хиляди километра (от както е при мен) 1 проблем не ми е направило. Има 2 вида автомобили, поддържани и неподдържани. Всяка, дори и италианските, като са правени когато им е било времето са си КОЛИ.
    Много поздрави на снобите с баварците и мерниците (и те се трошат).

    Коментиран от #8, #12, #24

  • 8 Бай Минчо

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Неделчев":

    Рено нямат имидж, заради ниското качество, и то - години наред и при всички модели..
    Това го знаят в цял свят!
    Сигурно знаеш, но Рено не внася автомобили в САЩ. Ясно защо ..
  • 9 VIP OPC

    2 2 Отговор
    Модела на снимката предполагам е 'рено л..но'. :D
    Иначе нямам нищо напротив марката, возил съм се на лагуна и меган и останах с приятни впечатления.
  • 10 kiril

    2 0 Отговор
    Точно този модел на дизелите им има толкоз проблеми, че вижте в обявите колко са поевтинели искат масово хората да се оттървът от тях! Отвън не е зле ... вътре е без коментар! Явно на човека му е писнало... ужас!
  • 11 Japoneze

    2 1 Отговор
    Ех Рено,Рено-добре че се отървах от Лагуната овреме-тези коли се обезценяват по бързо и от Дачиите!
    Само Рено Спорт дивижъна им го бива!
  • 12 Даниел Атанасов

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Неделчев":

    Aко твоето ренце го подложим на изтезанията на които подлагаме "снобските" ни коли тия 250 000 км. ще ги мине след 12-тия основен ремонт.Всички коли се трошат,но някои повече :)
  • 13 хъш

    1 0 Отговор
    до VIP OPC
    Возенето е лесно - питай човека дето я кара и поддържа :))
  • 14 Tomas

    2 4 Отговор
    Кажи му рено и повече не го обиждай.
  • 15 iiiiiii!!!!!!

    4 1 Отговор
    Всички,които коментират против Рено просто не са се качвали в него.Това са коли,които имат уникална возия и са много комфортни.Относно Лагуна,това е много здрава кола.Незнам ти на каква си попаднал,но много рядко се чува някой да се оплаче от нея.

    Коментиран от #18

  • 16 ттт

    2 1 Отговор
    osobedno lagyna njma takav boklyk koito da se 4ypi tolkova i sa6tevremenno 4astite da sa tolkova skapi francyzite mogat da pravjt edinstveno s.....
  • 17 VVV

    2 1 Отговор
    Реното е супер !!!
  • 18 Japoneze

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "iiiiiii!!!!!!":

    Ааа,моля ти се колега-точно три са ми минали през ръцете-първо Клио,после,Меган,последно сбогом с Лагуната-1.9дци-не се чупи "въобще",само турбина ,ЕГР клапан,катализатор,интеркулер,предни задни тампони и амортисьори,кормилни накрайници,носач...да продължавам ли още?От трите най-хърби беше Мегана-почти без проблеми!
    Имат и сполучливи коли но малко-не е достатъчно!

    Коментиран от #19

  • 19 iiiiiii!!!!!!

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Japoneze":

    За 1.9 дци съм съгласен,но бензиновите мотори са добре.Имал съм 2.0 бензин и беше много здрав.
  • 20 Julio

    5 0 Отговор
    Вероятно човека се е поизнервил.
    Иначе има нещо много особенно в Рено. Меган и Лагуна 2000 г. при нас се оказаха пълни кошове. Канго - два броя единият се оказа вечен - другият се оказа нон-стоп по сервизи. И накрая - Клио Символ - 8 броя - по-безпроблемни коли не сме имали. Изкъртихме ме ги от каране и нищо им нема. Някой са на по 350 хил.км.
    Всички коли са купувани от магазина и без Канго-тата са бензини.

    Та все пак странно е че има толкова огромна разлика в качеството на различните модели.
  • 21 Гост

    1 0 Отговор
    Реното имали уникална возия................хахаха. Говоря от страната на човек, който е карал и имал доста марки коли и в момента е с Пежо и Рено-последното го взехме заради практичността, но ясно осъзнавахме, че по возия е далеч от това, с което се разделихме, макар с 4-5 години по-старо.
    Не, че не ми харесва, ама едно е да кажеш не вози лошо или вози добре, ама пък уникална. Това може да го каже човек, който не е имал кой знае какъв допир да кажем с някои от немските премиум марки или някои от японските.

    Коментиран от #22

  • 22 Дошо

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    В сравнение с дърветата на ВАГ всичко има уникална возия
  • 23 Красимир Димитров

    3 0 Отговор
    На запад няма такива трапове по улиците и с Голф 2 пак ще ти е добре возията.
  • 24 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Неделчев":

    Колко хилядарки хвърли на вятъра за да бъде поддържан?