Last news in Fakti

12 Март, 2021 15:03 3 348 8

Ясно е кога ще видим новото SUV на VW, което ще се изправи срещу Tesla Model X

  • volkswagen-
  • id.6

Новият голям кросоувър на Volkswagen с електрическо задвижване ще носи името ID.6

Ясно е кога ще видим новото SUV на VW, което ще се изправи срещу Tesla Model X - 1

Volkswagen ще представи новия си седемместен електрически кросоувър през април на автомобилното изложение в Шанхай. Това съобщава Automotive News с позоваване на изпълнителния директор на марката Ралф Брандщатер. Търговската версия на електрическия автомобил ще носи името ID.6. По-рано беше съобщено, че германците планират да пуснат серийна версия на концепцията ID Vizzion под това име.

Автомобилът ще бъде представен в две версии - ID.6 X и ID.6 CROZZ. На китайския пазар иновацията ще се конкурира с BYD Tang EV, NIO ES8 и Tesla Model X. Volkswagen ще пусне ID.6 в Китай заедно с партньорите си FAW и SAIC, като евентуално впоследствие големият кросоувър ще се появи в продажба и в други страни. Volkswagen отбеляза, че пускането на новия продукт е възможно и в Съединените щати, при това в най-скоро време.

Електрическият автомобил ще бъде построен на платформата MEB. Дизайнът на автомобила ще получи и характеристики от концепцията Roomzz, която беше представена през 2019 година. Очаква се мощността на колата да надхвърли 200 конски сили. Автономният пробег ще бъде около 450 километра. Батерията може да се презареди за 30 минути с помощта на функцията за бързо зареждане. Все още обаче няма официално потвърждение на тази информация.

Ще припомним, че в средата на ноември Volkswagen обяви, че ще похарчи 35 милиарда евро за проектиране и производство на електрически превозни средства през следващите пет години. Компанията възнамерява да премахне напълно вредните емисии в атмосферата до 2050 година и да ги намали драстично до 10 години. До 2030 г. производителят на автомобили иска да разшири своята хибридна гама от 30 на 60 превозни средства, а електрическите модели - от 20 на 70.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Велика България

    17 8 Отговор
    Ще... При вагините е като при руснаците... всичко е в бъдеще време.
  • 2 Йори

    6 5 Отговор
    Супвр смелна колица.
  • 3 сектант

    22 4 Отговор
    осъзнавам че красотата е въпрос на гледна точка, но на тези дизайнерите им са се напили на чертожната дъска.
  • 4 Край

    10 0 Отговор
    Екстра. Сигурно ще разчита на батерии от Монбат.
  • 5 Щяло да се изправи срещу модел Х

    10 2 Отговор
    "Очаква се мощността на колата да надхвърли 200 конски сили. Автономният пробег ще бъде около 450 километра. "

    Сигурно и максималната скорост ще е 180 км/ч. Голямо изправяне ще е .

    Коментиран от #7

  • 6 Auto

    5 1 Отговор
    Че коя поредна електрическа кола от ФВ вече щяла да се конкурира с Тесла. С първите 2 не стана нещо, лош старт. Да не им отиде на кино целия 10 годишен план хаха.
  • 7 Не ти и тряа повече

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Щяло да се изправи срещу модел Х":

    И без това сички градове ша са ЗАКЛЮЧЕНИ.
  • 8 ВАГ

    0 1 Отговор
    Дизелака си е дизелак , няма две мнения по въпроса.