Last news in Fakti

25 Март, 2021 10:40 6 914 7

Какво ново ще видим от Skoda през 2021 година?

  • skoda-
  • fabia-
  • superb-
  • enyaq-
  • passat-
  • seat

Новата Fabia ще дебютира през месец май

Какво ново ще видим от Skoda през 2021 година? - 1
Снимки: Skoda

През изминалите дни се състоя годишната пресконференция на Skoda, където от компанията обсъдиха предстоящите събития за годината, включително и представянето на новите модели. Първата официална премиера ще се състои през месец май, когато ще видим новото поколение Skoda Fabia. Хечбекът ще дебютира с нов дизайн и значително по-големи размери от предшественика си.

Какво ново ще видим от Skoda през 2021 година?

Интересното е че ще видим само класическата версия на Fabia тази година, а комбито ще дебютира чак през 2023 година, поради промени в един от заводите на чешката компания. За това забавяне е виновен моделът Superb, чието производство трябва да бъде изместено в завода в Братислава, където ще споделя поточна линия с новия Volkswagen Passat.

Какво ново ще видим от Skoda през 2021 година?

По-късно тази година ще видим и купе версия на електрическия Enyaq iV, която пък ще е доста свързана със SUV-то на Volkswagen – ID.5. Очакват се единствено визуални промени спрямо настоящата версия на Enyaq iV, като задвижването, пробегът и батериите ще останат същите. Очаква се да видим и два фейслифта до края на годината. Те ще са за кросоувърите Karoq и Kodiaq, като най-вероятно и там ще видим главно дизайнерски промени.

Какво ново ще видим от Skoda през 2021 година?

В близко бъдеще се очаква от Skoda също да се включат в пазара на градските електромобили с представянето малък евтин модел. Подобно на Seat-ът за който ви информирахме вчера, чешкия автомобил на ток, също ще споделя платформа и технологии с Volkswagen ID.1.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jap

    21 15 Отговор
    Идеята на VAG да направи от Шкода своя "бюджетна" марка беше добра но в последните няколко години доста надуха цените така,че корейските алтернативи са по добрия избор.

    Коментиран от #6

  • 2 пилот на Ферари

    7 14 Отговор
    Чехите почват да се излагат. Това на снимката прилича на Форд Фокус.

    Коментиран от #5

  • 3 12345

    6 3 Отговор
    Ехаа, Енияк купе ще нещо яко. Дано цената да е като на Енияк СУВ. Тесларите нека Кихот по 200+ хилки за модел Х, а ние ще си вземем за тези пари две купета Енияк, при това добре наблъскани с екстри.
  • 4 Someone

    5 3 Отговор
    Само на мен ли тези коли ми харесват повече с камуфлажа, отколкото след това, като ги покажат боядисани в скучно бяло, сиво, или черно :D
  • 5 123

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "пилот на Ферари":

    Добре, че не е. Няма палене през зимата. А, грешка, той Фокурът всъщност палеше през зимата.
  • 6 321

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "jap":

    Ами тя си е бюджетна, но всички марки последните 10 години години в Европа вдигнаха цените с над 50 %. Корейците не са им лоши автомобилите, ама много пластмасови изглеждат - особено отвътре. А цените например на Кия, която е по-евтината марка и нещо като конкурет на Шкода са по 10 000 по-високи от аналозите. Например Супърб - почва от 50 хил., Стингър почва от 63 хил. Кодиака почва от 55 хил., Сорентото от 74 хил. Само за сравнение - най-евтиното Санта Фе почва от 82 хил. Нещо не си купувал нова кола скоро май.
  • 7 гост колл

    3 11 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Какво ново ще видим от Skoda през 2021 година? К Е Н З Е Ф това виждам