Last news in Fakti

8 Юли, 2021 14:31 2 617 6

ТОП 5 на най-добрите електрически кросоувъри

  • електрически кросоувъри
ТОП 5 на най-добрите електрически кросоувъри - 1

Електрическите автомобили постепенно завладяват автомобилния пазар, а популярният SUV сегмент не прави изключение. Електрическите кросоувъри стават все по-популярни, във връзка с което експертите от Hotcars правят ТОП-5 от изцяло електрически представители на класа кросоувър. Ето кои са те.

Audi e-tron

ТОП 5 на най-добрите електрически кросоувъри

За разлика от много от своите конкуренти, E-Tron не се стреми да се откроява от своите "колеги" с ДВГ. Кросоувърът обаче се захранва от електрически мотор с мощност 410 к.с. и от батерия с мощност 95 кВтч. Ускорението до 100 отнема 5.7 секунди.

Tesla Model Y

ТОП 5 на най-добрите електрически кросоувъри

Този модел е един от първите масово произвеждани електрически кросоувъри на пазара. В конфигурацията от най-висок клас P75D е оборудван със 75 кВтч батерия и електрически двигатели с мощност 450 конски сили. Благодарение на това ускоряването до 100 км/ч отнема по-малко от 4 секунди.

Mercedes-Benz EQC

ТОП 5 на най-добрите електрически кросоувъри

Още един немски електрически кросоувър. Различава се с добро управление и стилен външен вид. Мощността на електродвигателите е 410 конски сили. При такова съотношение мощност/тегло ускорението да 100 отнема малко повече от 5 секунди. Батерията е с капацитет 80 кВтч.

Volkswagen ID.4

ТОП 5 на най-добрите електрически кросоувъри

Доста по-евтин и практичен компактен кросоувър, на който Volkswagen се надява много. Мощността на електродвигателите в този модел не е много висока и възлиза на 205 конски сили. Това е достатъчно за доста уверена динамика на ниво от 8.6 секунди при ускорение от 0 до 100. Батерията е с капацитет 77 кВтч.

Jaguar I-Pace

ТОП 5 на най-добрите електрически кросоувъри

Този британски електрически кросоувър твърди, че е най-стилният представител в своя сегмент. В допълнение към ефектен външен вид, колата има и впечатляващи характеристики. И така, електрически двигатели с мощност 400 к.с. позволяват на автомобила да ускорява до 100 км/ч за 4.8 секунди. Те се захранват от 90 кВтч батерия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буллшит

    9 9 Отговор
    Платена немска класация не вярвайте на евтината гьобелска пропаганда хаха Къде е бест селъра Ситроен Ц4

    Коментиран от #2

  • 2 Гаргамел

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Буллшит":

    A за лада що не питаш къде е?
  • 3 Хахахаха

    14 0 Отговор
    Това Модел У ли е бе журналисти? Научете първо колите!
  • 4 БатП

    9 1 Отговор
    Радославе, никога няма да стане автожурналист от тебе, честна дума.
  • 5 Гост

    4 3 Отговор
    Модел У какъв кросоувър е с клиренс като на лагерна количка?
  • 6 смотаняци

    4 0 Отговор
    объркале сте снимката на теслата !