Last news in Fakti

10 Май, 2022 12:56 10 535 13

Германските власти спипаха Ferrari за 300 хиляди евро без застраховка

  • ferrari-
  • f8 tributo-
  • застраховка-
  • германия

Колата е спряна от движение и със свалени номера

Изглежда практиката с неплащане на застраховките не е само в България, а доказателство за това идва от Германия, където собственик на ново Ferrari F8 Tributo бе спрян от полицията поради тази причина. Историята е разказана от властите в социалните мрежи, а под публикацията могат да бъдат намерени коментари с въпроса „Може да си позволи Ferrari за 300 хиляди евро, но не може да си плати застраховката?“

Колата е регистрирана в началото на тази година, а от тогава 32-годишния ѝ водач не е плащал месечните си вноски за застраховка. Именно поради това колата е спряна от полицаите, които взимат документите за регистрация, спират колата от движение и свалят номерата ѝ.

Припомняме, че F8 Tributo е един от най-новите модели на италианската марка, който се задвижва от 3.9-литров бензинов осмак с мощност от 720 конски сили и максимален въртящ момент от 770 нютон метра. Така, че разходите за колата едва ли са най-големият разход за собственика, съдейки по разхода на гориво, който такъв автомобил има.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Про100 100

    6 1 Отговор
    200 евро на ден "спестил" 😃.
  • 2 ехх

    21 4 Отговор
    Разходът за гориво е много малка и често пренебрежима част от разходите за поддръжка на такава кола. "Колко харчи?" е въпрос само от хора с бедно мислене.

    Коментиран от #4

  • 3 Иванушка  🇷🇺

    6 6 Отговор
    Бе оставете човека на мира. Парите и имуществото ги е прибрала вече бившата му жена, а за гольото останало голото Фирари. Питайте Джони Деп ))
  • 4 бунаци сте бе

    17 9 Отговор

    До коментар #2 от "ехх":

    обичам ларж ганювците като тебе купи си вехт премиум v6 или v8 и първата му рабтоа е да го газифицира

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Емил

    10 10 Отговор
    "Гражданска БЕЗотговорност" е система чрез която съвестните и разумни шофьори, плащат за глупостите на безразсъдните и самонадеяни леваци! ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ОТГОВАРЯ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ! Трябва да се премахне задължителността на всякакви застраховки!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Емил

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "бунаци сте бе":

    Разбира се! Хем караш супер кола, хем плащаш малко и пазиш природата! Ти като си много умен, карай въшка на бензин и се бий в гърдите какъв "бос" си!
  • 7 ...

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    А ако някой сё уряса в твоята кола и той няма застраховка, какво ще правиш? Или ако и двамата нямате?
  • 8 тиква

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Емил":

    Българин!!! Браво Ганчо!!!
  • 9 ехх

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "бунаци сте бе":

    Ами карам си ежедневно 3.8 бензин и не съм го газифицирал. Толкова са ми възможностите. Въпросът беше, че когато за една такава кола имаш 30000Евро годишна застраховка и данъци, без ежегодното обслужване... 2-3000евро за бензин са нещо незначително за собственика. Върху този разход се акцентира само от хора, които не виждат картинката.

    Коментиран от #10

  • 10 РЗС

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "ехх":

    абе какви 30к евро застраховка ти полудя ли? Един приятел си купи такова, но кабрио преди няколко месеца. 3к паунда на година му е застраховката пълно каско със всички екстри дет се сетиш. Поддръжката е, че колата му е в гаранция, всичко е покрито, сервиза му е 2.5к паунда на година обслужено. За гориво не говорим, колата гори, но понеже е с две турбини има доста приличен разход за 720 коня, как са го направили не знам, но колата гори по-малко от всяко амг63 на мерцедес. Единствено сменяш гуми на тва ферари, кви разходи, кой от вас има суперкар та знае, ферари дилърите и сега предлагат пълна гаранция на всички свои коли втора ръка независимо от годините на колата, естествено струва към 3к паунда на година за ферари 458 пример ви давам, че питахме наскоро.

    Коментиран от #12

  • 11 В ГЕРМАНИЯ АКО

    4 0 Отговор
    НЕ ПЛАЩАШ ЗАСТРАХОВКА ЗАСТРАХОВАТЕЛНОТО ТЕ ДАВА НА ЧАСТЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ И ТИ УДЪРЖАТ АВТОМАТИЧНО ОТ ЗАПЛАТА ИЛИ ДРУГИ ДОХОДИ.ПЖСЛЕ СИ НА СЪД И ДУХАШ ПОПАРАТА.
  • 12 bbб

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "РЗС":

    3 000 паунда на година ми се струва доста добра цена. аз карам кола за 86 000лв и каското ми е 3400лв. за тази година. При кола от 300 000 евро 3 000 паунда е около един процент, честно казано, не ми се вярва, но може...

    Коментиран от #13

  • 13 РЗС

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "bbб":

    въобще не се съмнявай, тия 3к паунда са даже много, проблема е, че момчето е на 32години и е чужденец, ако е 40-50годишен англичанин ще плаща нещо от рода на 700-800 паунда. Цените на полиците тук, зависят от много фактори, като от най-голямо значение е района в който живееш(дали има много кражби и проблеми) колко години без инциденти имаш, къде си държиш колата дали е в гараж и тн. Лично съм си пуснал данните в сайт за сравнение на застраховки, аз съм на 35г със 15 години no claim bonus discount и на ламбо авентадор за 280к паунда ми излиза 2к паунда годишна полица пълно каско. Друг супер важен определящ фактор е, че това са много редки автомобили и катастрофи стават супер рядко, което ги приспада в много по-долна рискова група. За да стане по-ясно ти давам пример, полица за бмв м4 ми е пак 2к паунда на година, всички знаем защо бмв са във много висока рискова група.