29 Ноември, 2022 09:08 5 079 9

Турция обещава конкурентни цени за автомобилите си Togg

  • турция-
  • електромобил-
  • togg
Турция обещава конкурентни цени за автомобилите си Togg - 1

Поръчките за турските електрически превозни средства под марката Togg ще започнат да се приемат от февруари 2023 г., като цените ще бъдат конкурентни. Това съобщи пред журналисти главният изпълнителен директор на Togg Group Гюркан Каракаш по време на посещение в автомобилния завод в Бурса.

Според него инвестицията в първия турски електрически автомобил за първите 15 години ще възлиза на приблизително 3.5 млрд. евро. Инвестициите ще бъдат насочени предимно към развитието на производството на електрически автомобили от пет различни модела, оборудването им и подобряването "умни системи", каза Каракаш.

Към края на 2023 г. 1,8 милиарда евро ще бъдат изразходвани за Togg, отбеляза той. В периода до края на 2030 г. планираме да произведем до 1 милион автомобила Togg, а до 2035 г. 30 000 турски електрически автомобили ще бъдат прехвърлени на държавни структури, каза генералният директор на компанията.

Турция обещава конкурентни цени за автомобилите си Togg

Той отбеляза, че заводът е построен с цел да произвежда една кола за три минути. По думите му в момента в Togg production работят 1400 специалисти, а когато производственият капацитет достигне 175 000, заетостта ще нарасне до 4300 души.

„До края на декември ще бъдат тествани 165 коли, след което с постъпване на поръчките ще започне масовото производство на електрическите автомобили. Togg ще бъде пуснат в продажба до края на март следващата година “, каза Каракаш.

Турция обещава конкурентни цени за автомобилите си Togg

На турски журналисти бяха показани цеховете за монтаж и боядисване на предприятието с обща площ от 1.2 милиона квадратни метра. Представителите на турските медиите станаха свидетели на производствения етап на автомобила Togg C-сегмент.

Каракаш и антуража му показаха на медиите производствения процес на купето на електрически автомобил, както и етапите на боядисване в цеха, който има титлата "най-чистият бояджийски цех в Европа".

Като част от събитието представители на медиите тестваха и Togg от C-сегмента, който ще бъде масово произвеждан през първото тримесечие на 2023 г. Електрическа кола с мощност 400 к.с. ускорява до 100 км/ч за 4.8 секунди.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На три минути по един автомобил

    28 3 Отговор
    А ние чушкопек не можем да направим за седмица....
  • 2 Бай Хюсеин

    5 24 Отговор
    Тогг= Маде ин Италия

    Коментиран от #4

  • 3 И Байрактарите им са супер

    5 28 Отговор
    Много лесни за целене! Една нация която от ден първи е рушала, квото и да създаде, за нищо няма да става!

    Коментиран от #5

  • 4 Проверка

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Хюсеин":

    Ми отивай в Италия тогава за да видиш дали има фабрика за Тогг там . ;)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 българин

    22 4 Отговор

    До коментар #5 от "Недей така да обиждаш българите":

    В цял свят единствено ние ползваме мартеници,а и нея от Китай внасяме и после се чудим, че сме се топяли като нация. То една мартеница не можем да направим, дете как да направим. Виж турците всичко правят и деца правят. В цялата история на България единствено по време на турското съжителство сме си увеличили населението двойно. Сега разбирам защо е било така.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 българинът

    12 5 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    България нищо не прави след 1944 година.Я провери какво е било преди да дойдат комунетата! Златен български лев,износ за цял Свят,даже германците са идвали да търсят работа в България. Не българинът,а комунистите затриват България.

    Коментиран от #9

  • 8 алоо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    такова нещо турско съжителство няма
  • 9 е стига де

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "българинът":

    по време на комунизма не се е строяло, не се е произвеждало, не се е изнасяло, а само се е внасяло палмово малсло и месо от западните резерви, абее