Last news in Fakti

15 Юли, 2022 15:30 3 940 4

Nissan се отказва от най-популярната си „електричка“

  • nissan-
  • leaf-
  • ariya

Leaf ще остане на пазара още само няколко години

Nissan се отказва от най-популярната си „електричка“ - 1

Времето на Nissan Leaf изтича или поне така твърдят неназовани източници, запознати с плановете на компанията пред авторитетното издание Automotive News. Електрическият модел бе представен през 2010 година и към момента преминава през втората си генерация, която вероятно ще бъде и неговата последна. Към момента от Nissan не коментират новината, но очакваме скоро и това да се случи.

Nissan се отказва от най-популярната си „електричка“

Японската компания произвежда Leaf в три различни завода в Япония, САЩ и Великобритания, но се очаква поетапно те да бъдат затворени до средата на това десетилетие. На практика това означава, че електрическият модел ще остане на пазара още най-много три години преди да бъде спрян от производство. Към момента знаем, че в завода във Великобритания ще се произвежда нов кросоувър на платформата CMF-EV, който ще дебютира през 2025 година.

Nissan се отказва от най-популярната си „електричка“

Заедно с този кросоувър, японската марка планира да представи още поне три електрически модела, един от който ще бъде директен наследник на Leaf, към момента няма информация кога ще се появят те, но до 2030 година в портфолиото на компанията трябва да има поне 15 електрически коли.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пьешу

    7 1 Отговор
    вече?
  • 2 сектант

    9 11 Отговор
    аз съм веган и ми харесва илън мъск повече от нормалното и тесла е най-яката марка
  • 3 Койчо

    8 4 Отговор
    Хубави колици са Лийфчетата. Вземал съм от Спарк и съм я карал. Но концепцията й си е на десетгодишен автомобил и е време да отстъпи достойно и даде път на младите :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.