Last news in Fakti

27 Август, 2022 12:03 3 432 8

Близо половин милион лева за базово 911 GT3 RS у нас (БГ ЦЕНИ)

  • porsche-
  • 911-
  • gt3 rs-
  • българия-
  • цени

Цената може да скочи до над 600 хиляди лева

Близо половин милион лева за базово 911 GT3 RS у нас (БГ ЦЕНИ) - 1

Преди точно 10 дни Porsche представи последното поколение на пистовия крал, подходящ за улицата – 911 GT3 RS. Колата, която е готова да покори Нюрбургринг и да постави нов рекорд вече е налична за поръчка в България, а също така е достъпна и в конфигуратора на марката за страната ни. Базовият модел се предлага на цена от 479 374 лева, която бързо може да нарасне след добавяне на няколко опции.

Близо половин милион лева за базово 911 GT3 RS у нас (БГ ЦЕНИ)

Всъщност тук трябва да споменем, че част от по-скъпите опции, които при предходното поколение се заплащаха, тук вече са включени в базовото оборудване. Така например Club Sport пакета, който включва предпазна клетка е напълно безплатен. За сметка на това пък Weissach пакета, който е почти задължителен ще ви струва 72 221 лева. Той намалява теглото на колата с 22 килограма и включва карбонов преден сплитер, таван, огледала, антикрило, клетка от карбонови влакна, пера на волана от магнезий, промени по окачването и 6-точкови предпазни колани.

Близо половин милион лева за базово 911 GT3 RS у нас (БГ ЦЕНИ)

Ако изберете цвят по избор ще трябва да се разделите с около 8 хиляди лева, но може да изберете и цвят от мостра по програмта на Porsche, но това ще ви струва малко над 27 хиляди лева. Системата за повдигане на предната ос струва малко над 6 хиляди лева и със сигурност бихме я препоръчали за българските пътища. Спирачната система с керамика добавя още близо 20 хиляди лева към сметката. Част от екстрите като LED матрични фарове струват близо 7 хиляди лева, задните светлини с различен цвят добавят още 1655 лева, а затъмняване на огледалата и стъклата още над 2 хиляди лева.

Близо половин милион лева за базово 911 GT3 RS у нас (БГ ЦЕНИ)

Допълнително може да добавите парктроник отзад и камера за задно виждане, плюс асистент за пътните знаци, които ще ви струват малко над 3200 лева. В конфигуратора може да добавите още екстри, които да персонализират автомобила с материали по избор за интериора и екстериора, но ние ще спрем до тук с цена от малко над 600 хиляди лева.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ден

    7 7 Отговор
    Екзекуция за бъдещия купувач ,гаранция е с крадени пари !

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Станко

    25 0 Отговор
    Любимата ми кола, голяма красота и забележителна динамика. Пожелавам на всеки по една такава.

    Коментиран от #3

  • 3 Пепи

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Станко":

    И на мен ми харесва. Ще кажа на баща ми да ми вземе една да я пробвам.
  • 4 Гост

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ден":

    По принцип за сериозен капиталист това са джобни пари. Ще си я купи като играчка в която ще сяда 5 пъти в годината и след 5 години колата ще има същата стойност или дори по-висока.

    Вече е съвсем друг въпрос ако я купи някой безработен или я запишат на името на 80-годишна баба, или си я джитка напушено 20-годишно леке.
  • 5 Иванов

    10 6 Отговор
    Няма да кажа нищо лошо за немците. Прекрасен автомобил. Порше наистина е техническо съвършенство (нема нищо общо с VAG , макар и под една шапка). Защо няма да кажа нищо лошо за немците ? Защото те от сума време , като едни хитри хора, прибират парите на най-големите комплексари по света, продавайки им колите си. Няма нищо лошо, няма нищо срамно. Докато има балъци, ще има и тарикати. Неписан закон. Немците са видяли , че могат да прибират огромни пари , за луксозни , но не и практични и функционални коли( в голямото си болшинство) и го правят. Кой е виновен , че света е пълен с комплексирани богати хора с малки пи.ки? Може света да не е чак пълен, но със сигурност са достатъчно много такива хора, че да изкупят цялата продукция на немците. Като се вика, всичко е лично мнение, с никой не споря, и ме боли оная работа , кой кво мисли.

    Коментиран от #8

  • 6 инж Химик

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ден":

    Не съди за целия свят , по България!
  • 7 тоз

    0 3 Отговор
    Кое му е RS- кожата и телевизора ?
  • 8 точно

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иванов":

    както е казал самия фердинанд Порше: Никой няма нужда от порше, но всеки иска да го притежава