Last news in Fakti

15 Септември, 2022 12:08 3 307 5

Subaru се отказа от XV и представи новия Crosstrek

  • subaru-
  • crosstrek-
  • xv-
  • премиера

Световна премиера за компактния кросоувър

Subaru се отказа от XV и представи новия Crosstrek - 1

Subaru не се появи на автомобилното изложение в Северна Америка, което се превърна в дебютна сцена за новия Mustang, както и десетки други модели, но пък от японската компания използваха момента, за да представят друг свой нов модел, който направи своята световна премиера. Преди минути, японците представиха новото поколение на компактния кросоувър Crosstrek, който в Европа бе познат под названието XV. Това означение вече няма да се използва за повдигнатата Impreza и тя ще се продава под наслова Crosstrek в целия свят.

Третото поколение на кросоувъра се отличава външно с нова предна част, благодарение на по-тънки фарове, различна решетка и предна броня. Калниците и долната част на броните продължават да бъдат „облечени“ в черни пластмаси за по-офроуд визия, докато в задната част виждаме нова форма на стоповете, както и долната част на бронята.

В интериора също има много промени, като например по-големият екран на инфотеймънт системата, който е разположен вертикално и е с диагонал от 11.6 инча. Там са разположени и контролите на климатичната система, както и други от управленията на системите. Интересното е, че от Subaru са запазили аналоговия километраж с малък дисплей в средата.

Под капака работи 2.0-литров боксер с хибридна система, който задвижва четирите колела и работи съвместно със CVT трансмисия. Не е ясно дали този мотор ще бъде използван и в Европа или ще видим по-маломощна версия с друго задвижване. Продажбите в родната Япония започват през следващата година, което означава, че моделът вероятно ще пристигне в Европа в края ѝ.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дърти

    8 7 Отговор
    Субару завинаги!
  • 2 Патурко

    10 5 Отговор
    Само като прочета CVT трансмисия ... и до там! Трябва да си от новите мъже, за да си купиш подобно подобие на Субару!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Слаб 2

    11 6 Отговор
    Все по грозни автомобили с лошо качество!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 4.4

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Патурко":

    Същите, които си купуват и електрокарите ли?