11 Юли, 2013 12:36 2 889 0

Cadillac се отказва от пикапа Escalade

  • cadillac-
  • escalade-
  • ext

Луксозното поделение на GM смята да прекрати производството на товарната версия на най-престижния си всъдеход, съобщава сайтът Leftlane. Пикапът EXT се продава най-зле от цялото семейство на Escalade. До юни тази година са продадени едва 1 159 екземпляра от модификацията с леген срещу 5 677 за стандартния всъдеход и 3 827 за варианта с удължено междуосие.



Неотдавна General Motors сне от конвейерите и пролетарския близнак на Escalade EXT Chevrolet Avalanche. Краят на производството му бе отбелязан със специална ограничена серия с името Black Diamond, но в случая с Cadillac-а такава няма да има. В края на лятото EXT тихичко ще остане в историята.



Освен с пикапа семейството на Escalade ще се прости и с хибридната модификация. Заедно с нея се пенсионират и аналогичните версии на Chevrolet Tahoe и GMC Yukon.

Самото трето поколение на луксозния всъдеход на Cadillac ще се произвежда до пролетта на следващата година, когато по план щафетата ще поеме четвъртата генерация. Моделът ще получи нов салон и доработено шаси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА