Last news in Fakti

2 Декември, 2022 16:59 13 983 7

Възраждат известна италианска марка автомобили

  • de tomaso-
  • pantera-
  • p900
Възраждат известна италианска марка автомобили - 1

Известната в миналото италианска марка DeTomaso се завърна след 20-годишно отсъствие от пазара и представи своя втори модел. По-рано беше показано елегантното купе P72, а сега на ход е и по-екстремният пистов суперавтомобил P900. Това се съобщава на официалния сайт на марката.

Възраждат известна италианска марка автомобили

Новият DeTomaso P900 е купе с карбонова каросерия и огромно антикрило. Вратите на колата се вдигат, а светлините наподобяват дюзи на реактивни двигатели. Суперавтомобилът тежи само 900 килограма.

На купувачите ще бъде предложен избор от два двигателя. Високооборотният V12 развива 900 к.с. при 12 300 об/мин. Вторият двигател е по-ексклузивен, защото е 3.0-литров V10 със мощност от 750 конски сили.

Възраждат известна италианска марка автомобили

Любопитното за него е, че е заимстван от болида на Benetton B197 от Формула 1 от сезон 1997 година. И в двата случая се монтира шестстепенна секвенциална скоростна кутия, а максималната скорост надхвърля 300 км/ч.

Ще бъдат произведени само 18 бройки от De Tomaso P900. Цената на суперавтомобила ще бъде около 3 милиона долара. Ще припомним, че компанията DeTomaso произвежда спортни автомобили от 1959 до 2002 година, като най-популярният и известен модел на италианската марка е суперавтомобилът DeTomaso Pantera.

Възраждат известна италианска марка автомобили


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е не

    7 1 Отговор
    Беше, каквото беше.
  • 2 Голяма

    9 1 Отговор
    колица!
  • 3 Адам Хилтън

    28 6 Отговор
    Тая кола съм я виждал в едно анимационно предаване на Хана Барбара - Шантавите състезания. Караше я Дик Дастърдли и кучето му. Тая кола за кой злодей в реалността ще я правят? За Клаус Шваб ли?
  • 4 Минувач

    6 8 Отговор
    Tова на снимките е наистина бая грозновато и без никаква елегантност. От италианките Ферари и Пагани ги правят елегантни, Ламбо - агресивни и някакси предизвикателно изглеждащи, но това тук е зле. Прекалено огромни изпъкнали и натрапващи се форми, особено тези въздухозаборници отзад и предните калници. Дори германската грозотия Гумперт изглежда по-адекватно от това тук :-)
  • 5 Баба Ганьо

    4 1 Отговор
    Кво разбира Ганьо от дизайн, че на италианците акъл да дава!?
    Колата е страхотна! Щом я пуснат в МОЛа ще си я купя! Ех, Ганьо, Ганьо(Баба Ганьо), няма за теб Шенген

    Коментиран от #6

  • 6 Сепуко

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Баба Ганьо":

    На крадливия Ганьо, така му се пада!
  • 7 Гнида

    0 2 Отговор
    Вместо от карбон я направете от паста и спагети , да ви помогне Лео Бианки . Толкоз малко бройки на италиански боклук .