Last news in Fakti

24 Август, 2013 11:54 7 826 4

Най-прочутите модели на Cadillac

  • cadillac

Тази седмица най-луксозната марка в състава на General Motors отпразнува 111-ия си рожден ден. Cadillac е основана на 21 август 1902 г. Годишнината е добър повод да бъдат припомнени някои от най-знаменитите автомобили на компанията.

Cadillac Eldorado Brougham Town Car



Конструкторите на Cadillac подготвят този уникат за големите изложения през 1956 г. Основната цел е да се привлече вниманието на публиката към продукцията на компанията и Eldorado Brougham Town Car се справя със задачата безукорно.

Cadillac Fleetwood Eldorado

Дизайнът на луксозното купе от 1967 г. се смята за един от най-строгите в историята на марката. Аристократичната външност на Fleetwood Eldorado привлича немалко купувачи - произведени са около 18 000 бройки.

Cadillac V16 452-D Imperial

През 1935 г. малко автомобили на пазара могат да се мерят с могъщия 16-цилиндров Imperial. Версията V16 452-D Convertible Sedan е достъпна само за най-прочутите и заможни купувачи по онова време и може да се види в много кадри от хрониките на светския живот през 30-те.

Cadillac Jacqueline Brougham

Дизайнът на това концептуално купе е дело на корифеите от италианското ателие Pininfarina. Те "разтоварват" Cadillac-а от цялата американска натруфеност и го превръщат в изтънчен европеец. Прототипът е показан на салона в Париж през 1961 г.

Cadillac Eldorado Biarritz

Продажбите на свръхлуксозния кабриолет започват през 1957 г. Произведени са едва 1 800 бройки, които го прави един от най-редките модели на Cadillac. Скромният тираж се обяснява с умопомрачителната цена.

Cadillac Seventy-Five Fleetwood Limousine

През 1947 г. луксозното поделение на General Motors пуска лимузина с удължено междуосие, която е по джоба само на най-богатите купувачи в Америка. Сред тях са доста мафиотски босове.

Cadillac Fleetwood Sixty Special

1976-а е доста успешна за Cadillac. В производство постъпва моделът Sedan de Ville, от който са продадени впечатляващите 67 677 екземпляра. За по-специални клиенти е предназначена суперлуксозната версия Fleetwood Sixty Special Brougham d'Elegance.

Cadillac Eldorado Roadster Sportsmobile

Модата на спортните пикапи през 70-те не подминава и Cadillac. В случая с Roadster Sportsmobile обаче може да се говори по-скоро за лимузина с товарен леген - доста странен хибрид.

Cadillac Sixteen Concept

През 2003-а Cadillac напомня за славното си минало с 16-цилиндровия прототип Sixteen. Концептът не стига до серийно производство, но въвежда новия фирмен стил на марката.

Cadillac Series 62 Coupe

Този удивителен автомобил е изработен от италианското ателие Ghia в чест на 50-годишнината на Cadillac. Смята се за една от най-красивите коли от 50-те години на миналия век.

Cadillac Voyage

Voyage става една от звездите на салона в Чикаго през 1988 г. Прототипът слага край на ръбестите форми от 70-те.

Cadillac Eldorado del Caballero

През 1981 г. Cadillac пуска ексклузивна модификация на Eldorado за най-богатите клиенти. Удълженият преден капак Caballero има квадратурата на социалистическа гарсониера от онези времена. Допълнително пространство на предните калници позволява разполагането на две резервни гуми отстрани, закачка с класическите модели на компанията.

Cadillac Brougham



Черният Brougham е запазена марка на лошите момчета в холивудските филми от 70-те и 80-те години. На тази база се изработват и президентските лимузини.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виктор Христов

    7 0 Отговор
    Красота
  • 2 Симеон Тасев

    5 0 Отговор
    без съмнение
  • 3 Енцо Енцо

    1 2 Отговор
    Любимата ми марка в детството, докато не осъзнах, че са с ужасяващо ниско качество. Дизайна им е уникален. Качеството на новите модели е на високо ниво, макар, че предния ескалейд е леко разочароващ с евтините си материали в интериора и тромавостта си.
  • 4 милен миленев

    1 0 Отговор
    красавици ,само това ще кажа