12 Април, 2023 17:00 1 559 5

MG Cyberster е електрически роудстър, който изпревари Tesla

  • mg-
  • cyberster-
  • roadster-
  • роудстър

Китайските власти споделиха данни от проекта

MG Cyberster е електрически роудстър, който изпревари Tesla  - 1

MG се подготвя за дебюта на електрически роудстър с името Cyberster, но преди да видим официална информация за модела от британците, китайските власти дадоха малко по-голяма гласност на проекта след попълването на задължителни за страната документи. Благодарение на патентни данни, виждаме как ще изглежда британският роудстър, заедно с част от техническите му характеристики.

Cyberster е с динамични форми с дълга предна част и къса задница, подобно на по-стари роудстъри на марката. Мекият таван е в черен цвят и е комбиниран с няколко черни елемента по купето, контрастиращи с червения модел показан на снимките. Размерите са малко по-големи от тези на MX-5 с дължина от 4.53 метра, ширина от 1.91 метра, височина от 1.33 метра и междуосие от 2.69 метра.

По отношение на задвижването се разчита на електромотор в предната част с мощност от 101 конски сили или 201 конски сили, докато в задната част е монтиран електромотор с пикова мощност от 335 конски сили. Максималната скорост на колата е 200км/ч. Не се разкриват данни за батерията или пробега, но вероятно това ще стане ясно в следващите седмици, когато се очаква да видим и дебюта на Cyberster.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шегичка

    8 5 Отговор
    И кое му е британското емблемата ли?

    Коментиран от #4, #5

  • 2 инженера

    3 5 Отговор
    Рам биха всички 229квтч батерия койо разбира знае какво значи това и какво говоря който не да ходи да гледа ергенът и секст и градът и да играе Симс.А китайските недоразумения и уанабито Мъск дори няма да ги коментирам играят в прекалено ниска дивизия.
  • 3 Пешо Гошов Тошов

    7 2 Отговор
    Голямо браво на китайците ! А тези , които никога не са се качвали на централно разположен двигател още повече и кабрио нека не коментират моля. В България са малко и се познават лично!
  • 4 Бритс

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "шегичка":

    Cyberster се разработи от британски дизайнери и екип на MG Advanced Design Center в Лондон(Великобритания). Първите реални бройки са произведоха в завода им в Лонгбридж, Бирмингам (Великобритания).
    Сега се обучава персонала на SAIC Motor в Индия, Китай и Тайланд за масово производство. Не съм фен на тоя тип автомобили, но Cyberster е готин за разлика от другите електрички.
  • 5 Брит 1

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "шегичка":

    Всичко му е британско за момента . В Китай правят ел. Москвичи само за такива като теб