10 Юни, 2023 13:00 6 195 5

Вижте колко струва най-новото Volvo в България

  • volvo-
  • ex30-
  • българия-
  • цени

EX30 започва от 81 722 лева

Вижте колко струва най-новото Volvo в България - 1

Само преди няколко дни Volvo добави още един електромобил в своето портфолио. Малкото EX30черпи вдъхновение от своя по-голям брат EX90, като предлага по-компактни размери и съответно по-ниска цена. Кросоувърът вече е наличен в конфигуратора на марката в България от където разбираме и неговата цена.

Базов модел в изпълнение Core започва от 81 722 лева като за тази цена получавате един електромотор на задната ос с 268 конски сили, както и LFP батерия с капацитет от 49кВтч, която е достатъчна за пробег от около 320 километра. Наличен е и модел с по-голяма NMC батерия, която увеличава пробега до 480 километра. При нея цената се увеличава с 9290 лева.

Преминавайки към по-високото ниво на оборудване Plus, цената се покачва до 86 514 лева за версия с един електромотор и по-малката батерия, а версия с по-голямата батерия струва 11 344 лева. При второто ниво на оборудване е налична и версия с два електромотора и 428 конски сили, която използва същата NMC батерия и позволява ускорение до 100км/ч в рамките на 3.6 секунди. При тази модификация цената започва от 103 041 лева.

Върховото ниво на оборудване Ultra започва от 104 019 лева, като тук опциите се свеждат до двете модификации с по-големи батерии. Ако изберете версията с 4х4, то ще трябва да доплатите още 5183 лева. Допълнителните опции поне към момента са едва няколко на брой и няма да ви струват повече от 6 хиляди лева над цената на най-високото ниво на оборудване.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    15 1 Отговор
    Пробега е с един шофьор до 80 кг, скорост 50 кмч , без климатик.Това е стандарта. При каквото и да е отгоре, пробега е надолу.
  • 2 Край

    13 4 Отговор
    Германия изостава от Китай, САЩ и Япония в автомобилостроенето. В момента Индия я изпреварва.

    Коментиран от #5

  • 3 Гатака

    4 1 Отговор
    В Китай, колко струва? А в Индия?
  • 4 Така е

    11 3 Отговор
    Сега този семпъл елмобил представител на китайското автомобилостроене ли е. Семпъл спартански но затова пък скъп.
  • 5 Експерт

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Край":

    Погледни новия ел.автомобил Ениак на Шкода/WV и ги сравни с тази трошка.